سرپرست تیم فوتبال جوانان ایران با رد بحث تبانی در این تیم، حضور دلالان در ورزشگاه‌ها را یکی از عوامل ناکامی این تیم دانست و گفت: کادرفنی تیم جوانان هر کاری کرد تا آنها از اردوی تیم دور شوند اما اراده‌ای در کار بود که آنها نزدیک تیم بمانند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین مرادی در ایمیلی که برای گروه ورزشی خبرگزاری مهر ارسال کرد، در ارتباط با موضوع تبانی در تیم فوتبال جوانان ایران ضمن بیان مطلب فوق گفت: چنین موضوعی اصلا صحت ندارد. همچنین طی صحبتی که بنده با فریدون معینی داشتم، ایشان این موضوع را تکذیب کرده و گفتند منظورشان از این صحبت‌ها مشکلات بعد بازی با کویت بوده که تماما تمرکز بازیکنان را بهم ریخت.

وی در توضیح این اتفاقات افزود: پس از آن بازی جوی در رختکن تیم در شهر الفجیره ایجاد شد که همه را به یاد مرگ "مارک ویوین فو" بازیکن تیم ملی کامرون در داخل زمین انداخت. فریادها و شلوغ بازی‌های بیهوده‌ای که محمدعلی فرامرزی بازیکن تیم که به خاطر تداعی شدن خاطرات مصدومیت سال گذشته‌اش ایجاد کرد، باعث شد بازیکنان تیم که جوان و کاملا احساسی بودند، از شهر فجیره تا شهر راس الخیمه که 2 ساعت راه بود، همگی گریه کنند.

سرپرست تیم فوتبال جوانان با اشاره به اینکه بعد از بازی کویت و به خاطر ناراحتی بازیکنان به سختی توانستیم رختکن تیم را تحویل مسئولان اماراتی بدهیم، تصریح کرد: متاسفانه اگر مدیریت بهتری توسط کادر تیم در آن شرایط انجام می‌شد، بازیکنان از شوک وارد شده خارج می‌شدند.

وی با تاکید بر اینکه این اتفاقات در تمامی دنیا رخ می‌دهد، مصدومیت جزیی از فوتبال است و باید بازیکنان را با شرایط حرفه‌ای آشنا کنیم، ادامه داد: در حالیکه فردای همان روز فرامرزی به تمرین پرداخت و متاسفانه با توجه به شرایط فرهنگی حاکم بر جو فوتبال ایران، این بازیکن خودش را از شرایط مسابقه دور کرد. این گریه‌ها سرآغازی بود برای شروع گریه‌های 20 دقیقه پایانی برابر کره‌جنوبی که آن مسائل را بوجود آورد.

مرادی خاطرنشان کرد: اما مسئله‌ مهم‌تر از تبانی که دوستان به اشتباه به آن دامن زدند، حضور دلالان و بعضی دشمنان دوست‌نما در ورزشگاه بود. کادرفنی تیم جوانان هر کاری کرد تا آنها از اردوی تیم دور شوند اما اراده‌ای در کار بود که آنها نزدیک تیم بمانند و در هر چهار بازی ما، در ورزشگاه و کنار اتوبوس تیم در زمان ورود و خروج بازیکنان حاضر می‌شدند که عملا تنها باید با برخورد فیزیکی و پلیسی آنها را از تیم دور می‌کردیم،  و متاسفانه باعث به وجود آمدن این مسائل شدند.

وی در این خصوص افزود: البته این آقای دلال در اردوی تیم در کشور ایتالیا هم ظاهرا حضور داشته و تمامی مسائل را از نزدیک رصد می‌کرده و بازیکنان کاملا وی را می‌شناختند. گویا برای انجام بازی ایران و ایتالیا که منجر به فرستادن دعوتنامه به فدراسیون فوتبال شد، این دلال نقش بسیاری داشته است.

سرپرست تیم فوتبال جوانان صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: البته فدراسیون فوتبال با درایت تمامی کارهای اعزام تیم را به عهده شرکت "ای تو" گذاشت تا کاملا کار مراحل قانونی را طی کند و تصمیمات آقای نبی در این زمینه بسیار تاثیرگذاربود تا فدراسیون فوتبال ایران کاملا با فدراسیون فوتبال ایتالیا در ارتباط باشد.

وی تصریح کرد: بهتر است به جای مطرح کردن موضوع پوچ تبانی به این مسائل پرداخته شود تا تیم دیگری از کشورمان دچار این مسائل نشود. فریدون معینی از حضور این افراد در ورزشگاه و بعضا هتل بسیار ناراحت بود و بارها خواهان برخورد جدی با این مسائل شد.

مرادی با اشاره به اینکه ناراحتی ایشان از تمامی اتفاقات منجر به استعفایش شد، یادآور شد: بنده معتقدم کمیته‌‌ای که از دو تیم موجود یکی را جهانی کرده و دیگری در بازی حذفی، جام جهانی را از دست می‌دهد، تمامی کارهای اصولی، علمی و استعدادیابی را برای تیم‌های نوجوانان و جوانان انجام داده، موفق عمل کرده است. در حالی که در انتخاب بهترین فدراسیون قاره کارهای پایه‌ای ایران حتما تاثیرگذار بوده است.

وی در این مطلب به موضوع جالب دیگری هم اشاره کرد: استعفای ایشان دلایلی داشت که فقط در سینه خودشان هست و اصلا ربطی به نگرفتن نتیجه تیم جوانان ندارد. مسائلی که از نزدیکی بیش از حد بعضی از دوستان به ظاهر دلال نزدیک تیم رخ داد اما ایشان سکوت کردند و خیلی ساده از حق خودشان گذشتند تا به فوتبال آسیبی نرسد. با این حال اگر هم قرار بود آقایان باعث پیشرفت بازیکنان شوند، باید بعد از پایان مسابقات سراغ آنها می‌رفتند نه اینکه در جریان رقابت‌ها تمرکز بازیکنان به هم ریخته می‌شد.

سرپرست تیم فوتبال جوانان در ارتباط با مدیر رسانه‌ای تیم جوانان در این مسابقات هم اظهار داشت: هوشنگ مقدس خدماتی به تیم جوانان ارائه کرد که بی‌سابقه بود. آشنایی ایشان به چندین زبان و ارتباط خوب با مسئولان اماراتی باعث شده بود، کاملا رفتاری محترمانه با تیم جوانان ایران داشته باشند و بعضا بسیاری از سرویس‌هایی که برای تیم میزبان در نظر گرفته شده بود، در اختیار تیم ایران هم قرار بگیرد. البته تمام کمک‌های ایشان توسط عده‌ای مورد انتقادهای نابخردانه قرار گرفت، در حالیکه هیچ منفعت مالی برای وی نداشت.

وی افزود: در این مدت دوستانی لب به انتقاد گشودند که فوتبال آنها را فراموش کرده بود و اگر شکستی اینچنینی نصیب فوتبال نمی‌شد، این دوستان هیچوقت فرصت مصاحبه و عرض اندام پیدا نمی‌کردند، کسانی که اگر به کارنامه خودشان در فوتبال نگاهی گذرا داشته باشند، چیزی جز رفتار ناشایست و نابود کردن بازیکنان جوان و آتیه دار نمی‌بینند.

مرادی همچنین ادامه داد: اسم‌های زیادی که از فوتبال تنها صاحب شهرت شده‌اند، در حالیکه برای فوتبال هیچ خدماتی نداشته‌اند، نه در جهت کسب علم روز حرکت کرده‌اند و نه کارنامه خوبی به لحاظ اخلاقی دارند. آقایانی که وقتی در اصفهان به کادرفنی و بازیکنان تیم فوتبال جوانان فحاشی می‌شد، به فنس تکیه داده، می‌‎خندیدند و به فکر تسویه حساب بودند. البته از انتقادها و پیشنهادهای مربیان بزرگی مانند قلعه‌نویی، مایلی‌کهن، مناجاتی و جلالی که بعضا در تمرینات تیم هم حضور پیدا کردند، نباید به سادگی عبور کرد و باید قدردان حمایت‌ها و انتقادهایشان باشیم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون و به همت فدراسیون فوتبال، 5 تیم جوانان داریم، یادآور شد: اگر قرار به تغییر در  فوتبال ایران باشد، فقط با این نسل ممکن است چنین اتفاقی بیافتد. بازیکنان جوانی که همگی با چشمان ریزبین 120 استعدادیاب از سراسر کشور انتخاب شده‌اند.

سرپرست تیم فوتبال جوانان افزود: شرایط سنی این بازیکنان به گونه‌ای لحاظ شده که بازیکنان تیم جوانان که قرار است در مقدماتی جوانان آسیا در سال آینده شرکت کنند، هم اکنون با پروفایل‌‎های آماده به لحاظ رفتاری، شخصیتی، روانی و آماده به بهره‌برداری و کمک به فوتبال پایه هستند.

وی در خصوص صحبت‌های برخی از بازیکنان و پیشکسوتان فوتبال که می‌گویند مربی باید حتما در سطح اول فوتبال بازی کرده باشد، تاکید کرد: این مسئله شرط کافی برای مربیگری در رده پایه نیست و آنها را می‌توان از نسخه‌های نخ نمای فوتبالی‌ها دانست که نه درمان می‌کند نه مداوا و تنها فوتبال را در حالتی از برزخ نگاه می‌دارند.

مرادی اضافه کرد: مربیگری در رده‌های پایین‌تر مصداق معلمی است، همانگونه که صبر یک معلم با نگاهی دلسوزانه و پدرانه کمک می‌کند دانش آموزی در جهت توسعه و پیشرفت قدم بردارد و سال تحصیلی را با موفقیت پشت سر بگذارد، مربیگری در رده‌های پایین‌تر همین گونه است. بازیکن باید متوجه شود مربی، دانشی برای انتقال به او دارد نه اینکه صرفا انسان معروفی بوده یا بازیکن خوبی در زمان خودش بوده و یا داشتن هر دوی این شروط . متاسفانه در فوتبال ما تعداد اینگونه مربیان کم هستند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه فدراسیون فوتبال نگاه ویژه‌ای به فوتبال پایه داشته و اگر مشکلات مالی اجازه می‌داد، اتفاقات بهتری هم می‌افتاد اما کسانی که از نزدیک تلاش آقایان کفاشیان، نبی و آیت‌اللهی را دیدند، به خوبی می‌دانند که فدراسیون با تمام کاستی مثل یک پدر بر تیم‌های پایه نظارت کرد، تیم‌های ملی را به تورنمنت‌های مهم اعزام کرد و چیزی کم نگذاشت.

سرپرست تیم فوتبال جوانان در پایان گفت: به جرات می‌توان گفت به جز یک یا دو باشگاه، اصولی‌ترین امکانات و شرایط برای فوتبال پایه در کمپ تیم‌های ملی تدارک دیده شده است. 6 زمین چمن، خوابگاه، هتل، رستوران استخر، سونا و تمامی مسائل آموزشی برای بازیکنان پیش بینی شده است و به گفته بسیاری از کارشناسان مکانی است که 24 ساعته در اختیار مربیان و تیم های ملی و حتی باشگاهی برای آموزش فوتبال پایه قرار دارد.