اصفهان – خبرگزاری مهر: عضو گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تصویربرداری‌های پزشکی باید کنترل کیفی شوند.

داریوش شهبازی گهرویی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امروزه پیشرفت سیستم‌های متنوع تصویربرداری پزشکی، سبب پیشرفت شگرفی در زمینه تشخیص و تفسیر تصاویر در امور پزشکی شده است به طوری که دقت تشخیص بیماری‌ها، افزایش یافته و نقش اساسی را در کارهای پزشکی ایفا می‌کند.

وی بیان داشت: تصویربرداری تشخیصی در پزشکی فرآیندی چند مرحله‌ای است که در آن اطلاعاتی در مورد آناتومی و فیزیولوژی بیمار فراهم و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته به نمایش درآمده است.

عضو گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: عوامل متعددی از تغییر پذیری در عوامل انسانی و تجهیزات وجود دارد که اگر به درستی کنترل نشوند، سبب ایجاد تصاویر فاقد کیفیت و منجر به تکرار پرتودهی می‌شود که دوز بیمار و هزینه‌های بخش را افزایش و به طور بالقوه سبب کاهش رضایت‌مندی بیماران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف یک برنامه مدیریت کیفیت، کنترل یا به حداقل رساندن این متغیرها تا جایی است که امکان دارد، ادامه داد: در یک بخش تصویربرداری پزشکی این متغیرها شامل تجهیزات، پردازش، شرایط مشاهده تصاویر، صلاحیت تکنولوژیست‌ها، کارکنان پشتیبانی و مشاهده‌کنندگان یا مفسران تصاویراست.