یاسوج - خبرگزاری مهر: معاون آموزش و پژوهش حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد از تدوین پنج جلد از مجموعه دانش نامه فرهنگ و تمدن این استان در حوزه هنری خبر داد.

علی شامیری به خبرنگار مهر گفت: طرح دانش نامه فرهنگ تمدن استان مجموعه ای جامع برای شناخت و معرفی پیشینه فرهنگی و تاریخی این استان است که از آذرماه سال گذشته آغاز شده و هم اکنون توسط پژوهشگران استان در حوزه هنری در دست تدوین است.

وی بیان کرد: بیش از 20 نفر از پژوهشگران و نویسندگان استان در حوزه های مختلف کار گردآوری و تهیه این دانشنامه را برعهده دارند.

شامیری عنوان کرد: این دانش نامه در چهار سرفصل و100 موضوع با تاکید بر فرهنگ بومی، آیین ها، سنتها و باورها تدوین می شود.

معاون پژوهش و آموزش حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این دانش نامه سرفصلهایی از جمله تاریخ و جغرافیای تاریخی، جامعه شناسی، هنر و ادبیات و ... مورد بررسی و تحقیق قرار خواهد گرفت و در صورت تامین اعتبار قابلیت طرح سرفصل های جدید نیز وجود دارد.

وی بیان داشت: زمانبندی اجرای کل طرح حدود سه تا پنج سال است که کار گردآوری و تدوین پنج جلد از آن به پایان رسیده و هم اکنون در دست انتشار است.

شامیری افزود: این پنج جلد شامل تاریخ ادبیات منظوم استان در دوجلد، مجموعه اشعار ملتجی بویراحمدی، مجموعه صنایع دستی استان و غذاهای سنتی استان است.

وی اضافه کرد: سایر موضوعهای این دانش نامه شامل آداب و رسوم استان، پوشاک سنتی استان، مجموعه ضرب المثلهای استان در سه جلد، مجموعه گیاهان دارویی استان در سه جلد و پوشش گیاهی استان در دو جلد، در دست تدوین و بررسی است و پس از کارشناسی و ارزیابی به انتشار می رسند.

پیشینه فرهنگی و هنری این استان در حال فراموشی است

معاون پژوهش و آموزش حوزه هنری استان اعتبار هزینه شده برای تدوین این مجموعه ها را 68 میلیون تومان عنوان کرد و اظهار داشت: برای اتمام کل این طرح که شامل 100 موضوع می شود، به بیش از 300 میلیون تومان اعتبار نیاز است.

شامیری با اشاره به پیشینه تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیشینه فرهنگی و هنری این استان در حال فراموشی است و این خود بر ضرورت تدوین چنین طرح هایی می افزاید.

وی احیای هویت بومی، معرفی فرهنگ و تمدن استان، پیوند نسل جدید با گذشته فرهنگی و بسترسازی فرهنگی برای توسعه اقتصادی استان را از دیگر اهداف گردآوری این طرح عنوان کرد.