به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، صبح امروز 25 تیرماه در همایش سراسری مدیران مؤسسات قرآنی کشور که در سالن همایش های فتح المبین برگزار شد، به ارائه سخن پرداخت.
وی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه در سوره الرحمن به جای «الله» از «رحمن» استفاده شده است، گفت: در این سوره خداوند می خواهد بگوید که با رحمانیت خود به بشر قرآن آموخته است و بعد انسان آفریده شده است، یعنی خلقت قرآن و آموزش آن به انسان قبل از خلقت بشری او بوده است. حقیقتا جایگاه ما برای انتقال مفاهیم قرآنی، جایگاه والایی است و باید مسئولیت لازم را انجام دهیم.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با بیان اینکه قرآن اوصاف زیادی دارد و مهم ترین وصف آن «ذکر» است، بیان کرد: زبان قرآن بین المللی و آموزه های آن فطری است. یکی از رسالت های مهم ما این است که هیچ خانه ای در ایران نباشد که در آسمان ندرخشد.
وی با بیان اینکه رسول الله(ص) در حدیثی می فرماید: «خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید»، اظهار داشت: ما بایستی به صورت خودجوش و مردمی به قرآن توجه کنیم. باید به سنت اصیل خودمان در آموزش قرآن توجه کنیم و آنرا الگو قرار دهیم.
محمدی در ادامه سخنانش با بیان اینکه کودکان چند حق بر پدر و مادر خود دارند و مهم ترین آنها آموختن قرآن به آنهاست، بیان کرد: مدرسه اولیه، خانه است. پدر و مادر وظیفه دارند در خانه های خود به کودکان قرآن را آموزش دهند. در قدیم مکتب خانه هایی بود که کودکان در منزل استاد و یا در این مکتب خانه ها قرآن را فرا می گرفتند و اکنون باید این سنت احیا شود.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با تأکید بر اینکه آموزش های خانگی باید در اولویت کارهای ما قرار گیرد، تصریح کرد: جلسات خانگی آموزش قرآن رو به افول رفته و جایگزین هایی مطرح شده است اما هیچ چیزی جای خانه را پر نمی کند. حرکت و طرح جدید ما برای توسعه فرهنگ قرآن و آموزش روخوانی قرآنی آموزش های خانگی است.
وی با بیان اینکه محور آموزش های خانگی، مادران هستند، گفت: یکی از حرکت های راهبردی برای عمومی شدن سواد قرآنی، این کار است. هدف و طرح راه اندازی 10 هزار خانه قرآن را داریم.
وی با بیان اینکه مساجد هم برای آموزش قرآن و ذکر خداست، گفت: مسجد دارالذکر، دارالعلم و دارالفکر است. دارالذکر به معنای قرائت قرآن و اقامه نماز است. دارالعلم هم به معنای آموزش و تعلیم و تعلیم قرآن و دارالفکر به معنای تأمل در علوم دینی و قرآن است.
وی به حدیثی از رسول الله(ص) اشاره کرد و بیان کرد: رسول الله(ص) می فرمایند: «خالی ترین خانه ها، خانه ای است که خالی از کتاب خدا باشد.» امام صادق(ع) هم می فرمایند: «شیاطین به وسیله قرآنی که در خانه هاست دور می شوند.» عمران مساجد به معنای خراب شدن خانه ها نیست. در روایت آمده است که «ای مردم خانه هایتان را گورستان نکنید» که اشاره به قرائت و آموزش قرآن و سایر عبادت ها دارد.