اردبیل – خبرگزاری مهر: اقتصاد مقاومتی از تاکیدات مقام معظم رهبری است که به دلیل تحریمهای و فشارهای خارجی در کشور مطرح شده و برای گام نهادن در این مسیر استقلال اقتصادی و افزایش تولیدات داخلی دو بال اصلی برای پرواز کشور به سمت اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، اقتصاد مقاومتی حرکت کردن به سمت اقتصادی پویا است که برای رسیدن به آن مبارزه با فرهنگ مصرف غیرصحیح، استفاده از ظرفیتهای بخشهای دولتی و خصوصی و حمایت از تولید داخلی لازم است تا از این طریق اقتصاد خود را مقاومتی کنیم.

اقتصاد مقاومتی ایمن کردن کشور در مقابل هرگونه حملات روانی و عملیاتی اقتصادی است که کشور در مقابل هر گونه حملات اقتصادی مقاوم باشد و لازمه اصلی آن پویا بودن اقتصاد کشور بوده تا اقتصاد کشور بر چرخه مالی داخلی چرخیده و نیاز کشور به کشورهای دیگر را از بین برد.

دور کردن کشور از وابستگی اقتصادی به دیگر کشورها و به خصوص کشورهای قدرتمند اقتصادی قدرت مانور را از کشورهای دیگر گرفته و در مقابل هرگونه تحریم خارجی مقاومت کرده و کارهای اقتصادی کشور را با کمترین مشکلات احتمالی در مسیر صحیح هدایت می کند.

افزایش تولیدات داخلی حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است

کارشناس ارشد امور اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شروط جلو بردن اقتصاد مقاومتی گفت: بهترین شرط برای جلو بردن اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی اقتصادی کشور به کشورهای خارجی است تا دیگر کشورها با تحریمهای اقتصادی نتوانند بر آن کشور اعمال فشار کنند.

هاشم مظفری با با بیان اینکه استفاده بهینه از منابع کشور می تواند در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی مثمرثمر واقع شود، تصریح کرد: اگر امورات اقتصادی و امرار معاش مردم کشور توسط خود مردم تامین شود می توان به حرکت کردن در مسیر اقتصاد مقاومتی امیدوار بود که این امر نیازمند توجه و مدیریت صحیح منابع انسانی، ثروتهای کشور و منابع طبیعی است.

وی توجه به تولیدات داخلی را یکی از راه های رسیدن به اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: هر اندازه تولیدات داخلی را افزایش دهیم به همان اندازه حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی پر رونق می شود به همین جهت باید کالاهای مورد نیاز و مصرفی مردم کشور را در داخل تولید و از مصرف کالاهای وارداتی خودداری کرد.

مولف کتاب "بودجه ریزی دولتی" در اردبیل توسعه فرهنگ مقاومتی را یکی دیگر از شرایط رسیدن به اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: درست مصرف کردن، عدم مصرف کالاهای خارجی و صرفه جویی مردم در استفاده از کالاهای وارداتی نیازمند ترویج فرهنگ مقاومتی است تا از این طریق بتوان با کمکهای خرد مردم به اهداف کلان رسید.

مظفری با بیان اینکه رسیدن به اقتصاد مقاومتی همت مسئولان و اصحاب رسانه را طلب می کند، ادامه داد: باید برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی برای مردم آرامش روانی ایجاد کرده و واقعیتهای جامعه را به درستی به مردم انتقال داد و از سیاه نمایی خودداری کرد تا به مرور زمان به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کرد که در این راستا مسئولان و اصحاب رسانه باید همت مضاعف کنند.

پیاده سازی اقتصاد مقاومتی نیازمند توسعه کشاورزی است

استاد اقتصاد دانشگاه های اردبیل با اشاره به راه های تاثیر گذاری استان اردبیل در اقتصاد مقاومتی گفت: استان اردبیل استانی نوپا و در حال توسعه است به همین جهت نسبت به استانهای توسعه یافته کشور کمتر می تواند در اقتصاد مقاومتی از خود واکنش نشان دهد.

مظفری توسعه کشاورزی استان را یکی از راه های رسیدن استان به اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اگر برای توسعه کشاورزی استان برنامه ریزی علمی شده و محصولات کشاورزی استان را افزایش داد می توان سهم اردبیل در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی را بیشتر کرد.

وی با بیان اینکه حرکت کردن در مسیر اقتصاد مقاومتی در زمان افزایش تولیدات کشاورزی استان راحت تر است، افزود: استان اردبیل در تولید برخی از محصولات کشاورزی و دامی به خوداکتفایی رسیده و اگر بتوانیم تولیدات خود را بیشتر از مصرف داخلی استان کنیم آن وقت می توان در مسیر اقتصاد مقاومتی در استان حرکت کرد.

مولف کتاب بودجه ریزی دولتی با اشاره به میزان و سطح درآمد مردم استان اضافه کرد: اقتصاد استان در حال حرکت به سمت رشد و توسعه است که باید با شتاب دادن به ان میزان درآمد حاصل از صنعت تولید را بالا برد که در این صورت می توان به راحتی اقتصاد مقاومتی را در استان پیاده کرد.

مظفری با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز برای تقویت اقتصاد استان ادامه داد: میزان درآمد، وضعیت اشتغال و سهم استان از تسهیلات بانکی کشور پایین است که با تزریق منابعی از بخش خصوصی، صندوق توسعه ملی و بانک جهانی می توان وضعیت اقتصادی استان را توسعه بخشید.

بهره برداری از استعدادها راه مقاومتی کردن اقتصاد اردبیل

استاندار اردبیل نیز در این خصوص طی گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پیاده سازی اقتصاد مقاومتی نیازمند وابستگی کمتر به کشورهای دیگر است، گفت: تا زمانی که اقتصاد کشور به کشورهای دیگر وابسته باشد ابتکار عمل در دست ما نخواهد بود و اگر بتوانیم تولید کننده مصارف خود باشیم آن وقت خواهیم توانست روی پای خود بایستیم.

اکبر نیکزاد در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه های خود برای اجرای اقتصاد مقاومتی در استان تصریح کرد: برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در استان اردبیل باید استعدادهای استان را کشف و از آنها به بهترین شکل بهره برداری کرد.

وی با اشاره به استعدادهای کشاورزی در استان افزود: استان اردبیل برای توسعه کشاورزی از نعمات آب، هوای مناسب و زمین حاصلخیز برخوردار است که می توان از این پتانسیلها برای افزایش تولیدات محصولات کشاورزی استان استفاده کرد.

نیکزاد با بیان اینکه نباید توسعه کشاورزی استان را بهانه کم کاری در بخش صنعت دانست، اضافه کرد: باید در محصولاتی که امکان ارتقا دارد هم کیفیت تولیدات و هم کمیت تولید را بالا برد تا استان و در نتیجه کشور بتواند محصولات مصرفی را تولید کرده و روی پای خود بایستد.

پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در استانی که بیشتر محصولات مصرفی خود را از استانها و کشورهای دیگر وارد می کند کار سختی است که باید مسئولان مربوطه برای پیاده سازی آن انرژی مضاعفی بگذارند تا بتوان اقتصاد استان را جراحی کرد.
..........................
گزارش: توحید مهدوی