به گزارش خبرگزاری مهر، برزیل کشورى در آمریکای جنوبی و پایتخت آن برزیلیا است. زبان رسمی این کشور پرتغالی و حکومت جمهوری فدرال آن به آزادی ادیان معتقد است و پیروان ادیان مختلف از جمله مسلمانان می توانند شعایر دینی خود را آزادانه در این کشور بجا آورند.
ورود مسلمانان به برزیل و آمار آنها
ورود مسلمانان به کشور برزیل به سال 1500 میلادی، برمی گردد. در آن هنگام "پدرو آلبارس کابارال" ملوانان عرب را با خود به این کشور آورد . پس از آن نیز موج عظیمی از مسلمانان سیاه پوستی که در آفریقا اسیر شده بودند وارد برزیل شدند. گروه جدیدی از مسلمانان نیز در قالب مهاجران سوری و لبنانی از اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 وارد برزیل شدند.
بر اساس آمارهای سال 2004 تعداد مسلمانان برزیل به یک میلیون نفر رسید. اما امروزه جمعیت مسلمانان برزیل حدود یک میلیون و 500 هزار نفر می شود که اکثر آنها عرب و از کشورهای سوریه، لبنان و عده کمی نیز از مصر، مراکش و دیگر ملیت ها هستند.
مساجد و مراکز اسلامی برزیل
مسلمانان برزیل در سال 1927 انجمن نیکوکاری مسلمانان فلسطین را در سائوپائولو تأسیس کردند که این انجمن در سال 1929 به "انجمن نیکوکاری مسلمانان" تغییر نام داد. اولین مسجد برزیل نیز سال 1956 در سائوپائولو رسما افتتاح شد. اینک بیش از 80 انجمن اسلامی و نزدیک به 50 مسجد و نمازخانه در نقاط مختلف این کشور وجود دارد.
از 40 سال گذشته تاکنون تغییرات و پیشرفت های بسیاری در اوضاع فرهنگی مسلمانان برزیل رخ داده به طوری که حدود 40 مسجد طی این سال ها ساخته شده است.
هر ساله مبلغانی از سوی عربستان، دانشگاه الازهر، وزارت اوقاف مصر و انجمن جهانی مسلمانان به این کشور اعزام می شوند. همچنین برگزاری اجتماعات سالانه از سوی مؤسسات و مراکز و شوراهای دینی زمینه ای برای بررسی مسائل و مشکلات مسلمانان این کشور شده است.
نیازهای مسلمانان برزیل
با وجودی که این کشور دارای 185 دانشگاه است، اما دانشگاهی برای تحقیقات و مطالعات اسلامی وجود ندارد؛ همچنین مدرسه ای برای آموزش زبان و فرهنگ اسلام نیز وجود ندارد.
مسلمانان این کشور نیازمند کتاب های دینی و اسلامی به زبان های محلی و پرتغالی و همچنین روزنامه های دینی هستند تا فرهنگ اسلام را اشاعه دهند؛ اگرچه برخی از روزنامه های منتشر شده در کشورهای اسلامی در این کشور نیز منتشر می شود، اما آنها پاسخگوی نیازهای مسلمانان نمی باشد.
از سوی دیگر آنها نیازمند اعزام استاد و عالم اسلامی به این کشور هستند تا تعالیم و مبانی اسلام را اشاعه و گسترش دهند.