اردبیل – خبرگزاری مهر: مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل از پرداخت مابقی مطالبات آزادگان در قالب اجرای ماده 13 قانون حمایت از آزادگان تا پایان سالجاری خبر داد.

میرودود سید شنوا  ظهر چهارشنبه در حاشیه همایش تجلیل از آزادگان استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: قانون حمایت از آزادگان در 24 آذر ماه سال 1368 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود و طبق این قانون حقوق آزادگان شاغل در دوران اسارت و بعد از آن پرداخت می شود که خوشبختانه در پایان سال گذشته این قانون اجرا شد.

پرداخت 33 درصد از مطالبات آزادگان

 به گفته وی  تاکنون 33 درصد از مطالبات آزادگان شاغل در بخش دولتی و 100 درصد مطالبات آزادگان شاغل در بخش خصوصی در طی سال گذشته و امسال پرداخت شده است.

مدیر کل بنیاد شهید اردبیل با بیان اینکه اردبیل در اجرای این قانون در سطح کشور پیشتاز بود، بیان کرد: در سال 90 اعتبار لازم جهت پرداخت مطالبات آزادگان به دستگاهها اختصاص یافته ولی از آنجا که این طرح متمرکز و سراسری توسط بنیاد شهید مرکز صورت گرفت در اسرع وقت 67 درصد از این مطالبات نیز پرداخت می شود.

وی با اشاره به برخی از اقدامات برای آزادگان عنوان کرد: بر اساس دستوالعمل ها و قوانین مصوب حمایت از آزادگان خدماتی از جمله آموزشی، درمانی و فرهنگی و سایر ارائه می شود.

سید شنوا با بیان اینکه از سالجاری فرزندان آزادگان بالای یکسال اسارت مشمول استخدام 25 درصد از فرزندان ایثارگران در دستگاههای اجرایی شدند، افزود: از سالجاری صد در صد شهریه تحصیلی همسران و فرزندان آزادگان در دانشگاهها و مراکز علمی نیز  پرداخت می شود.

تکریم آزادگان اختصاص به روز خاصی ندارد

سید شنوا روز 26 مرداد ماه را تکریم آزادگان و جلوگیری از فراموشی این ایام دانست و تصریح کرد: هر روز متعلق به ایثارگران، آزادگان و جانبازان است و باید در همه عرصه ها مورد تکریم قرار گیرند و اختصاص به روز خاصی ندارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی از آزادگان در بازگویی خاطران آن دوران همت ندارند عنوان کرد: از صدر اسلام تاکنون اسارتی به طولانی اسارت جنگ تحمیلی بین ایران و عراق نبوده است که نمونه آن اسارت خلبان " شهید لشکری" بود که به مدت 18 سال طول کشید، با توجه به مدت اسارت و شکنجه ها و سختی هایی که آزادگان سرافراز متحمل شده اند برخی به دلیل اینکه یادآوری آن روزها باعث تکدر خاطر شنونده یا خوانندگان می شود خاطرات خود را مطرح نمی کنند.

وی اضافه کرد: برخی نیز به دلیل حجب و حیایی که دارند و چون با خدا معامله کرده اند بیان خاطرات خود را نوعی خود نمایی دانسته و از آن کار پرهیز می کنند.

آزادگان مظلومیت خاصی دارند

به گفته این مسئول اگر وقایع و تاریخ کربلا را ورق بزنیم آنچنان اطلاعاتی درباره اسرای دشت کربلا نیز ثبت نشده است، باید گفت اسرا مظلومیت خاصی دارند و به اعتقاد خود با خدا معامله کرده اند.

سید شنوا تاکید کرد: در این میان ما متولیان ترویج ایثار و شهادت وظیفه داریم خاطرات آزادگان را که از آن به عنوان " خاکریز پنهان اسارت" نام می برند ثبت و ضبط و در اختیار آیندگان قرار دهیم تا نسل آینده بدانند که آزادگان ما دوشا دوش سایر رزمندگان در جبهه ها حضور داشتند و با تنی مجروح به اسارت دشمن درآمدند و در سنگر مبارزه جدیدی ذره ای از آرمانهای با ارزش خود خارج نشده و سر بلند به کشور بازگشتند.

وی نقش خود آزادگان را نیز در ترویج این فرهنگ مهم دانست و تصریح کرد: همان طور که در دوران دفاع مقدس و حماسه آفرینی و شهادت آزادگان حضور فعال داشتند امروز نیز با توجه به شرایط اجتماع و تهاجم و فشارهای روانی که دشمنان اعمال می کنند آزادگان با تاسی از امام حسین (ع) وظیفه دارند این فرهنگ را در جامعه بسط و گسترش دهند و به آنانی که آن روزها را ندیده اند از حماسه آفرین ها و پایمردیهای جوانمردانی بگویند که جانشان را در طبق اخلاص گذاشته شهید جابناز و یا بهترین ایام زندگی خود را در جهت عزت و استقلال ملت و حفظ اسلام تقدیم کردند.

کشور ما توانایی آزادگان را باور دارد

 این مسئول با اشاره به جایگاه آزادگان در جامعه بیان کرد: در همه کشورها اسرای جنگی بعد از برگشت کنار گذاشته می شوند اما نظام مقدس اسلامی ما که از فرهنگ علوی سرچشمه می گیرد توانایی آزادگان را باور داشته و آنها در همه عرصه های حساس کشور و کارهای مدیریتی مهم از جمله؛ وزارت خانه ها مجلس شورای اسلامی و دانشگاهها حضور فعال و موثری دارند و این نشان دهنده پویایی و اعتقاد عمیق و باور دینی آزادگان است.

قناعت و صبر دستاورد آزادگان است

مدیرکل بیناد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل دشمن شناسی را یادگاری مهم آزادگان دانست و یادآور شد: با توجه به حضور آزدگان ما در دل دشمن و باور اینکه دشمن با ایران و ایرانی سر جنگ دارد ، قناعت و زندگی با حداقل امکانات، صبر و مقاومت و استفاده از فرصت ها در جهت ارتقاء علمی و فرهنگی خود از دیگر دستاوردهای این عزیزان است.

به عقیده سید شنوا خبر موفقیت ایران در عملیاتها و پیروزی قطعی ما و بازگشت آزادگان به میهن شیرین ترین خاطرات آزادگان و خبر ارتحال حضرت امام (ره) تلخ ترین خاطره آنان بود.

26 مرداد روزی که ملت ما خندید

 به گفته وی آزادگان همیشه آرزوی برگشت و ملاقات با حضرت امام راحل را داشتند که روزی بدست بوسی ایشان بروند و دست نوازش امام تمام آلام و رنجهای آنها را از بین می برد که شنیدن آن خبر غیر قابل باور بود.

سید شنوا روز 26 مرداد ماه روزی است که همه ملت ایران خندید و خانواده های شهدا بوی شهیدان خود را از آزادگان گرفتند و جانبازان همسنگران خود را به آغوش کشیدند افزود: همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی برای تجلیل از آزادگان تلاش خود را برای ارج نهادن به این روز به کار می گیرد و همه این کارها در مقابل آن همه صبر و استقامت آزادگان عزیز برگ سبزی تحفه درویش است.