همزمان با آغاز بازگشت حجاج ایرانی از سرزمین وحی به میهن اسلامی، مسئولان هلال احمر ایران تاکید کردند: از زائران درخواست می‌شود که هنگام بازگشت به ایران در فرودگاه حتی الامکان از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر در مکه مکرمه، در حال حاضر هیچگونه بیماری شایع، عفونی و فراگیری در بین کاروان حجاج ایرانی در سرزمین وحی گزارش نشده است.

بر این اساس هم اکنون سرماخوردگی‌های جزئی و یا برخی از حساسیت‌ها در بین حجاج ایرانی شایع است که با بسیج هلال احمر و تیم‌های پزشکی درمان این دسته از زائران در حال انجام است.

با این وجود سعد القحطانی سخنگوی اداره بهداشت ریاض با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت عربستان قصد بایکوت خبر ابتلای برخی حجاج به آنفلوانزای خوکی را نداشت، گفت: اما نمی خواست با انتشار این خبر زمینه ترس حجاج هنگام ادای مناسک حج را فراهم کند.

این مقام سعودی با یادآوری اینکه نخستین مورد ابتلا به آنفلوانزای خوکی به عید قربان باز می گردد، تصریح کرد: تمایل نداشتیم که مناسک حج تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرد.

قطحانی در توجیه این اقدام وزارت بهداشت سعودی یادآور شد: این مسئله به اندازه سال‌های قبل خطرناک نبود، زیرا واکسن این نوع آنفلوانزا اکنون در بیمارستان‌ها موجود است و امروزه مقابله با آن به دشواری گذشته نیست.

سخنگوی اداره بهداشت ریاض همچنین تاکید کرد: افراد مبتلا تحت درمان قرار گرفته و از دیگران جدا شدند، تا از انتقال این بیماری جلوگیری شود.

در همین حال روزنامه الحیات عربستان از کشف 8 مورد ابتلا به آنفولانزای خوکی و 27 مورد مشکوک به ابتلا به این بیماری خبر داده است.

با این وجود مسئولان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه شیوع بیماری آنفولانزای خوکی در بین حجاج و کاروان های ایرانی به هیچ وجه صحت ندارد، تاکید می کنند: هم اکنون تمامی حجاج ایرانی در سلامت کامل به سر می‌برند.

ولید دنده بر رئیس عملیات پزشکی در جمعیت هلال احمر درباره آخرین وضعیت ارائه خدمات پزشکی و درمانی به حجاج ایرانی در سرزمین وحی، گفت: تاکنون بیش از 56 هزار خدمات درمانی و بهداشتی به زائران ایرانی در مکه و مدینه منوره ارائه شده است.

این مقام مسئول از آغاز اعزام زائران ایرانی به عربستان تاکنون بیش از 3 هزار مأموریت انتقال زائر با یکهزار و 400 آمبولانس (از هتل به بیمارستان پزشکی مکه و عرفات) انجام گرفته است، تصریح کرد: تاکنون 37 بیمار از مدینه به ایران منتقل شده اند.

به گفته وی از ابتدای ورود زائران ایران نزدیک به 56 هزار خدمات عمومی و اختصاصی همچون دندان پزشکی، بستری در اورژانس، و سونوگرافی استفاده کردند، همچنین این خدمات در بین چهار مرکز در بیمارستان‌های مکه، مدینه و پلی کلینیک در عرفات و منا انجام گرفته است.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با یادآوری اینکه هم اکنون در بیمارستان سعودی 11 بیمار بستری هستند، تاکید کرد: از زائران درخواست می‌شود که هنگام بازگشت به ایران در فرودگاه حتی الامکان از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند.