به گزارش خبرگزاری مهر، معاون فنی دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: این طرح به منظور بررسی سرولوژی بیماری آنفولانزا در پرندگان بومی و طیور صنعتی در دوره پرورش از اوایل شهریور ماه آغاز و به مدت یکماه ادامه خواهد داشت.
محمود قربانزاده عنوان کرد: در این طرح از 23 واحد روستایی و هفت واحد طیور صنعتی اعم از مزارع مرغ تخمگذار، گوشتی، مرغ مادر، شترمرغ، بوقلمون، بلدرچین، کبک و طیور بومی و روستائی منطقه حدود یکهزار و 300 نمونه گیری شده و جهت انجام آزمایشات به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی ارسال می شود.
معاون فنی دامپزشکی استان با بیان سرعت بالای انتشار بیماری آنفولانزا در جمعیت پرندگان با توجه به مهاجرت پرندگان وحشی از یک منطقه به منطقه دیگر، به فعالیت بیش از 710 واحد مرغداری در استان اشاره کرد و کنترل این بیماری را در حفظ صنعت پرورش طیور، افزایش تولید و رونق اقتصادی استان حائز اهمیت دانست.
900 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در استان ضبط شد
در ایام ماه مبارک رمضان بیش از 935 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان جنوبی ضبط و معدوم شد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان گفت: طی این ایام دو هزار و 278 مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در سطح استان صورت گرفت.
محمد علی بخشی افزود: به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان نظارت های بهداشتی دامپزشکی شدت یافت که در این راستا از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی مقدار 935 کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی ضبط و معدوم شد.
وی اظهار داشت: طی بازدیدهای صورت گرفته، 27 مورد نمونه برداری از فرآورده های مشکوک به بیماری انجام گرفته است.
بخشی بیان کرد: طی مدت زمان یادشده پرونده دو نفر از متخلفان عرضه فرآورده های خام دامی غیر بهداشتی به مراجع ذیربط ارجاع تا برخورد قانونی صورت گیرد.
ارائه گواهی بهداشتی دامپزشکی ضرورت نقل وانتقال دام
معاون فنی دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: حمل کنندگان دام باید برای جابجایی محموله خود گواهی بهداشتی حمل قرنطینه ای دامپزشکی داشته باشند.
محمود قربانزاده افزود: هرگونه حمل و نقل دام سبک و سنگین و همچنین انواع طیور و آبزیان باید بر اساس ضوابط و دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور صورت گیرد.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون با حمل کنندگان 480 راس دام سبک که بدون گواهی بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی اقدام به حمل و نقل غیر مجاز دام کرده اند برخورد قانونی شده است.
معاون فنی دامپزشکی استان افزود: خودروهای مذکور با همکاری نیروی انتظامی توقیف و 12 فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
قربانزاده با بیان اینکه برخی از بیماریهای واگیر دام و همچنین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به سرعت از طریق جابجایی دام منتشر می شوند و همه گیری شدیدی در مدت زمان کوتاه در بین جمعیت دامی و یا جامعه انسانی به وجود می آورند عنوان کرد: شستشو و ضدعفونی نمودن خودروهای حمل قبل از بارگیری از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی از حمل و نقل غیرمجاز دام به عنوان یکی از عوامل موثر در انتشار بیماری هایی نظیر تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یاد کرد و افزود: روستائیان و دامداران باید از خرید دام هایی که فاقد سابقه بهداشتی و یا فاقد گواهی بهداشتی حمل از دامپزشکی است خوداری کنند.