اصفهان - خبرگزاری مهر: مسئول بسیج سازندگی سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان گفت: تا کنون در استان اصفهان 5 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان اصفهان بیابان‌زدایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین انوری صبح جمعه در همایش بیابان‌زدایی در حسن‌آباد جرقویه علیا اظهار کرد: در اراضی استان اصفهان که تحت طرح بیابان‌زدایی قرار گرفت، بیش از یک میلیون گونه از گیاه‌هانی هم‌مانند طاق، قره‌داغ و موارد دیگر کشت شد.

وی با اشاره به اینکه از نیروهای بسیج سازندگی در این چند سال اخیر در پروژه‌های مختلفی استفاده شده است، اذعان داشت: بیش از 160 گروه مهندسی در بحث‌های مختلفی شکل گرفته که تا کنون توانسته‌اند، موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده‌اند.

مسئول بسیج سازندگی سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان ادامه داد: در سال گذشته اجرای طرح بیابان‌زدایی در آران و بیدگل توانست رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص دهد.

وی با بیان این مطلب افزود: بحث بیابان‌زدایی به مدت پنج سال است که در کل کشور مطرح شده و این امر از شهرستان سبزوار در استان خوزستان آغاز شد.

انوری با اشاره به اینکه مساحت کل کشور 65 کیلومتر مربع است، تصریح کرد: 80 درصد از آب‌وهوای ایران دارای آب‌وهوای خشک و نیمه‌خشک است که این وضعیت به طور خودبه‌خود مستعد سوق دادن به سمت بیابانی شدن است.

وی در ادامه به این نکته که میزان بارندگی در کشور ایران چیزی حدود 320 میلی‌لیتر در سال است، اضافه کرد: این میزان یک سوم بارندگی در دنیا به حساب می‌آید و از سویی به دلیل قرار گرفتن کشور ایران بر روی نوار خشکی میزان تبخیر در آن سه برابر است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان با توصیف شرایط بحرانی که ایران در آینده دارد، اظهار کرد: باید با استفاده از علم روز و تجربیاتی که حاصل شده است و آگاهی و فرهنگسازی مردم و همکاری مسئولین با یکدیگر از ایجاد بحران‌های بیشتر جلوگیری کنیم.

 وی با اشاره به راهکارهای مشخصی که در این زمینه وجود دارد، اذعان داشت: یکی از این راهکارها کاشت درختان مقاوم در بیابان‌ها که به تجربه ثابت شده این کار مانعی برای عبور از ریزگردها می‌شود.

انوری ادامه داد: بارش باران‌های مصنوعی، احیا شوره‌زارها و جلوگیری از ورود چرای دام‌ها به حوزه‌های که گیاهان مقاوم تازه کشت شده‌اند، از جمله راهکارهایی است که می‌توان برای به سمت بیابانی رفتن به کار برد.
 

وی گفت: در سال 84 گروهی کارشناسی در منطقه ورزنه گیاهان طاق را کشت دادند اما به دلیل کارهای کارشناسی که انجام نشده بود تمامی این گیاهان خشک شدند، اما نیروهای بسیج جهاد سازندگی با بررسی وضعیت خاک این منطقه و تعویض آب آن این طرح در اینجا به خوبی جواب داده است.