کاشمر - خبرگزاری مهر: در حالی که زندگی مردم کاشمر با کشاورزی گره خورده و چرخ اقتصاد زندگی آنها با کاشت و فرآوری انگور می چرخد پایین بودن نرخ خرید توسط دلالان شیرینی برداشت این محصول را به کام کشاورزان تلخ کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که در سال تولید ملی بایستی حوزه کشاورزی تقویت شود واسطه ها محصول کار و تلاش سخت کشاورزان کاشمر را که به خاطر انگور لطیف و کشمش بی نظیرش، شربت خانه خراسان نام گرفته با نازلترین قیمت ممکن خریداری می کنند و با این اقدام، انگیزه این تلاشگران عرصه تولید را برای کاشت دوباره این محصول از بین می برند.

رئیس جهاد کشاورزی با ابراز تأسف از غیر منطقی بودن نرخ های خرید محصولات توسط دلالان در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین آسیب جدی بخش کشاورزی این منطقه را وجود واسطه ها اعلام کرد.

عبدالله صوابی اظهارکرد: انگور منطقه بیشتر به صورت فرآوری کشمش سبز و 25 درصد آن به صورت تازه خوری مصرف می شود که بازهم پس از فرآوری کشاورز نمی تواند به قیمت مناسبی محصول خود را بفروش برساند.

وی از صادرات کشمش کاشمر به کشورهای شمال ایران و پاکستان خبر داد و افزود: با راه اندازی تعاونی انگورکاران امیدواریم با عضویت کشاورزان در این تعاونی، این افراد به حق خود برسند.

وی از فقدان سیاست‌های حمایتی برای خرید تضمینی محصولات باغی از جمله کشمش انتقاد کرد و افزود: بیش از 85 درصد مردم کاشمر به صورت مستقیم و غیر مستقیم با بخش کشاورزی ارتباط دارند  و اقتصاد کشاورزی کاشمر، غیر قابل تغییر است.

بحران آب برای آینده کشاورزی کاشمر مشکل ایجاد می کند

وی اظهارکرد: هم اکنون  در مزارع و باغات کاشمر از انواع محصولات، گندم، جو، طالبی، زعفران، انگور، انار کشت می شود ولی بحران آب برای آینده کشاورزی منطقه مشکل ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه در منطقه کاشمر بیشتر اقتصاد کشاورزی رونق دارد که باید برنامه های اساسی برای آن صورت گیرد، گفت: خرده مالکی یکی دیگر از معضلات حاکم بر کشاورزی این شهرستان است که به زیان کشاورزان تمام می شود.

صوابی در ادامه افزود: به خاطر خرده مالکی کشاورزان، بیشترین سود در زمان برداشت محصول را واسطه ها و دلالان کسب می کنند که جهاد کشاورزی در این موضوع نمی تواند کاری انجام دهد.

غیر منطقی بودن نرخ های خرید انگور توسط دلالان در کاشمر

وی با بیان اینکه هم اکنون انگور منطقه زبانزد استان است تصریح کرد : سطح زیر کشت انگور منطقه سه هزار و 300 هکتار است و بیشترین ارقام "پیکامی" و "عسکری" در این باغات به عمل می آید.

رئیس جهاد کشاورزی با ابراز تأسف از غیر منطقی بودن نرخ های خرید محصولات توسط دلالان افزود: انگور منطقه بیشتر به صورت فرآوری کشمش سبز و 25 درصد آن به صورت تازه خوری مصرف می شود که بازهم پس از فرآوری کشاورز نمی تواند به قیمت مناسبی محصول خود را بفروش برساند.

صوابی یکی از موانع تولید بیشتر محصول انگور در منطقه را سنتی بودن کشت انگورعنوان کرد و گفت : بسیاری از کشاورزان ما دارای تخصص و تحصیلات لازم نیستند.

آبیاری تحت فشار در 50 هکتار از باغات انگور کاشمر اجرا می شود

رئیس جهاد کشاورزی کاشمر با بیان اینکه داشتن اطلاعات، آگاهی، دانش و تجربه جزو ضروریات هر کشاورز است، افزود: به خاطر خرده مالکی فقط 50 هکتار از باغات انگور از آبیاری تحت فشار استفاده می کنند.

وی استفاده از ظرفیت ها و قابلیت های فارغ التحصیلان کشاورزی و یا شرکتهای فنی و مشاوره ای در جهت آموزش کشاورزان را تأثیر گذار دانست و تصریح کرد: به خاطر سنتی بودن کشاورزی با تلاش ایستگاه تحقیقات جهادکشاورزی نوع جدید انگور ترکمنستانی مناسب با آب و هوای منطقه داریم که هنوز مورد استقبال کشاورزان قرارنگرفته است.

پیش بینی افزایش10 درصدی برداشت محصول انگور

صوابی از نعمت بارندگی امسال برای منطقه نیز یاد کرد و افزود: پیش بینی می کنیم در زمان برداشت محصول نسبت به سال های قبل تا ده درصد افزایش محصول انگور داشته باشیم.

وی کمک همه مسئولین برای نجات کشاورزی این منطقه از بحران را خواستار شد و گفت: به خاطر مشکلاتی که کشاورزان دارند فرزندان آنها به کشاورزی علاقه ای ندارند که این امر به رواج شغل های کاذب در این شهرستان و همچنین مهاجرت از روستاها دامن زده است.

وی اختصاص یافتن 11 میلیارد ریال از استان به بخش کشاورزی کاشمر را که اقتصاد کشاورزی در آن جریان دارد کم ارزیابی کرد و افزود : بعضی از کشاورزان به خاطر خشکسالی ها وام های معوقه دارند که امیدواریم مثل هرسال دولت به کمک این کشاورزان بیایید.

وی با بیان اینکه کشمش تولیدی کاشمر که به دو صورت سبز و طلایی فرآوری می شود با عنوان کشمش سبز قلمی کاشمر شهره آفاق است بر لزوم ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه فرآوری محصولات باغی تأکید کرد و گفت: محصولی مانند انگور کاشمر باید فرآوری شود و با بسته‌بندی جذاب و با کیفیت به بازار عرضه شود.