کرمان - خبرگزاری مهر: صنایع مختلف استان کرمان به خصوص مس، فولاد و تیتانیوم به عنوان موتور شتاب توسعه اقتصادی استان در کنار تامین آب مورد نیاز این بخش در دستور کار جدی مجمع نمایندگان کرمان در مجلس نهم قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، اگر چه استان کرمان که به واسطه دارا بودن ظرفیت های عظیم صنعتی و معدنی بهشت معادن ایران نام گرفته؛ اما یدک کشیدن این عنوان هرگز بدان معنا نیست که این منطقه به پیشرفت و توسعه ای که در خور شان ساکنانش باشد، رسیده است.

در حال حاضر مسائل مختلفی گریبانگیر حوزه صنعت و معدن پهناورترین استان کشور شده که مهمتر از همه آن، خام فروشی مواد معدنی است و همان حکایت به نام ما و به کام دیگران.

اما رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان، در جلسه هم اندیشی که عصر پنج شنبه جاری با خبرنگاران داشت، با اعلام خبرهایی که نتیجه پیگیری نمایندگان این دوره از مجلس بوده، افق روشنی از آینده صنایع و معادن استان ترسیم کرد.

تعامل خوب اعضای مجمع نمایندگان

نماینده کرمان و راور در مجلس نهم در مرحله اول از همگرایی و تعامل خوب نمایندگان کرمان در این دوره از مجلس سخن به میان آورد. البته تاکید داشت که رسانه ها حواسشان به این فرصت پیش آمده باشد و اگر خواسته و ناخواسته کسی از کرمانیهای بهارستان نشین  قصد تک روی داشت، نگذارند.

محمد مهدی زاهدی در این باره گفت: در این دوره از مجلس، نمایندگان استان کرمان همگرایی خوبی با هم دارند و ما همه، این تعهد اخلاقی را داده ایم که وقتی مشکلی در استان وجود دارد، تک روی حرام باشد.

وی افزود: در دوره های قبلی اما، به دلیل اختلافات سیاسی و یا به واسطه سلیقه های متفاوت، جدای از بحثهای سیاسی، این وحدت رویه برای حل مشکلات خیلی تاثیرگذار نبوده است.

وی ادامه داد: ازاین رو، برای حل مشکلات استان کرمان، نمایندگان مجلس نهم تصمیم گرفته اند هر جا مصلحت ایجاب می کند، پای کار بیایند.

زاهدی تصریح کرد: رسانه ها نیز باید از این دیدگاه نمایندگان حمایت کنند و اگر به هر دلیلی نماینده ای خواست راه دیگری را در پیش بگیرد، به او تذکر دهند؛ در این وضعیت، ما نمایندگان نیز می دانیم که رسانه ها رصدمان می کنند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی پس از این به بیان دغدغه های اعضای مجمع نمایندگان پرداخت.
 
زاهدی گفت: یکی از دغدغه های جدی ما، بحث کم آبی در بخش شرب، کشاورزی و صنعت است.
 
وی اظهار داشت: برای هر کدام از این سه حوزه، تصمیمات جدی گرفته شده و امیدواریم طی چند سال آینده تاثیر خود را بگذارد.
 
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه، آب آشامیدنی کرمان و شهرستانها تامین خواهد شد، گفت: تامین آب صنعت اما هفت، هشت سالی طول خواهد کشید.
 
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، امیدواریم تا پایان برنامه پنجم و حتی یک سال زودتر، آب به گل گهر برسد.
 
لزوم تسریع در اجرای مصوبات سفر
 
زاهدی یکی دیگر از دغدغه های نمایندگان کرمان را کم توجهی های صورت گرفته شده به صنایع مختلف استان عنوان کرد و بیان داشت: با وجود پتانسیلهای فراوان صنعتی و معدنی، اما در حال حاضر، ما در کرمان یک کارخانه فولاد نداریم و سنگ آهن ما به صورت خام به سایر استانها صادر می شود.
 
نماینده کرمان و راور در مجلس نهم افزود: خوشبختانه در سفرهای اول و دوم هیئت دولت به کرمان، مصوبات خوبی در این زمینه داریم که باید اجرای آن شتاب بگیرد. زاهدی گفت: البته در این خصوص با وزیر صنعت توافقاتی داشته ایم از جمله اینکه برای فولاد کرمان، عملیات احداث کارخانه آغاز شده است.
 
وی اظهار داشت: آنچه که تصویب شده ظرفیت 1.5 میلیون تنی بوده در حالی که باور ما این است که این میزان باید 2.5 میلیون تن باشد.
 
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان افزود: با توافقاتی که صورت گرفته، مقرر کرده ایم اگر کار اجرایی این کارخانه، 50 درصد پیشرفت داشته باشد، این ظرفیت به 2.5 میلیون تن برسد.
 
مس و حواشی این صنعت مورد توجه جدی نمایندگان

زاهدی بیان داشت: یکی دیگر از مسائل استان کرمان، اتفاقاتی است که در خصوص مس و صنعت مس رخ داده است.
 
وی با اشاره به اینکه گردش مالی مس یکی از بالاترین گردشهای مالی کشور بوده افزود: اما بانکهای استان کرمان از این نقدینگی بهره ای نمی برند.
 
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان ادامه داد: صنعت نساجی استان کرمان نیز در حال حاضر تعطیل شده و معطل پول است که به واسطه پول صنعت مس می توان این مشکل استان را حل کرد.
 
وی در خصوص صندوق بازنشستگی مس نیز این مسئله را عنوان کرد و بیان داشت: 94 درصد از بازنشستگان مس، کرمانی هستند اما از این صندوق که نزدیک به 100 شرکت وابسته دارد، هیچ اثری در کرمان نیست.
 
زاهدی اظهار داشت: مس و حواشی این صنعت از مسایل مورد توجه ما بوده است.
 
وی با بیان اینکه در مجمع نمایندگان وقت زیادی را برای این مسئله گذاشته ایم گفت: خوشبختانه به توافقات خوبی هم در این زمینه دست یافته ایم.
 
انتقال شرکت تهیه و تولید مواد معدنی

نماینده کرمان و راور در مجلس نهم به برخی از توافقات مجمع با وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اشاره کرد و بیان داشت: یکی از این موارد که خواسته جدی ما بوده، انتقال شرکت تهیه و تولید مواد معدنی از تهران به کرمان بوده است.
 
زاهدی افزود: در این خصوص از سوی وزیر صنعت مقرر شده تا ستادی برای برنامه ریزی و نظارت بر اجرای کار انتقال این شرکت تشکیل و طبق برنامه زمان بندی این کار محقق شود.
 
صندوق بازنشستگی مس به کرمان می آید

رییس مجمع نمایندگان استان کرمان ادامه داد: مسئله مهم دیگر، بحث انتقال صندوق بازنشستگی مس به کرمان بوده است.
 
زاهدی افزود: با پیگیری های انجام شده، مقرر شده تا ستادی برای برنامه ریزی و نظارت بر این بحث تشکیل و طبق برنامه زمان بندی این امر مهم، محقق شود.
 
وی با بیان اینکه این اتفاق منشا تحولات گسترده ای در استان خواهد بود، گفت: این مسئله باید مطالبه عمومی استان کرمان باشد.
 
کرمانیها به هیئت مدیره مس می روند
 
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تغییر هیات مدیره شرکت مس نیز خبر داد و اظهار داشت: علیرغم اینکه تصمیمات اساسی شرکتها توسط هیات مدیره گرفته می شود؛ اما متاسفانه کرمانیها در هیات مدیره شرکت مس هیچ حضوری ندارند.
 
زاهدی افزود: از این رو، درخواست تغییر هیات مدیره شرکت مس و استفاده از نیروهای متعهد و متخصص استان کرمان را پیشنهاد داده ایم.
 
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که دو شرکت مس، یکی در کرمان و دیگری در آذربایجان ایجاد شود.
 
رئیس مجمع نمایندگان کرمان گفت: مقرر شد دو شرکت در کرمان، یکی در سرچشمه و دیگری در شهربابک ایجاد شود.
 
وی اظهار داشت: مقرر شده تا افرادی از مجمع معرفی شده و چنانچه با قوانین وزارتخانه مغایرت نداشته باشد، این افراد در ترکیب هیات مدیره مس قرار گیرند.
 
معدن تیتانیوم کهنوج خصوصی می شود
 
زاهدی یکی دیگر از مباحث مهم مورد توجه مجمع نمایندگان کرمان را وضعیت معدن تیتانیوم کهنوج عنوان کرد و اظهار داشت: در راستای پیگیری جدی استان کرمان، در خصوص واگذاری معدن تیتانیوم کهنوج به بخش خصوصی، مقرر شده تا سرمایه گذار بخش خصوصی از سوی مجمع به ایمیدرو معرفی شود تا قراردادی با ایشان منعقد شود.
 
تاسیس اداره کل صنعت معدن تجارت در جنوب کرمان
 
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان همچنین در نشست هم اندیشی خود با خبرنگاران کرمانی، از تشکیل اداره کل صنعت، معدن و تجارت در جنوب استان در آینده ای نزدیک خبر داد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای خوب معدنی در این مناطق، از سوی نمایندگان، پیشنهاد تشکیل اداره کل صنعت، معدن و تجارت در جنوب استان کرمان داده شده است.
 
زاهدی افزود: در راستای این پیگیری، مقرر شده تا همچون سایر ادارات کل، اداره کل صنعت، معدن و تجارت نیز در جنوب استان کرمان راه اندازی شود.
 
وی از پرداخت طلب خودروسازان استان در آینده ای نزدیک نیز خبر داد و گفت: در پی درخواست فعالان این صنعت و با پیگیری هایی که صورت گرفت، به زودی پول آنها پرداخت می شود تا از تعطیلی این واحدها جلوگیری شود.
...............................
گزارش: اسما پور زنگی آبادی