قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید شیعیان جهان با اشاره به مقابله اسلام با استکبار و استثمار گفت: اسلام نمی پذیرد که کرامت انسان به عنوان خلیفه خدا در دست سلاطین باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی ظهر پنج شنبه در دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: تاریخ مسلمانان نشان داده است که همواره مسلمانان توانسته اند در میان سایر تمدن ها و ملل، پیشتاز عرصه های علمی و معنوی باشند.

وی ادامه داد: زمانی که هیچ کتابخانه ای در دنیای غرب وجود نداشت، انواع کتابخانه های غنی، دانشمندان به نام و مراکز علمی زیادی در کشورهای  اسلامی وجود داشت و به واسطه جنگ های صلیبی و برخوردهای ایجاد شده بسیاری از علوم از دنیای اسلام به غربی ها منتقل شده است.

این مرجع تقلید افزود: باید همواره تاریخ مسلمانان را مرور کنیم تا بتوانیم نقاط قوت را کشف کرده و به دوران اوج برگردیم و بررسی کنیم که چطور مسلمانان با داشتن چنین عظمتی دچار انحطاط شدند.

وی ضمن بیان اینکه جریان های استبدادی که در میان مسلمانان ایجاد شد، جامعه اسلامی را به انحراف کشاند، گفت: تمام این قدرت ها نامشروع بود و اسلام هیچ زمان نمی پذیرد که کرامت انسان به عنوان خلیفه خدا بر روی زمین، دردست سلاطین و ظالمان باشد.

آیت الله نوری همدانی در این باره افزود: مستکبران دین را به عنوان ابزاری برای قدرت خود می خواهند و آیت الله طباطبایی در المیزان بیان  می دارد که دین یک مجموعه ای است که بدون وجود عناصر و ارکان آن درکنار هم، نمی توان به آن عمل کرد.

وی با اشاره به اینکه می توان 10 معرفت اصلی را برای دین برشمرد، گفت: اولین آن شامل معارف اعتقادی است و در واقع مربوط به ایمان است و معرفت دوم در باب عبادت است، یعنی آنچه به استحکام ارتباط خداوند با بنده اش مربوط می شود.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: معرفت سوم، معارف اخلاقی است و مسلمانان باید اخلاق شایسته داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه چهارمین معرفت شامل معارف اقصادی است، گفت: اقتصاد در زندگی اجتماعی بسیار اثرگذار است و اسلام اجازه نمی دهد که ثروت  در دست یک عده ای انباشته شود، باید یک جامعه ای معتدل ایجاد کرد و ثروت باید عادلانه توزیع شود.

آیت الله نوری همدانی اضافه کرد: پنجمین مورد، معارف اجتماعی است و این بسیار مهم است که مسلمانان چطور باید معاشرت داشته باشند، مسلمانان باید درتقابل با سایر انسان ها الگویی درست را عرضه دارند و باید افراد از حقوق یکدیگر مطلع شوند.

وی اظهارداشت: معارف فرهنگی ششمین مورد است و اسلام از لحاظ فرهنگی بسیار ارکان مهمی دارد، با استفاده از همین ارکان می توان کتب درسی مدارس و دانشگاه ها را احیا کرد و تاکید مقام معظم رهبری نیز در توسعه علوم انسانی اسلامی همین است.

این مرجع تقید با اشاره به اینکه سلطه استکبار در طول تاریخ بسیار تاثیرگذار بوده است، بیان کرد: به نظر می آید که در شرایط کنونی اروپا و آمریکا چوب عقائد ضد الهی خود را که ناشی از دوران رنسانس بوده است می خورند و زندگی سختی که در حال حاضر در این کشورها وجود دارد نشات گرفته از همین موضوع است.

وی در ادامه گفت: هفتمین مورد، معارف سیاسی مورد تاکید اسلام است و سیاست یعنی مدیریت مسائل کشوری که اسلام برای این امر ارکان مهمی را مشخص کرده است.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: مورد هشتم شامل معارف حکومتی می شود و اسلام برای اینکه انسان ها را در سایه رحمت خود قرار دهد باید دارای حکومت باشد، این حاکم حکومت است که تمام معارف دینی را پیاده و اجرا می کند و رهبری حکومت است که به حرکت های مردم جهت می دهد.

این مرجع تقلید نهمین معارف مد نظر اسلام، معارف قضایی دانست و افزود: دهمین معارف نیز معارف جهادی است و در واقع جهاد با جنگ فرق دارد.

وی در این باره گفت: جهاد احتیاجی به بمب اتمی ندارد و در راس آن باید امام یا فقیه عالم وجود داشته باشد، جهاد همچنین دارای آداب خاصی نیز هست که اسلام به صورت های مختلفی آن را بیان می کند.

آیت الله نوری همدانی در پایان این دیدار تاکید کرد: ایستادگی و مقاومت در برابر مستکبرین را باید از امام یاد گرفت، چرا که ایشان به عنوان یک طلبه توانستند در مقابل دو بلوک شرق و غرب ایستادگی کنند تا بتوانند احکام ناب اسلام را به شکل حکومتی اسلامی دربیاورند و انشالله روز به روز مستکبرین جهان خوار و مرعوب تر و مظلومین عالم بیدارتر می شوند.