حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی، افتتاح اولین کمپ نرک اعتیاد شیشه زنان، وضعیت بحرانی کمپ نرک اعتیاد، تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست و... از جمله اخبار حوزه بهزیستی و تامین اجتماعی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته جاری اخبار و وقایع مختلفی در حوزه اجتماعی رخ داد که به مهترین آنها اشاره می کنیم.

تدوین سند مداخله و درمان ترک مصرف محرک ها

رئیس سازمان بهزیستی در اولین روز کاری هفته جاری بعد از تعطیلات از تدوین سند و پروتکل همکاری دستگاهها در رابطه با مداخله و درمان مصرف محرک ها بویژه ماده مخدر شیشه خبر داد.

دکتر همایون هاشمی گفت که مداخله و درمان محرک ها بویژه شیشه با مواد مخدر دیگر تفاوت زیادی دارد به طوریکه در این رابطه نیاز است که دستگاههای مختلف علاوه بر بهزیستی، شهرداری و ستاد مواد مخدر نیز همکاریهای لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در خصوص محرک ها باید فضای قدیمی شکسته شود، تاکید کرد افرادی که یکبار شیشه مصرف می کنند، رفتار آنها نسبت به فردی که مواد مخدر مصرف می کند تفاوت بسیاری دارد بنابراین باید از قانونگذار بخواهیم که مصرف کننده از ابتدا مجرم تلقی شود.
 
افتتاح مرکز تخصصی محرک شیشه ویژه زنان
 
همچنین در روز دوشنبه اولین کمپ ویژه درمان محرک های شیشه مخصوص زنان از سوی جمعیت تولد دوباره در مرکز چیتگر افتتاح شد .
 
در این مرکز خدمات ویژه ترک محرک شیشه به زنان ارائه می شود همچنین این افراد با آموزشهای مختلف در خصوص مصرف محرک ها آشنا می شوند و طول درمان در این مرکز شبانه روزی نیز یکسال است که پس از این مدت زنان ترک کرده به مدت یکسال نیز از خدمات دیگری بهره مند خواهند شد.

وضعیت بحرانی کمپ های ترک اعتیاد
 
مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره نیز در همین روز عنوان کرد که وضعیت درمان اعتیاد در کمپ ها و مراکز درمانی به دلیل کمبود اعتبارات به شدت بحرانی است.
 
 عباس دیلمی زاده در افتتاح اولین مرکز تخصصی درمان محرک های ویژه زنان گفت که با همکاری سازمان بهزیستی و شهرداری منطقه 22 اولین مرکز تخصصی درمان شیشه زنان به بهره برداری رسید که این مرکز آموزشها و خدمات مختلفی برای ترک این مواد محرک به زنان ارائه می دهد.
 
وی عنوان کرد رویکرد ما در این مرکز این است که در کنار گروههای همتا متخصصین شامل روانپزشک، پزشک، مددکار، مددیار و... هستند.
 
دیلمی زاده با اشاره به اینکه این مرکز ظرفیت پذیرش 60 زن را دارد، تصریح کرد درمان اعتیاد حداقل یک سال به طول می انجامد و پس از ترخیص افراد به مراکز خدمات رهایی اعتیاد در منطقه شهرداری 2 تهران معرفی و خدمات دریافت می کنند و به مدت یک سال زیر نظر متخصصین مشکلات روحی، روانی و نیازهای آنان برطرف خواهد شد.
 
تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان

در روزهای میاتنی هفته جاری رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست و رفع ایرادات آن در این کمیسیون خبر داد.

عبدالرضا عزیزی عنوان کرد شورای نگهبان به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان ایراداتی گرفته بود که طی چند جلسه در کمیسیون اجتماعی با حضور کارشناسان سازمان بهزیستی این موارد بررسی و در نهایت ایرادات رفع شد.
 
وی با اشاره به اینکه در بررسی انجام شده 8 ایراد گرفته شده از سوی شورای نگهبان برطرف شده است، گفت که این لایحه در کمیسیون به تصویب رسید و بزودی در صحن علنی نیز مطرح و به تصویب نهایی خواهد رسید.
 
معاینه سالانه 13 هزار کودک در طرح غربالگری بینایی

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی از معاینه سالانه حدود 13 هزار کودک 3 تا 6 سال در طرح پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد.

دکتر محمد نفریه اعلام کرد  براساس آمارهای موجود طرح غربالگری بینایی در حدود 60 هزار مهد کودک در سراسر کشور اجرا خواهد شد که البته تعدادی پایگاه نیز علاوه بر این مراکز برای اجرای طرح در نظر گرفته شده است.
 
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از دو میلیون کودک تحت پوشش این طرح قرار گرفتند، گفت که این تعداد کودک حدود 70 درصد جامعه هدف کودکان کشور را تشکیل می دهد .
 
راه اندازی 300 دفتر خدمات الکترونیکی "ساتا" تا پایان سال

مدر این هفته همچنین در حوزه تامین اجتماعی نیز اخبار مختلفی منتشر شد بطوریکه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از راه اندازی 300 دفتر خدمات الکترونیکی برای برون سپاری خدمات ساتا تا پایان سال خبر داد.

 سردار حسین دقیقی در مراسم افتتاح دفاتر خدمات الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح گفت که برون سپاری خدمات تامین اجتماعی نیروهای مسلح پیش از این به صورت نمونه در 25 شعبه استانهای فارس و البرز انجام شده بود که امروز با افتتاح 20 شعبه دیگر در سراسر استان تهران، برون سپاری خدمات به صورت رسمی آغاز شد.
 
وی با اشاره به اینکه 90 شعبه ارائه خدمات بازنشستگی و 25 شعبه ارائه خدمات درمانی دیگر پاسخگوی نیاز جمعیت 6 میلیون نفری تحت پوشش ساتا نبودند، عنوان کرد این دفاتر به بیمه شده‌های ساتا که 7 درصد جمعیت بیمه شده‌های کشور را تشکیل می‌دهند، ارائه خدمت می‌کند.
 
حذف سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی
 
همچنین در این هفته خبر مهمی که از سوی مدیرکل فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی منشتر شد در مورد حذف سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی بود بطوریکه زدا با اشاره به اینکه مشکلی برای اجرای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد، گفت که در تلاشیم سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی را حذف کنیم تا تعداد بیشتری از کارگران بیمه شوند.

وی عنوان کرد بر اساس تکلیفی که سازمان تامین اجتماعی داشت قرار بود طی سه سال 600 هزار کارگر ساختمانی بیمه شوند که براین اساس توانستیم از سال 89 تاکنون سالانه 200 هزار کارگر ساختمانی را بیمه کنیم.
 
وی تاکید کرد در حال حاضر 600 هزار کارگر ساختمانی در سراسر کشور بیمه شدند و براساس سهمیه‌ای که داشتیم در تمامی شعب کارگران تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
 
رسیدگی به 133 میلیون نسخه سرپایی بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی

دفاتر رسیدگی به اسنادپزشکی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور طی سه ماهه اول سال‌جاری تعداد 133 میلیون و 232 هزار و 875 نسخه سرپایی مراکز درمانی طرف قرارداد را مورد رسیدگی قرار داده‌اند.

 براساس گزارش ارائه شده از سوی دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی این سازمان، هزینه نسخ سرپایی رسیدگی شده طی سه‌ماهه اول سال 91 مبلغ 6861 میلیارد و 886 میلیون ریال و میانگین هزینه نسخ سرپایی مراکز درمانی طرف قرارداد 51 هزار و 503 ریال است.