دماوند – خبرگزاری مهر: آیت الله العظمی جوادی آملی اظهار داشت: اگر جهان بینی اسلامی را برای دیگران به خوبی تبیین و روشن کنیم، آنگاه دانشگاه اسلامی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، استادان شرکت کننده در طرح "ضیافت اندیشه" که از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن تشکیل شد، با آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید، دیدار کردند.

حجت الاسلام محمد سراج مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه رودهن در ابتدای این دیدار اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و علاقه استادان شرکت کننده در طرح، برنامه دیدار با آیت الله جوادی آملی در نظر گرفته شده که با استقبال گرم استادان این دانشگاه همراه شده است.

در این دیدار که نماز ظهر و عصر نیز به امامت این مرجع تقلید اقامه شد، حاضران به استماع سخنرانی ایشان پرداختند.

آیت الله العظمی جوادی آملی با خیرمقدم به استادان دانشگاه آزاد اسلامی رودهن و اظهار خرسندی از اجرای طرح ضیافت اندیشه با اشاره به مسئله دانشگاه اسلامی، مطالبی را بیان کرد.

وی اظهار داشت: اگر جهان بینی اسلامی را برای دیگران به خوبی تبیین و روشن کنیم، آنگاه دانشگاه اسلامی می شود؛ در غیر این صورت نباید توقع داشته باشیم.

همه مفسر فعل خدا خواهند بود

آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص علم دینی و غیر دینی نیز گفت: اصلاً ما علم غیر دینی نداریم، چون از آغاز تا انجام، هر چه هست کار خداوند است؛ وقتی جهان هستی کار او شد یعنی فعل خدا شد، در این صورت ستاره شناس، فیزیکدان، زیست شناس و ... همه مفسر فعل خدا خواهند بود.

وی با اشاره به این دیدگاه که حوزوی می گوید "خدا چنین گفت" و دانشگاهی می گوید "خدا چنین کرد"، افزود: یعنی همه می گویند خدا؛ ولی متأسفانه مشکل اصلی این است که بسیاری از افراد، اسلامی حرف می زنند ولی قارونی فکر می کنند.

این مرجع تقلید عالم تشیع در تبیین این نوع دیدگاه عنوان کرد: افرادی که اسلامی حرف می زنند ولی قارونی فکر می کنند یا سهمی در امور برای خدا قائل نیستند و یا اگر سهمی قائل باشند، دیگری را شریک او می کنند.

دانش به معنای حقیقی نه شرقی است، نه غربی

وی ادامه داد: علم سکولار وجود ندارد و کسی که قائل به علم سکولار باشد، در حقیقت فکر قارونی دارد زیرا نقش اصلی آفرینش که از آن خداوند است را نادیده می گیرد.

آیت الله العظمی جوادی آملی تأکید کرد: دانش به معنای حقیقی نه شرقی است، نه غربی؛ دانش، قلبی است، عقلی است.