به گزارش خبرگزاری مهر، مجری طرحهای نیروگاهی و خطوط انتقال برق شرکت نفت و گاز پارس از احداث دومین نیروگاه سیکل ترکیبی در پارس جنوبی خبر داد و خاطرنشان کرد: با انتخاب پیمانکار EPC احداث نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی منطقه یک پارس جنوبی(عسلویه)، ظرفیت یکهزار مگاواتی موجود نیروگاه پارس جنوبی به یکهزار و500 مگاوات افزایش خواهد یافت. طرح احداث و توسعه ظرفیتهای نیروگاهی به شرکت ایرانی فرآب واگذار شده و عملیات اجرایی این پروژه ظرف مدت یک ماه آینده آغاز میشود.
محمدمهدی توسلیور یادآور شد: تمام مراحل مهندسی، ساخت و نصب تجهیزات احداث این واحد نیروگاهی توسط سازندگان و پیمانکاران داخلی انجام خواهد شد که با اجرای این طرح، نخستین نیروگاه ملی با سهم داخلیسازی صددرصدی احداث شده و تولید برق آن در اختیار پالایشگاههای گازی پارس جنوبی قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: ظرفیت 500 مگاواتی جدید در پارس جنوبی که به روش سیکل ترکیبی ایجاد خواهد شد به منظور برقرسانی به پالایشگاه فازهای12، 13، 14، 19 و 22 تا24 پارس جنوبی مستقر در منطقه پارس 2 (تنبک) در نظر گرفته شده است.
این مسئول افزود: خط انتقال برق400 کیلو ولت ارتباطی نیروگاه عسلویه به فازهای منطقه پارس2 نیز به طول 68 کیلومتر با پیشرفت 94 درصدی در دست احداث است و با توجه به اولویت برقرسانی به پالایشگاه فاز12، بخشی از ظرفیت مازاد نیروگاه یکهزار مگاواتی موجود این منطقه با خط 400 کیلو ولت مذکور به تامین تقاضای برق فاز 12 که توسط کنسرسیومی از شرکتهای ایرانی در حال اجراست، اختصاص خواهد یافت.
آخرین جکت فاز 19 پارس جنوبی آماده نصب در خلیج فارس میشود
مجری طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی از پایان ساخت سومین جکت فاز 19 تا پایان شهریور امسال خبر داد و افزود: با پایان ساخت، این جکت آماده نصب در خلیج فارس می شود. جکت 19C و 19A این فاز مرزی هم اکنون در محل نصب شده و عملیات حفاری پنج حلقه چاه در این فاز با پیشرفت خوبی در حال انجام است. دو عرشه این فاز مرزی در شرکت تاسیسات دریایی به صورت همزمان در حال ساخت و تا کنون 97 درصد مواد ساخت عرشه 19C تامین شده است.
حمیدرضا مسعودی تصریح کرد: فاز یک پارس جنوبی دارای دو سکوی بهره برداری SPD1 و SPD2 است که بر اساس برنامه جدید، تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز از یک سکوی این فاز انجام می شود و سکوی دیگر این فاز، با شش حلقه چاه تولیدی، به فاز 19 پارس جنوبی واگذار خواهد شد که پس از به روزرسانی سکوی SPD2 فاز یک به فاز 19 اضافه می شود.
آغاز حفاری چاههای توسعهای در فاز 14 میدان گازی پارس جنوبی
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در طرح های حفاری امروز گفت: با پایان یافتن عملیات حفاری اولین حلقه چاه توصیفی یا ارزیابی( SPD 14A-08 )در این موقعیت و تکمیل و ایمن سازی این چاه، دستگاه حفاری برای آغاز حفر چاههای توسعه ای در موقعیت 14-B استقرار یافت و عملیات حفاری ازامروز در این فاز آغاز شد.
محمدرضا تاکایدی افزود: در فاز 14 پارس جنوبی دو جکت مستقر شده است که هر کدام کار حفر 11 حلقه چاه را انجام میدهند. هم اکنون دو دستگاه حفاری شهید رجایی و یک دستگاه استیجاری شرکت ملی حفاری ایران در فاز 14 مستقر هستند و کار حفاری 22 حلقه چاه در فاز 14 پارس جنوبی را انجام می دهند. برای حفاری این چاه ها اعتباری بالغ بر یک میلیارد دلار هزینه شده است. حفر چاه های گازی فاز 14 در چارچوب قرارداد با شرکت نفت و گاز پارس به صورت کلید در دست به شرکت ملی حفاری ایران واگذار شده است.
بارگیری پایه سکوی فاز 13 پارس جنوبی از کارخانه فراساحل
مدیر کارخانه فراساحل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با بیان این که هرچهارجکت فاز 13 در کارخانه فراساحل بوشهر ساخته می شود، افزود: عملیات ساخت این جکت از اسفندماه سال 90آغاز شد و طبق برنامه زمانبندی در مدت شش ماه به پایان رسید. این جکت پس از بارگیری در مدت یک هفته مهاربندی و در مدت دو روز به محل نصب منتقل می شود.
محمد لیراوی بیان کرد: تمام مراحل طراحی، ساخت و کنترل کیفیت توسط متخصصان داخلی و 90 درصد کار توسط نیروهای بومی استان بوشهر انجام شده و از هیچ کمک خارجی در طراحی و ساخت آن استفاده نشده است. تحریم ها هیچ خللی در مراحل انجام کار این شرکت و روند ساخت این سازه نداشته است بلکه این تحریم ها سبب شد امکانات و تجهیزاتی که در کشور وجود داشت و تاکنون از آن ها در این بخش استفاده نشده بود، به بهترین شکل به کارگرفته شود.
مانور اضطرار در فرودگاه توحید شرکت پالایش گازفجرجم
سرپرست فرودگاه توحید جم گفت: مانورتمرین دوره شرایط اضطرار درفرودگاه توحید جم شرکت پالایش گازفجرجم برای اولین بار درطول بیست سال گذشته در محل این فرودگاه به زودی برگزار میشود.انجام این مانوربه درخواست شرکت هواپیمایی نفت و به منظورآمادگی نیروهای انسانی این فرودگاه درشرایط سانحه فرضی صورت می گیرد.
مجید حاج وند افزود: همه واحدهای فنی وعملیاتی،حفاظتی،امنیتی وهم چنین HSEشرکت پالایش گازفجرجم دراین مانور مهم شرکت خواهند داشت. طرح مانور و سناریوهای ان آماده شده است و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته ناظرین شرکت هواپیمایی نفت وستاد هوانوردی وزیر نفت نیز در طول این مانور حضور خواهند داشت. طرح دستورالعمل شرایط اضطراری فرودگاه در شرایط مختلف توسط کارکنان فرودگاه توحید جم اماده شده است و این دستوالعمل در سطح فرودگاههای وزارت نفت کم سابقه است.