به گزارش خبرگزاری مهر، مخالفان سوریه موسوم به شورای ملی سوریه روز گذشته در دوحه پایتخت قطر گردهم آمدند تا درباره بازسازی ساختار این شورا و تشکیل رهبری جدید بحث و تبادل نظر کنند.
قرار است در این نشست دو روزه رئیس جدید شورای ملی سوریه، رئیس دفتر اجرایی این شورا و دبیرخانه آن تعیین شود. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از آغاز اعتراضات مردمی سوریه تاکنون حامی افراد مسلح و مخالفان سوری بوده اند از برگزاری نشست دوحه استقبال کرده اند.
بنا بر اعلام الجزیره، سیاستمداران پیش بینی می کنند مذاکرات مخالفان در دوحه چهار روز به طور انجامد که هدف از آن توسعه شورای ملی از 300 عضو به 400 نفر و انتخاب هیئه عامه جدیده است.
در همین راستا "ریاض سیف" نماینده سابق پارلمان سوریه و یکی از مخالفان سوری طرحی را به شورای ملی سوریه ارائه خواهد کرد که هدف از آن ایجاد رهبری جدید مخالفان است که شامل نمایندگان شوراهای محلی و نظامی و هیئت علمای مسلمین سوریه است.
پیش بینی می شود این ساختار تشکیلاتی جدید مامور تشکیل دولت انتقالی شود و شورای نظامی متشکل از تمام سرویسهای نظامی باشد.
ریاض سیف در این رابطه اظهار داشت : اولویت مهم دولت انتقالی، سرنگونی نظام بشار اسد خواهد بود و شورای انتقالی هیچ تصمیمی برای مذاکره با نظام حاکم در سوریه نخواهد داشت.
وی اعلام کرد که مخالفان سوری نیازی به دخالت مستقیم نظامی در سوریه برای سرنگونی نظام حاکم در این کشور ندارند، بلکه نیازمند سلاح های کیفی و پیشرفته برای تغییر موازنه قوا هستند.
ریاض سیف در عین حال خبر نخست وزیری خود در دولت انتقالی را که از سوی مخالفان تشکیل خواهد شد، تکذیب کرد.
از سوی دیگر گروه موسوم به شورای ملی سوریه روز پنجشنبه به دعوت قطر و اتحادیه عرب نشستهایی را با برخی هیئتها و شخصیتهای مخالف سوری برگزار خواهد کرد.
"عبدالباسط سیدا" رئیس شورای ملی سوریه در یک کنفرانس خبری اظهار داشت : نشست روز پنجشنبه رایزنی با شورای ملی سوریه و گروه های میدانی در داخل و طرفهای اساسی مخالفان سوری خواهد بود که با هدف یکسان کردن دیدگاه ها و مواضع مخالفان برگزار شد.
در همین راستا "برهان غلیون" رئیس سابق شورای ملی سوریه نیز گفت : طرح ابتکاری مخالفان سوری در نشست روز پنجشنبه یک طرح آمریکایی است که تحت عنوان هیئت ابتکار ملی سوریه ارائه شده است.
آسوشتیدپرس نیز گزارش داد در اولین روز از نشست مخالفان دولت سوریه در دوحه اختلافات شدید میان گروههای شرکت کننده به چشم می خورد. گویا در این نشست که با هدف انتخاب رهبری واحد برای گروه های مخالف حکومت سوریه برگزار شده است طرحی از سوی آمریکا مطرح خواهد شد که بر اساس آن شورای ملی سوریه به حاشیه رانده می شود از همین رو طرح این موضوع سبب ایجاد اختلاف در میان شرکت کنندگان شده است.