به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی امیری پیش از ظهر یکشنبه در اولین نشست هماهنگی همایش ملی پسماند، بازیافت و بیومس اظهار کرد: با توجه به محدود بودن منابع دنیا، برای رسیدن به توسعه پایدار بازگرداندن زوائد تولید شده به چرخه مصرف و تولید ضروری است.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت پسماند، افزود: بسیاری از ضایعات تولید شده می تواند به چرخه تولید بازگردد که بر این اساس از زباله به عنوان طلای کثیف نام برده می شود.
امیری با تاکید بر ضرورت احساس مسئولیت در بازیافت زباله به مسئولیت اجتماعی و نقش دستگاه های اجرایی اشاره کرد و گفت: براساس قانون، مدیریت پسماند یکی از وظایف دستگاه های اجرایی است، اما متاسفانه بسیاری از ادارات و دستگاه های اجرایی کشور نقش خود را در این رابطه آنطور که باید انجام نداده و به وظایف خود عمل نکرده اند.
وی تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته بیش از 80 درصد ضایعات و زباله ها به چرخه تولید و مصرف باز می گردد درحالی که در کشور ما این رقم تنها پنج تا شش درصد است.
عضو هیئت علمی و رئیس گروه مدیریت امور شهری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران اظهار کرد: در کل کشور روزانه بیش از 42 هزار تن زباله تولید می شود که سهم استان خوزستان بیش از سه هزار و 400 تن است.
وی با بیان اینکه تولید زباله در استان خوزستان نسبت به متوسط کشوری بالاتر است، افزود: در استان آماری از زباله های بخشهای مختلف از جمله پسماندهای کشاورزی ارائه نشده که ضروری است این آمار توسط دستگاه های اجرایی مربوطه ارائه شود.
امیری بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی در این راستا تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی استان باید گزارش عملکرد خود را در رابطه با مدیریت پسماند ارائه دهند.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنفرانس ونمایشگاه پسماند، بازیافت و بیومس از تاریخ 24 لغایت 27 آبان ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی اظهار کرد: برپایی نمایشگاه با هدف گسترش فرهنگ توجه به مسایل زیست محیطی بوده و در راستای اجرای قانون مدیریت پسماند فضای مناسبی را برای شرکت های مرتبط فراهم می سازد تا ضمن ارائه فعالیت های انجام شده به مخاطبین نسبت به تبادل تجربیات و ارائه آخرین فناوری و تکنولوژی ها با بهره گیری از دانش فنی و هماهنگی با نظام بین المللی محیط زیست اقدام کند.
امیری افزود: در همین راستا 26 مهرماه امسال اولین همایش تخصصی استانی پسماند، بازیافت و بیومس با نگاه ملی در استان خوزستان برگزار می شود.