به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر از 10 شهرستان استان لرستان تنها در چند شهرستان این استان سینمای فعال وجود دارد که مهم ترین آنها در مرکز لرستان سینما استقلال با دو سالن نمایش است.
در این سینما که متعلق به حوزه هنری است این روزها به دلیل لجبازی شورای صنفی نمایش هنوز اجازه اکران فیلم هایی مانند "کلاه قرمزی و بچه ننه" داده نشده است تا مردم لرستان از اکران تابستانی سینما محروم شوند.
این برخورد شورای نمایش به دلیل اختلافات میان وزارت ارشاد و حوزه هنری بر سر اکران فیلم های ارزشی رخ داده به طوریکه این اختلاف این روزها به جای حل و فصل در میان مدیران بالادست به بدنه سینمای ایران و مخاطب کشیده شده است تا لرستان با جمعیت حدود دو میلیون نفری از فیلم های اکران شده در عید فطر محروم شود.
این در حالیست که مردم در مراجعات و تماس های مکرر با متولیان امر در استان خواستار اکران فیلم هایی چون "کلاه قرمزی و بچه ننه" هستند ولی همچنان سایه رکورد به دلیل گروکشی شورای نمایش بر سینماهای استان افتاده است.
ماجرای اختلافات شورای صنفی نمایش و حوزه هنری را می توان در یادداشت محمد حمزه زاده معاون هنری حوزه هنری به طور کامل پیگیری کرد، موضعی که مدیران حوزه هنری در راستای سیاستهای به حق خود مبنی بر اکران فیلمهای ارزشمند اتخاذ و از بند قانونی مخیر بودن سینماداران از انتخاب فیلمها برای نمایش در سالنهای خود استفاده کردند.
و اما در واکنش به این اقدام کاملا قانونی مسئولان حوزه هنری شورای نمایش دست به گروکشی زد و تصمیم گرفت که هیچ فیلمی را برای اکران در سینما آزادی و حوزه هنری ارائه نکند تا چوب این تصمیم گیری را علاقمندان به سینما و همچنین بدنه سینمای ایران بخورد.
محمد حمزه زاده معاون هنری حوزه هنری در یادداشت خود با اشاره به اتفاقات رخ داده در این زمینه می گوید: سه فیلم "ضد گلوله" و "کلاه قرمزی" و "بی خداحافظی" به راحتی وجه المناقشه شده اند تا حرف آقایان مسئول سینمای کشور در دفاع از چند فیلم ضد خانواده و مبتذل به کرسی نشانده شود؛ تا از این پس کسی در سینمای ایران جرات انتقاد از مسئولین را به خود ندهد، و کسی نپرسد که اگر دستگاهی عریض و طویل به عنوان معاونت سینمایی ارشاد و اداره نظارت و ارزشیابی وجود دارد که وظیفه اش کنترل محتوای فیلم ها قبل از تولید است، پس چگونه و بر اساس چه مکانیزمی این تعداد فیلم خیانت محور و ضد ایرانی در یک سال ساخته شده است.
به هر روی نتیجه این تنش ها و اختلافات منجر به عدم اکران این فیلم ها در بهترین سینماهای تهران و شهرستانها و در نتیجه محروم شدن بخش زیادی از مردم از اکران عید فطر، ضرر و زیان فیلم ها و ضربه به پیکره سینمای ایران شد، موضوعی که به راحتی قابل حل و فصل بود.
و اما در آخرین اظهار نظر متولیان امر در این زمینه سخنگوی شورای صنفی نمایش از حل شدن مشکل اکران خبر داده و تاکید کرده است که قطعا با رفتار مهربان و سلامت حوزه هنری این پرونده بسته خواهد شد!
به هر روی به نظر می رسد تفاهم متولیان امر در این زمینه و حل و فصل اختلافات در فضایی توام با احترام و قانونمند می تواند از متضرر شدن سینما بیش از این جلوگیری کند، موضوعی که باید مورد توجه مسئولان وزارت ارشاد و شورای نمایش قرار گیرد تا در استانهای محرومی چون لرستان مردم از حداقل فضای فرهنگی یعنی سینما و فیلم های سینمایی استفاده کنند.