سنندج - خبرگزاری مهر: مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران از سرمایه گذاری 275 میلیارد دلاری عراق برای توسعه تجارت این کشور در برنامه پنج ساله 2013 تا 2017 خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید قربانی فراز شامگاه سه شنبه در همایش فرصت های تجاری کشور عراق اظهار داشت: کشور عراق برای توسعه تجارت خارجی خود در سال های 2013 تا 2017 پیش بینی سرمایه گذاری 275 میلیارد دلاری را کرده که این فرصت مناسبی است تا تجار ایرانی از این سرمایه گذاری بهره کافی را ببرند.

وی با بیان اینکه با اعتبار اختصاص یافته برای توسعه تجارت عراق سالانه 55 میلیارد دلار صرف مبادلات تجاری می شود، افزود: این در حالی است که سهم کشور ایران اکنون پنج میلیارد دلار است.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در سال 90 میزان مبادلات تجاری ایران و عراق پنج میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که انتظار می رود با برنامه ریزی های منسجم این رقم افزایش یابد.

قربانی فراز یادآور شد: در پنج ماهه نخست سال 91 نیز دو میلیارد و 400 میلیون دلار کالا از ایران به عراق صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال 90 که یک میلیارد و 700 میلیون دلار بوده 39 درصد رشد داشته است.

وی در ادامه گفت: از نظر حجمی در پنج ماهه نخست امسال پنج میلیون و 378 هزار و 77 تن انواع کالا به عراق صادر شده که این رقم در سال 90، چهار میلیون و 15 هزار و 873 تن بوده است.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود به راه های توسعه روابط تجاری ایران و عراق اشاره کرد و اظهار داشت: اعزام هیئت های تجاری و بازاریابی و پیدا کردن همتای بازرگانی توسط تجار ایرانی در عراق می تواند در تحقق این مهم نقش موثری داشته باشد.

قربانی فراز گفت: با توجه به اینکه عراق به دو بخش اقلیم کردستان و بخش عربی تقسیم شده، باید سعی کرد در هر دو بخش به صورت فعال تجار و بازرگانان ایرانی حضور داشته باشند.

وی با اشاره به راه اندازی اتاق تعاون ایران در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق برای تسهیل تجارت ایران و عراق، افزود: در بخش عربی این کشور نیز در حال رایزنی برای ایجاد دفتر اطلاع رسانی به تجار و بازرگانان ایرانی هستیم.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: تولید کنندگان نیز باید با تولید و عرضه کالاهای با کیفیت باعث افزایش صادرات شده و نگذارند بازار جهانی در اختیار رقبا قرار گیرد.

قربانی فراز یادآور شد: تاجران باید در راستای شناخت رقبا، قابلیت های آنها و بازار هدف رقبای خود گام برداشته و با قیمت تمام شده پایین نسبت به عرضه کالای خود مبادرت کنند تا در تصرف بازار و جذب وارد کنندگان به سوی خود بیش از پیش موفق شوند.

وی بیان کرد: در کشورهای جهان سوم ابتدا قیمت و سپس کیفیت مطرح است ولی در کشورهای توسعه یافته جهان به دلیل بالا بودن سطح درآمد ابتدا کیفیت و در مرحله دوم قیمت کالا مورد بررسی قرار می گیرد و از این رو باید تلاش شود قیمت و کیفیت را در حالت تعادل حفظ کرد تا هر دو بازار را در اختیار داشته باشیم.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران به برپایی همایش بررسی فرصت های تجاری ایران و عراق اشاره کرد و گفت: این همایش با هدف تبیین فرصت ها و ظرفیت های موجود، ایجاد بسترهای همکاری بیشتر و افزایش سطح تعامل ها در همه استان های مرزی کشور برگزار می شود.

قربانی فراز بر لزوم به روز شدن اطلاعات تجار و بازرگانان تاکید کرد و اظهار داشت: تاجران و بازرگانان برای اینکه در فعالیت ها و مبادلات اقتصادی خود به نحو مطلوب موفق شوند باید نسبت به ارتقای سطح آگاهی و یافته های خود تلاش کنند.