محمدرضا اسلاملو نویسنده و کارگردان سینمای ایران، ضمن انتقاد از اختصاص بودجه ویژه به پروژه سینمایی "لاله" گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف ما در شرایط فعلی نیازی به ساخت فیلم سینمایی با هزینه 5 میلیارد تومانی ندارد.

محمدرضا اسلاملو ضمن بیان این مطلب با انتقاد از اخبار منتشر شده پیرامون تولید فیلم سینمایی "لاله" به کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد به خبرنگار مهر، گفت: تحریم کشورهای اروپایی و تهدیدهای آمریکا برای رویارویی با ایران از جمله مسائلی است که امروزه هویت و هستی سرزمین عزیز ما را هم از جهت اقتصادی و هم مسائل سیاست خارجی تحت‌الشعاع قرار داده است و حال اینکه در این شرایط  هنر سینما باید در کنار اهداف نظام جمهوری اسلامی و ملت بایستد.

سینما در دوران جنگ کنار مردم ایستاد

وی در ادامه افزود: ازهمین‌رو ساخت فیلم هایی از این دست که داستان زندگی دختر رالی بازی به نام لاله است به هیچ عنوان حائز اهمیت نیست. در همه دنیا رسم بر این است که سینما در شرایط بحران در کنار حکومت می‌ایستد به عنوان مثال در کشور فرانسه فیلم‌هایی ساخته شد که استعمار این کشور را توجیه کرد. در واقع هنر و صنعت سینما به‌عنوان هنری جذاب و پرمخاطب کنار دولت فرانسه ایستاد.

کارگردان مستند "جعبه سیاه؛11سپتامبر" در ادامه افزود: البته سینمای ایران در هشت سال دفاع‌مقدس به‌درستی در کنار سینمای نظام و دفاع از سرزمین‌اش ایستاد و فیلم‌های خوبی در همان دوران جنگ و پس از آن ساخته شد. بنابراین سینمای ایران در گذشته تجربه حمایت از اهداف انقلاب و نظام را داشته است. شرایط فعلی ایران هم دست کم از دوران گذشته ندارد با این تفاوت که در حال حاضر در شرایط جنگ سرد قرار داریم و از نقاط مختلف کشور در محاصره انواع تحریم قرار گرفته‌ایم؛ بنابراین سرزمین‌مان یک مظلومیت تاریخی به معنای واقعی را تجربه می‌کند.

اولویت سینمای ایران ساخت فیلم‌های گیشه پسند نیست

اسلاملو در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به دلایل ساخت فیلم سینمایی "لاله" به گارگردانی اسدالله نیک‌نژاد گفت: سینمای ایران سینمای زنده و پویایی نیست و متاسفانه در خواب عمیقی فرورفته است و حال اینکه شاید یکی از دلایل ساخت چنین فیلم پرهزینه‌ای خروج سینمای ایران از این رکود و رخوت باشد. در واقع مجریان این طرح نگاهی به سینمای گیشه دارند و می‌خواهند با پرداخت هزینه‌ها به دلار با تیمی مجزا که نیک‌نژاد از آمریکا خواهد آورد بحران اقتصاد سینمای ایران را برطرف کنند.

وی در ادامه افزود: این درحالی است که اولویت سینمای ایران ساخت فیلم‌های گیشه‌پسند نیست و به معنای واقعی مردم ما نیاز به فیلم‌هایی چون "ورود آقایان ممنوع" یا "خوابم می‌آد" ندارد، ساخت فیلم‌هایی از این دست به نوعی گول زدن مردم و مخاطب است و از سوی دیگر شاهد هستیم که سینما در کنار نظام نیست این در حالی است که به اعتقاد من 75درصد از بودجه کل سینما باید صرف ساختن فیلم‌هایی شود که در کنار مردم و اهداف حکومت قرار گیرند.

این فیلمساز در پایان افزود: ضرورت پرداخت به مسائل و مشکلات مردم و مسائل دیپلماسی ایران امروز احساس می‌شود و از همین رو سینماگران باید به فکر جهاد بزرگ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی باشند.