محمدرضا نریمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان در بخش کشاورزی موفق شده است رتبههای برتر تولیدات را در میان استانهای کشور به خود اختصاص دهد، افزود: بخش کشاورزی این استان در سالهای اخیر روند توسعه منطقی را طی کرده و بر همین اساس توانسته است در حوزه تولید محصولات کشاورزی، رتبههای نخست را در میان دیگر استانهای کشور به خود اختصاص دهد.
وی با تاکید بر اینکه استان اصفهان به شرایط کنونی بخش کشاورزی راضی نیست، اظهار داشت: با وجود اینکه استان اصفهان هماکنون از شرایط بسیار مطلوبی در حوزه کشاورزی برخوردار است اما به این شرایط راضی نیست و به یقین طرحهایی را به اجرا درخواهد آورد که این شرایط هر روز بیشتر از روزهای قبل ارتقا یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به بخشی از برنامههای توسعهای که در بخش کشاورزی این استان صورت میگیرد، تصریح کرد: مهمترین اولویتهای توسعهای در بخش کشاورزی استان اصفهان، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و همچنین تجهیز اراضی به سامانههای نوین آبیاری خواهد بود.
افزایش تولیدات کشاورزی اصفهان به 147 میلیون تن در سال
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه استان اصفهان در برنامه پنجم توسعه، جایگاه بسیار مطلوبی در حوزه کشاورزی خواهد داشت، اضافه کرد: بر اساس مفاد تعیین شده در برنامه پنجم توسعه، استان اصفهان در تولید محصولات کشاورزی شاهد رشد بیش از 50 درصدی خواهد بود.
نریمانی با اشاره به میزان فعلی تولیدات بخش کشاورزی استان اصفهان، ادامه داد: هماکنون تولیدات بخش کشاورزی این استان 107 میلیون تن در سال است که تا پایان برنامه پنجم توسعه افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در سند چشمانداز توسعه استان اصفهان و کشور، میزان تولیدات حوزه کشاورزی این استان تا پایان برنامه پنجم توسعه به 147 میلیون تن در سال خواهد رسید.
اصفهان 35 سال بحرانی را پشت سر گذاشته است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین با اشاره به بروز پدیده خشکسالی در سالهای اخیر، گفت: پدیده خشکسالی مربوط به سالهای اخیر نیست بلکه استان اصفهان در نیم قرن گذشته همیشه با مشکل کمآبی روبهرو بوده است.
وی با اشاره به اینکه سالهای زراعی به دو نوع پربار و بحرانی تقسیمبندی میشوند، افزود: در صورتی که 50 سال گذشته بر اساس این تقسیمبندی توصیف شود، بخش کشاورزی استان اصفهان تنها 15 سال پربار و پرآب را به خود دیده است.
نریمانی اظهار داشت: با کنار گذاشتن این 15 سال پربار در بخش کشاورزی، استان اصفهان 35 سال بحرانی و پرتنش را در این بخش پشت سر گذاشته است و بر همین اساس نمیتوان پدیده خشکسالی را فقط منوط به سالهای اخیر دانست.
وی با اشاره به اینکه در این شرایط، مهمترین معضل حوزه کشاورزی استان اصفهان بحث کمبود آب است، تصریح کرد: این موضوع اهمیت منابع آبی را به بهترین شکل برای بخش کشاورزی این استان به تصویر میکشد.
تجهیز 45 درصد اراضی اصفهان به سیستمهای پیشرفته آبیاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه یکی از راهکارهای برونرفت از مشکلات موجود در زمینه خشکسالی، استفاده بهینه از منابع آب است، اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی تلاش کرده است تا با تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری، استفاده بهینه از منابع آب را به عنوان نوعی فرهنگ در میان کشاورزان اصفهانی نهادینه کند.
وی ادامه داد: هماکنون بالغ بر 45 درصد از زمینهای کشاورزی استان اصفهان که نزدیک به 180 هزار هکتار را در بر میگیرند، به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند که امیدواریم با اجرای طرحهای توسعهای در این بخش، شاهد افزایش این میزان باشیم.
نریمانی تاکید کرد: در نظر داریم تا پایان برنامه پنجم توسعه، تمامی زمینهای زراعی استان اصفهان را به سامانههای نوین آبیاری تجهیز کنیم تا شاهد اتلاف کمتر منابع آبی در بخش کشاورزی این استان باشیم.