سنندج - خبر گزاری مهر: معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته 43 درصد کودکان در معرض دود تحمیلی سیگار قرار دارند.

به گزارش خرنگار مهر، فرزام بیدارپور با اشاره به این مطلب اظهار داشت: حدود نیمی از کودکان قربانی مشکلات ناشی از استعمال دخانیات والدین و اطرافیان قرار دارند.

وی افزود: مرگ ناگهانی جنین، عفونت گوش میانی، ذات الریه، عفونت های ریوی، آسم و ضعف در خواندن نسبت به همسالان از پیامدهای ناشی از دود سیگار است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: فرزندان افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری از دقت پایین و تلفظ ضعیف کلمات برخوردار هستند.

بیدارپور اعلام کرد: تحقیقات اخیر نشان داده است که از هر صد نفر افراد غیر سیگاری که در کودکی در معرض دود ناشی از سیگار قرار داشته اند، 17 نفر در بزرگسالی از سرطان پیشرفته ریه رنج می برند.

وی از باقیمانده نیکوتین و دیگر مواد شیمیایی که روی سطوح مختلف خانه و فضای های بسته می ماند به عنوان دود دست سوم سیگار نام برد و ادامه داد: این مواد می توانند با دیگر مواد شیمیایی موجود در فضای بسته واکنش نشان داده و ترکیباتی سمی و سرطان زا ایجاد کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: کودکان نیز به دلیل اینکه زمان بیشتری را در خانه سپری می کنند و تماسشان با سطوح مختلف بیشتر از بزرگسالان است این مواد خطرات جدی تری برای آنان ایجاد می شود.

آزمون دوره های آموزشی غیرحضوری پرسنل شهرداری های کردستان برگزار شد

مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان گفت: این آزمون به صورت غیر حضوری به منظور ارتقا سطح علمی و مهارتی پرسنل شهرداری های تابعه استان برگزار شده است.

فریدون پوررضایی در حاشیه برگزاری این آزمون در محل دفتر آموزش و پژوهش استانداری کردستان به تشریح اهداف برگزاری آزمون پرداخت و اظهار داشت: این آزمون با حضور بیش از 500 تن از پرسنل شهرداری های تابعه استان و با هدف افزایش میزان مهارت و تقویت دانش مدیریت شهری آنها برگزار شد.

وی افزود: آزمون دوره های غیر حضوری پرسنل شهرداری های تابعه استان در راستای دوره های ملی غیر حضوری در سه گروه آموزشی شهرسازی، خدمات شهری و حمل و نقل و از سوی دفتر امور شهری و شوراهای استانداری به انجام رسید.

مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان بیان کرد: سوالات امتحانی این آزمون در مجموع از 15 منبع مرتبط و از کتب انتشاراتی سازمان شهرداری ها و همیاری های کشور طرح و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.

پوررضایی حضور پرسنل شهرداری ها در دوره های آموزشی و آزمون های غیر حضوری را بسترساز ترغیب این افراد به ارائه خدمات مطلوبتر و صادقانه تر به ارباب رجوع برشمرد و یادآور شد: در مجموع برپایی چنین دوره های آموزشی موجب افزایش سطح مدیریت زمان و استفاده بهینه از ساعات کاری توسط پرسنل شهرداری ها می شود.

وی گفت: در حقیقت آموزش پایه و اصل بدیهی کارایی فرد در هر امری است و باید توجه ویژه ای به مقوله آموزش برای افزایش بهره وری محیط های کاری و اداری اعمال شود.

مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان هزینه کردن در امر آموزش نیروی انسانی را بهترین سرمایه گذاری برای ارتقاء سطح خدمات رسانی در شهرداری ها عنوان کرد و بر توجه بیشتر شهرداری ها به این مهم تاکید کرد.

پوررضایی در پایان اظهار داشت: در پایان این آزمون به پذیرفته شدگان این دوره ها گواهینامه های آموزشی اهدا می شود.