رئیس پلیس راهور تهران گفت: 13 هزار تاکسی و خودروی دارای پلاک عمومی شهرستان از تردد در تهران محروم شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین رحیمی روز یکشنبه در نشستی خبری با اشاره به اجرای طرح ساماندهی گذرگاه عابرپیاده اظهار داشت: شعار امسال ما بهبود رفتارهای ترافیکی به ویژه برای سه گروه هدف عابران پیاده، رانندگان و راکبان موتورسیکلت است تا نتوانیم این سه گروه را به سمت رفتارهای صحیح سوق دهیم در اجرای طرح هایمان و کاهش تلفات موفق نخواهیم بود. بهترین مکان برای اجرای طرح های ترافیکی گذرگاه عابر پیاده است .این طرح از تابستان امسال آغاز شده است.

وی ادامه داد: طی چند روز اخیر با توجه به گرمای هوا و تلاش بیش از اندازه ماموران پلیس چند نفر از نیروهای پلیس دچار گرمازدگی شده و به بیمارستان منتقل شده اند.

به گفته رئیس پلیس راهور تهران 50 درصد کشته های حوادث ترافیکی را عابران تشکیل می دهند  که این امر زنگ خطر را به صدا در می آورد این در حالی است که پس از عابران موتورسیکلت سواران با 30 درصد در رتبه دوم قرار دارند.

رحیمی با اعلام اینکه طرح کانالیزه کردن عبور عابران در حال اجرا است، تاکید کرد: با اجرای این طرح وضعیت های نابهنجار رفع می شود و از این وضعیت خارج خواهیم شد.

تمهیدات ویژه پلیس برای برگزاری اجلاس سران غیر متعهد

رئیس پلیس راهور تهران با بیان اینکه تهران در شهریور ماه پذیرای سران 140 کشور است گفت: قرار است با هر هیئت 250 نفر به تهران بیایند که پلیس تمهیدات لازم را برای کاهش ترافیک در نظر گرفته است. رانندگان و راکبان موتورسیکلت لازم است توجه بیشتری به قوانین داشته باشند تا این هیئت ها نتوانند سخنانی را در مورد رانندگی تهرانی ها که یکی از گروه های قانون مدارند مطرح کنند.

اطلاع رسانی های لازم در این خصوص در گذرگاههای شهر انجام شده است.

رحیمی با بیان اینکه تنها 10 درصد عابران پیاده به چراغ گذرگاه توجه نکرده و از بین خودروها عبور می کنند، افزود: به منظور ساماندهی گذرگاههای عابر پیاده قرار است 100 تقاطع مهم تهران به دوربین هوشمند مجهز بشود و هم اکنون 15 گذرگاه با دوربین به صورت الکترونیکی کنترل می شود. خودروهایی که به گذرگاههای عابر پیاده تجاوز کنند به صورت الکترونیکی جریمه می شوند.

226 کشته در حوادث رانندگی پایتخت

رئیس پلیس راهور تهران با اعلام کاهش 20 درصدی تلفات رانندگی شهر تهران گفت: در چهار ماهه امسال میزان تلفات رانندگی با 65 نفر کاهش از 331 نفر به 266 نفر کاهش یافته است ضمن اینکه تصادفات منجر به جرح و خسارتی نیز 14 درصد کاهش یافته است.

کاهش 1.5 میلیونی صدور قبض جریمه

رحیمی با بیان اینکه میزان اعمال قانون همزمان با اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی کاهش یافته است، گفت: تنها در سه ماهه نخست امسال میزان اعمال قانون در محدوده طرح ترافیکی 500 هزار قبض کاهش نشان می دهد. همچنین در مجموع صدور قبوض جریمه 1.5 میلیون کاهش داشته است.

افزایش 260 درصدی سرعت غیر مجاز در تهران

وی از افزایش 260 درصدی سرعت غیر مجاز در پایتخت خبر داد و افزود: باید در خصوص افزایش سرعت غیر مجاز در اتوبان ها هشدار دهم چرا که سرعت غیر مجاز باعث بروز حوادث غیر قابل جبرانی می شود که بیشتر سرعت های ثبت شده در بزرگراهها و شریان های اصلی شهر که به دوربین مجهز هستند ثبت شده است.

رحیمی ادامه داد: در خصوص کشته های حوادث رانندگی تهران گفت: از مجموع 266 کشته شده حوادث رانندگی در تهران 224 نفر معادل 84 درصد را مردان و 42 نفر را نیز زنان تشکیل می دهند متاسفانه 52 درصد تلفات رانندگی تهران در بیمارستان ها رخ می دهد که با وجود تعداد زیادی از بیمارستانها در تهران قابل تامل است همچنین 17 درصد تلفات رانندگی حین انتقال رخ می دهد.

به گفته رئیس پلیس راهور تهران عدم توجه به جلو با 29 درصد ، رعایت نکردن حق تقدم با 18.2 درصد و تغییر ناگهانی با 10 درصد و رعایت نکردن فاصله طولی با 8.3 درصد مهمترین علل وقوع تصادفات رانندگی در تهران است.

آموزش یک ساعته رانندگان متخلف قبل از ترخیص خودرو

رحیمی با اعلام اینکه زمان تحویل خودروهای توقیفی کاهش یافته است ، گفت: تمام رانندگانی که به علت ارتکاب تخلف خودروهای آنها توقیف می شود باید قبل از ترخیص یک ساعت آموزش اجباری ببینند.

برخورد با خودروهای فرسوده / تحویل پلاک تعمیرگاه به خودروهای دودزا

وی با اشاره به اینکه پلیس از سالهای گذشته طرح برخورد با خودروهای دودزا و فرسوده را اجرا کرده است از مسئولان سازمان محیط زیست که مدعی بودند پلیس برخورد با خودروهای فرسوده را رها کرده است انتقاد کرد و گفت: امروز پس از سالها به ندرت خودروهای دودزا در سطح شهر مشاهده می شود طرح های ویژه ای را برای برخورد با خودروهای فرسوده که دارای نقص فنی مشهود هستند اجرا می کنیم. پلیس نمی تواند در خیابان ها ایست بازرسی قرار دهد تا خودروهای فرسوده را شناسایی کند.

اگر خودرویی دارای اشکالات جزئی باشد می تواند با رفع عیب ها به تردد خود ادامه دهند همچنین اگر خودروهایی دارای نقص فنی مشهود مانند دودزا بودن باشند، پلاک تعمیرگاه دریافت می کنند و پس از رفع نقص می توانند پلاک خود را بگیرند البته پلیس خودروهای اسقاطی یا رها شده در کنار خیابان ها را با همکاری جرثقیل های مراکز خصوصی در سطح شهر جمع آوری می کند همچنین خودروهایی که به دلیل نقص فنی توقیف شوند و فرسوده باشند به مراکز اسقاط معرفی می شوند.

تغییرات در آیین نامه سرویس مدارس

رحیمی با اشاره به آخرین تغییرات آیین نامه سرویس مدارس گفت: از ماهها پیش جلساتی را برای ساماندهی سرویس مدارس برگزار کردیم و تغییرات کلی در نظر گرفته شده است چرا که امسال پلیس با حساسیت بیشتری سختگیری خواهد کرد فردی که به عنوان راننده سرویس مدارس انتخاب می شود باید دارای ویژگی هایی باشد ضمن اینکه خودروها باید دارای بیمه و بیمه نامه سرنشینان خودرو باشند. طی دو سال گذشته با سختگیری های انجام شده کمترین حادثه را شاهد بودیم.

طرح برخورد با تخلفات شبانه

رئیس پلیس راهور تهران گفت: پلیس طرح برخورد با تخلفات شبانه را تا پایان تابستان امسال با حضور نیروهای بیشتر و شیفت های شبانه دنبال می کند یکی از نتایج این طرح کاهش نتایج ناگوار به علت سرعت های سرسام آور است.

تمهیدات پلیس برای شب های قدر

وی از اجرای طرح های ویژه ترافیکی در مناطق مرکزی و بازار تهران همزمان با شب های قدر خبر داد و تاکید کرد: تمام نیروهای پلیس پرتوان در قبل از آغاز مراسم های شب های قدر در خیابان های اصلی و محدوده مرکزی به ویژه چهار راه سیروس و مسجد ارگ حاضر می شوند و تدابیر ویژه را به اجرا در می آورند ضمن اینکه از مردم می خواهیم با پلیس همکاری کنند تا شاهد کمترین ترافیک یا بی نظمی باشیم.

جلوگیری از تردد 7 هزار تاکسی و 6 هزار پلاک عمومی شهرستان در تهران

رحیمی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص ممنوعیت تردد خودروهای پلاک شهرستان در سطح شهر گفت: در ماه بیش از 6 میلیون خودروی دارای پلاک شهرستان به تهران می آیند اگر چه با اجرای محدودیت هایی توانستیم 7 هزار تاکسی پلاک شهرستان را که بسیاری از آنها از شهرهای اطراف به تهران می آمدند و در محدوده بازار فعالیت می کردند محروم کنیم ضمن اینکه 6 هزار خودرو با نمره عمومی شهرستان نیز از تردد در تهران محروم شدند. البته تلاش می کنیم اتوبوس های غیر تهرانی که بسیاری از آنها به عنوان سرویس ادارات مورد استفاده قرار می گیرد را محروم کنیم.

معرفی دستگاههای مقصر تصادفات به دادگاه

سردار رحیمی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص معرفی دستگاههای مقصر به دادگاه گفت: پلیس هیچ اغماضی در این باره ندارد و هر جا سازمانی یا دستگاهی در خصوص تصادفات مقصر باشد آن را به دادگاه معرفی می کنیم.

وی در پایان از ساماندهی پارک های حاشیه ای با استفاده از دستگاه توقف سنج خبر داد و گفت: 16 خیابان اصلی تهران هم اکنون به این دستگاهها مجهز شده اند که وضعیت مطلوب ترافیکی را شاهد هستیم.