به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های نیوزیلند ، "موری مک کولی" که در مرکز امور بین المللی نیوزیلند سخن می گفت، با اشاره به عدم رضایت بین المللی از این حق تبعیض آمیز گفت: در سال 1945 این حق به جامعه بین المللی تحمیل شد چون 5 قدرت برتر نمی خواستند که برخلاف دغدغه های امنیتیشان تصمیمی گرفته شود.
وی با اشاره به نیاز اصلاحات در ساختار شورای امنیت گفت: هرگونه اصلاحی باید متضمن لغو حق وتوی پنج عضو دائم شورا و حرکت به سوی مساوات و عدالت باشد.
وزیر خارجه نیوزیلند با اشاره به سوء استفاده پنج عضو دائم شورا از این حق تبعیض آمیز گفت: حداقل خواسته ما این است که این پنج کشور با صدور بیانیه ای اعلام کنند که دیگر از حق وتو در مواردیکه احتمال وقوع جنایت علیه بشریت است، استفاده نمی کنند.
وی با اشاره به مخالفت نیوزیلند با درخواست گروه 4 شامل برزیل، هندوستان، آلمان و ژاپن برای به دست آوردن صندلی دائم این شورا گفت: اگرچه این تصمیم شورا را از انحصار 5 عضو دائم خارج می کند، با اینحال تبعیض همچنان برقرار می ماند.
نخست وزیر نیوزیلند با حمایت از برنامه های واقع گرا و اجرایی برای اصلاح ساختار شورای امنیت گفت: باید تعداد صندلی های غیر دائم شورا به 6 صندلی 5 ساله افزایش یابد.
وی با اشاره به تصمیم جدی کشورش برای دستیابی به صندلی این شورا گفت: تلاش می کنیم تا آرای کشورها از طریق کمکهای مالی و یا وعده اصلاح در ساختار شورا را جلب کنیم.
"موری مک کولی" همچنین به حمایت های کشورهای منطقه اقیانوسیه از نیوزیلند برای دستیابی به صندلی این شورا به عنوان مشوقی برای نیوزیلند اشاره کرد و گفت: در منطقه اقیانوسیه 12 کشور عضو سازمان ملل هرگز عضو شورای امنیت نبوده اند و در این راه به کمک های آنها چشم داریم.