قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفت: از ابتدای امسال تاکنون 21 فقره آتش سوزی در مراتع و زیست گاههای استان رخ داده که خسارات زیادی به منابع طبیعی وارد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخسیتین نشست کارگروه مخاطرات زیست محیطی با حضور مدیرکل مدیریت بحران، مدیرکل و معاونان حفاظت محیط زیست و نمایندگان ادارات و سازمان های ذیربط استان عصر چهارشنبه در محل سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست قزوین برگزار شد.

علی آقا فرهادی در این نشست اظهارداشت: باغات سنتی قزوین، پارک صنعتی لیا و خشکسالی از موضوعاتی هستند که در حال حاضر از اولویت بالایی برخوردارند و باید در دستور فعالیت کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان قرار گیرد.

علی آقا فرهادی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 21 فقره آتش سوزی در استان گزارش و ثبت شده که در این حریق ها حدود دو هزار هکتار از مراتع و زیستگاههای دارای پوشش گیاهی، بوته ای و درختچه ای استان طعمه حریق شده است.

وی تصریح کرد: پیشگیری از مخاطرات زیست محیطی و مقابله با آن نیازمند عزم جدی همگانی است و در این زمینه مردم و مسئولان باید همدل و همگام باشند و همکاری بیشتری کنند.

مدیرکل محیط زیست قزوین یادآورشد: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم از طریق صدا و سیما و سایر رسانه های جمعی در زمینه مخاطرات زیست محیطی و راهکارهای مقابله با آن نقش بسزایی در پیشگیری از بروز این خطرها و کاهش آسیب ها و زیان ها دارد.

علی محمد آهنی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین هم در این نشست اظهارداشت: در رابطه با بحران ها و مخاطرات زیست محیطی در وهله اول با انجام پژوهش باید آسیب ها را شناخت و در مرحله بعد راهکارهای لازم را ارائه و آنگاه اقدام عملی و به موقع را انجام داد تا آسیبها و خسارات کمتر شود.

آهنی اضافه کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی وقایع و بحران ها از ملزومات کار مدیریت بحران است چرا که مستند سازی در زمان وقوع بحران و مخاطرات زیست محیطی و ثبت نقاط ضعف و قوت اقدامات صورت گرفته در مدیریت و کاهش آسیبها و خسارات حوادث احتمالی آینده بسیار مفید خواهد بود.

این مسئول گفت: پشتوانه پژوهش باعث می شود اجرای پروژه ها و برنامه های پیش رو آسان تر شود.