یاسوج – خبرگزاری مهر: مدیر واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد گفت: شعر و ادبیات هر روز از فضای عمومی جامعه دورتر می شود و در فضای مجازی گسترش می یابد.

محسن خرامین در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هم اکنون در عرصه جامعه شاهد رکود شعر و ادبیات هستیم و از طرفی می بینیم فضای شعر به سمت شخصی شدن و عرصه مجازی گرایش یافته است.

وی بیان کرد: براین اساس است که سال به سال شاهد تعطیلی انجمنهای شعر و همچنین محافل شعر و ادب همچون شب شعرها هستیم.

مدیرواحد آفرینش های ادبی حوزه هنری استان افزود: این مسئله منجر به شکاف هرچه بیشتر بین جامعه و شعرا شده و مردم از تحولات و تاثیرات این عرصه بی بهره می شوند.

خرامین اظهار داشت: همچنین شعر به دلیل فاصله گرفتن از خواست ها و آرمانهای مردم و جامعه، به سمت دنیای ذهنی شاعر می رود و نمی تواند نقشی در تعالی جامعه ایفا کند.

کاهش گرایش به اشعار فولکلور/ زبان لری در خطر فراموشی

این شاعر بومی، وضعیت شعر فولکلور در این استان را نیز نگران کننده دانست و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر گرایش به سمت سرودن اشعار فولکلور در بین شاعران این استان کاهش چشمگیری داشته است.

خرامین، فراموشی فرهنگ و زبان بومی را یکی از مهمترین تبعات این موضوع بیان کرد و گفت: شعر فولکلور از دیرباز یکی از مهمترین ابزارهای انتقال فرهنگ و زبان این دیار بوده است که وقتی این ابزار کمرنگ شود، خطر از بین رفتن زبان و واژگان لری احساس می شود.

مدیر واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان بیان داشت: متاسفانه برخی از شاعران از زبان و واژگان لری تنها برای اشعار طنز استفاده می کنند که این مسئله نیز نوعی زبان گریزی را می تواند به همراه داشته باشد.

خرامین گفت: شعر لری دارای ظرفیتهای بی شماری است و مخاطبان بسیاری هم در جامعه دارد که لازم است بسترهای لازم برای رشد این حوزه از ادبیات فراهم شود.

وی موسیقی را از مهمترین ابزارها برای گسترش شعر لری عنوان کرد و گفت: هنرمندان موسیقی با پرداختن به ملودیهای بومی و استفاده از اشعار لری می توانند نقش تعیین کننده ای در حفظ فرهنگ و زبان لری داشته باشند.