به گزارش خبرنگار مهر، معاون پیشگیری بهزیستی خراسانرضوی ظهر شنبه در این مراسم که در مهد کودک پروازانجام شد با تاکید بر اینکه روشهای پیشگیرانه هزینه های کمتری را نسبت به درمان به جامعه تحمیل می کند، اظهارکرد: در تمام برنامه ها از جمله تنبلی چشم که از اساسی ترین برنامههای کشور است داشتن نگاه پیشگیرانه ضروری است.
حاجیپور با اشاره به اینکه برنامههای پیشگیرانه تنبلی چشم باید گسترده بوده و دسترسی به آنها به راحتی میسر باشد در رابطه با اجرای برنامه غربالگری بینایی افزود: مربیان مهدکودک پس از طی دوره های آموزشی میتوانند غربالگری را انجام دهند.
وی با اشاره به اجرای برنامههای پیشگیرانه تنبلی چشم در مهدکودک ها اظهارکرد: با تشخیص بهموقع تنبلی چشم در کودکان میتوان تا از پیشرفت این اختلال جلوگیری و آن را درمان کرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم همکاری بخش خصوصی در این زمین افزود: امکانات و اعتبارات بخش دولتی در زمینه پیشگیری از اختلال تنبلی چشم کافی نیست و برای گسترده خدمات نیاز به مشارکت بخش خصوصی داریم.
حاجیپور بیان کرد: طی تفاهمنامه بین بهزیستی و مراکز بهداشت خراسانرضوی، مراکز بهداشت استان به صورت دائمی در زمینه اختلال تنبلی چشم به مراجعان خدمات ارئه می دهند.
وی با بیان اینکه هدف اصلی در برنامه پیشگیری از تنبلی چشم، غربالگری کودکان ۶-۴ ساله و شناسایی کودکان مبتلا به تنبلی چشم و پیشگیری و درمان آنان است درباره خدمت دهندگان این برنامه را گفت: در مرحله اول مربیان مهدهای کورک و پیش دبستانیهای زیر نظر سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش در شهرها و بهبورزان مراکز بهداشت در مناطق روستایی، در مرحله دوم اپتومتریستان همکار برنامه و در مرحله سوم چشم پزشکان قرار دارند.
وی افزود: کودکان پس از شناسایی و غربالگری به اپتومتریست ها و سپس برای معاینات تخصصی تر درمانی به چشم پزشکان همکار برنامه ارجاع داده می شوند.