به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رسا، آيت الله مكارم شيرازي در پيام خود به همايش نكوداشت آيت الله محمودي گفت : نگاهي كوتاه به تاريخ اسلام نشان ميدهد كه از صدر اسلام گروهي دست به دست هم داده بودند كه فضايل علي ـ ع ـ را به هر قيمتي كه ممكن است پنهان سازند و حتي از ذكر شأن نزول آيات كه در مورد حضرت نازل شده بود پرهيز شود.
وي ادامه داد : عليرغم آن همه غوغاي عجيب و ضد علوي، امروز كتب تفسير و حديث و تاريخ را مملو از فضايل آن بزرگوار ميبينيم، زيرا خداوند جمعي از محدثان مخلص را برانگيخت تا احاديث و فضايل را از زير آوارهاي تعصب جاهلي و انحراف شوم سياسي بيرون آورند و در كتابهاي خود مخفيانه ثبت كنند تا زمان ظهور و بروز آن فرا رسد.
حجت الاسلام حسيني بوشهري، مدير حوزه علميه قم نيز طي سخناني در اين مراسم اظهار داشت : اگر در عصر غيبت كبري عالمان برجسته شيعي نبودند كه قلب مؤمنين را در دست گرفتند و مسير هدايت امت را عهدهدار شدند، دشمنان اهل بيت ـ ع ـ همه را از مسير دين الهي جدا ميكردند، ولي علما زمام دلهاي شيعيان را در عصر غيبت به عهده گرفتند و امروز مرزبانان و فرهنگبانان دين خدا هستند.
وي در خصوص اولويتهاي كاري حوزه علميه گفت : مراكز فكري و فرهنگي ما تلاشهاي فراواني را در اين دوران انجام دادهاند، ولي گاهي اين تلاشها تك بعدي بوده است و اگر امروز به همه ابعاد و مسايل ديني پرداخته نشود، روزي خواهد رسيد كه با دست خالي مواجه ميشويم.
مدير حوزه علميه قم آيت الله محمدباقر محمودي را فردي داراي اخلاص، سختكوش و با پشتكار فراوان معرفي كرد و خاطر نشان ساخت : آنچه در آثار او ديده نميشود، جلوه گري خود است و اين اوج ايثارگري است. آثار او از چنان استحكام كلامي برخوردار است كه جايي براي نقد باقي نميگذارد.
حجت الاسلام دين پرور، مسؤول بنياد نهج البلاغه كشور نيز گفت : فضايل و مناقب حضرت علي ـ ع ـ از ديرباز مورد تأليف و تحقيق علماي فريقين بوده است تا جايي كه يكي از افراد غير مسلمان خطاب به مسلمين ميگويد: « اگر امروز حضرت علي ـ ع ـ در مسجد كوفه حضور مييافت و به ايراد سخنراني ميپرداخت، ميديديد كه قبل از شما اروپاييان و غربيها و دانشمندان مسجد را پر ميكردند و اجازه نميدادند شما در آنجا حضور پيدا كنيد.» عمق و ارزش كلمات امام در حدي است كه نه تنها شيعه بلكه هر كسي كه با زبان عربي و آن فرهنگ آشنا باشد، بياختيار زبان به عظمت و مقام آن بزرگوار باز ميكند.
وي ادامه داد : به بركت پيروزي انقلاب اسلامي موقعيتي پيش آمده است تا جوانان و نسل جوان حوزه و فضلا و نويسندگان با استفاده از امكانات جديد به تأليف بپردازند. از اين رو بايد جوانان به اين بزرگان كه در حوزهها پرورش يافتهاند تأسي كنند و اخلاص را هدف خود قرار دهند. مديريت حوزه نيز بايد با اشراف و برنامهريزي دقيق ضمن حمايت از پژوهشگران و محققان از انجام كارهاي تكراري جلوگيري كند.
در بخش ديگري از اين مراسم آيت الله محمدباقر محمودي طي سخناني با تقدير و تشكر از مسؤولين برگزار كننده اين همايش گفت : بنده تنها به اخلاص خود اميدوار هستم و اميدوارم باقي بماند. امروز به هيچ يك از دستاوردهاي خود افتخار نميكنم مگر آن موهبتي كه از جانب خداوند و معصومين ـ ع ـ شامل حال ما شده است.
وي خطاب به طلاب جوان حوزههاي علميه سفارش كرد : حضرت علي ـ ع ـ به كميل فرمودند من براي علم خودم يابنده اي و جوينده اي پيدا نميكنم، البته من به هر يابنده اي هم علم عطا نميكنم. براي محصلين حوزههاي علميه سزاوار است روزي دوبار فكر كنند آيا اين راهي را كه انتخاب كردهاند براي خدا بوده و يا براي رسيدن به مقام و محبوبيت. اگر كسي قصدش اين است، به خودش زحمت ندهد زيرا اين راه به ضررش تمام خواهد شد.
آيت الله محمودي ضمن تأكيد بر سرلوحه قرار دادن اخلاص در كارها تأكيد كرد : آقايان بايد اخلاص را سرلوحه قرار دهند كه كار دين بدون آن به نتيجه نميرسد. به آرايشهاي زندگي دل نبنديد كه اين دنيا زودگذر است و نهايت آن پشيماني است.
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ - ۰۹:۵۹
همايش نكوداشت آيت الله محمدباقر محمودي با حضور مدير حوزه علميه قم، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، اساتيد، فضلا و طلاب و محققان حوزه علميه قم و با پيام آيت الله مكارم شيرازي در سالن اجتماعات دارالشفا برگزار شد.