شیروان - خبرگزاری مهر: گرد و غبار و آلودگی های ناشی از فعالیت کارخانه سیمان بجنورد، سلامت شیروانی های ساکن در اطراف این کارخانه را به خطر انداخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، کارخانه سیمان بجنورد در فاصله 23 کیلومتری غرب شیروان قرار گرفته و در سال های اخیر آلودگی های زیست محیطی آن مورد اعتراض مردم، کشاورزان و باغداران منطقه بوده است.

آنها اعتقاد دارند کارخانه سیمان و عواید آن به نام و به کام بجنورد است اما گرد و غبار و آلودگی های ناشی از آن به حلق مردم و روستانشینان شیروانی وارد می شود.

حدودا هشت هزار نفر از اهالی شیروان در مجاورت این کارخانه و در روستاهای شورک زیارت، اسلام آباد، حسین آباد، رضاآباد شرقی، بیگان، کارخانه قند و ... زندگی می کنند و تقریبا تمامی آنها نیز از آلودگی و گرد و غبار این واحد صنعتی گلایه می کنند.

 

زهرا کریمی یکی از بانوان روستای شورک زیارت است، وی در مورد آلودگی حاصل از فعالیت کارخانه می گوید: گرد و غبار کارخانه سیمان بجنورد زندگی مردم این منطقه را احاطه کرده است.

وی با گلایه از مسئولین نسبت به تعلل در نصب دستگاه تصویه بر دودکش های این کارخانه می افزاید: این آلودگی ها علاوه بر ایجاد بیماری های تنفسی در مردم منطقه سبب شده تا محصولات کشاورزی نیز دچار آلودگی شوند.

رضا نجفی سهل آبادی؛ رئیس شورای اسلامی روستای رضاآباد شرقی نیز در مورد آلودگی این کارخانه می گوید: اگر کارخانه سیمان به همین منوال به فعالیت خود ادامه دهد، ساکنین این روستا و روستاهای مجاور کارخانه مجبور می شوند به شهر مهاجرت کرده و این موضوع مشکلات متعددی را در پی خواهد داشت.

وی می افزاید: به نظر می رسد گرد و غبار کارخانه در روزهای تعطیل و ساعات غیراداری بیشتر می شود که لازم است در این زمینه مسئولین رسیدگی کنند.

نجفی سهل آبادی تصریح می کند: با وجود اینکه این کارخانه سبب اشتغال شماری از روستاییان مجاور شده اما گرد و غبار و سر و صداهای انفجار معادن و فعالیت دستگاه ها آرامش و سلامت مردم منطقه را دچار اختلال کرده است.

عزیز محمدی یکی دیگر از اهالی این منطقه نیز می گوید: قرار بود در دودکش های این کارخانه فیلترهای مخصوص به کار گرفته شود اما متاسفانه این اتفاق روی نداده است.

وی می افزاید: با وجود اینکه مسئولان در سال گذشته وعده پیگیری و رفع مشکل را داده بودند اما در عمل اتفاق چندانی در زمینه کاهش آلودگی و گرد و غبار این کارخانه به وقوع نپیوسته است.

رئیس شورای اسلامی روستای بیگان نیز درباره آلودگی کارخانه سیمان بجنورد و تاثیر آن در منطقه می گوید: گرد و غبار ناشی از فعالیت کارخانه سیمان علاوه بر اینکه سلامت مردم این منطقه را به خطر انداخته است، به اراضی کشاورزی و باغات نیز صدمات فراوانی وارد می کند.

محمدباقر مسافر می افزاید: این آلودگی ها در فصول سرد سال بیش از فصول گرم اثرگذار است و اگر بارندگی و یا وزش باد نباشد به وضوح تنفس مردم این منطقه را دچار مشکل می کند.

آلودگی کارخانه سیمان بجنورد به کام مردم شیروان
 
عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی شیروان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، از آلودگی هوای این منطقه توسط کارخانه مذکور انتقاد می کند و می گوید: ورود گرد و غبار ناشی از فعالیت کارخانه سیمان به آسمان منطقه سبب بروز مشکلاتی برای روستانشینان مجاور شده  است.
 
نایب علی رشیدیان می افزاید: گرد و غبار این کارخانه به همراه گرمای طاقت فرسای هوا در فصول گرم سال، سبب خانه نشینی بسیاری از افراد کهنسال و بیماران تنفسی شده است.
 
 
مدیر سابق شبکه بهداشت و درمان شیروان تصریح می کند: آلودگی کارخانه سیمان بجنورد گاه به حدی می رسد که مانع از تابش مستقیم نور خورشید می شود.
 
این مسئول بهداشتی متذکر می شود: وجود ذرات معلق آلودگی در هوا و نشست آن بر روی درختان و ساختمان ها، شدت و میزان آلودگی را به وضوح ثابت می کند.
 
رشیدیان اضافه می کند: در سال های گذشته کارشناسان بهداشتی چندین بار از کارخانه سیمان بازدید داشته و مشکلات موجود را به مسئولان این واحد تذکر داده اند لیکن تاکنون اثر چندانی نداشته است.
 
عبدالرضا عزیزی؛ نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن هشدار به مسئولان کارخانه سیمان، می گوید: لازم است این کارخانه به بهداشت محیط توجه کند در غیر این صورت موضوع از طریق مراجع ذی صلاح رسیدگی می شود.
 
وی می افزاید: با وجود اینکه کارخانه سیمان، ضمن تولید سیمان مورد نیاز منطقه، سبب اشتغال برخی از اهالی روستاهای اطراف نیز شده است، باید این واحد نسبت به سلامت مردم دغدغه بیشتری داشته باشد.
 
این قصه سر دراز دارد
 
با وجود اینکه پیش از این یکی از مسئولان کارخانه سیمان آلودگی های گسترده این واحد صنعتی را تکذیب کرده و گفته بود که تنها در برخی مواقع به علت بروز مشکلات فنی، گرد و غبار از دودکش ها خارج می شود و قرار است این مشکلات نیز مرتفع شود؛ اما آنچه که دیده و شنیده می شود فراتر از این اظهارات است.
 
قرار بود مسئله آلودگی های ناشی از این کارخانه در تابستان سال جاری حل شود اما در حال حاضر و با وجود گذشت حدود پنج ماه از موعد رفع این مشکلات، آلودگی و گرد و غبار فعالیت این کارخانه به قوت خود باقی است.
 
این در حالی است که حبیب لشگری؛ رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیروان در تماس های خبرنگار مهر، از ارائه هرگونه اظهارنظری در این خصوص خودداری کرد و پاسخ خود را منوط به هماهنگی با اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی دانست.