سمنان-خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: به طور متوسط روزانه حدود 28.5 تن تخم مرغ در این استان تولید می شود.

 به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی شاه حسینی صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ضمن بیان اینکه سالانه بیش از 9 هزار تن تخم مرغ در استان سمنان تولید می شود، افزود: با توجه به سرانه کشوری که حدود 5.9 کیلوگرم است قریب 30 درصد از تولید این استان مازاد است.

پیش بینی تولید بیش از یک هزار و 700 تن تخم مرغ در استان سمنان

وی اظهار داشت: برآورد می شود که از آذر تا پایان دی ماه  بیش از یک هزار و 700 تن تخم مرغ در استان سمنان تولید شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان مصرف روزانه استان سمنان که بر اساس سرانه کشوری 9.5 کیلوگرم، حدود 17 تن است، اظهار داشت: در این استان طی دو ماه حدود 700 تن تخم مرغ مازاد وجود دارد.

وجود 420 واحد مرغداری گوشتی و تخم گذار در استان سمنان

شاه حسینی از وجود 420 واحد مرغداری گوشتی و تخم گذار در استان سمنان خبر داد و گفت: در این استان 393 واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی بیش از هشت میلیون 780 هزار قطعه در هر دوره و 27 واحد مرغداری تخم گذار با ظرفیت اسمی یک میلیون 318 هزار قطعه در هر دوره وجود دارد.

وی تجهیز و بهسازی واحدهای مرغ تخم گذار از محل اعتبارات طرح توسعه بخش کشاورزی با کارمزد هفت درصد، توسعه و افزایش ظرفیت واحدهای مرغ تخم گذار فعال موجود و فعالیت مجدد واحدهای غیر فعال را از برنامه های در دست اقدام این سازمان در این زمینه بیان کرد.

تولید بیش از 7 هزار تن گوشت مرغ در استان سمنان

شاه حسینی تصریح کرد: پیش بینی می شود طی ماه جاری و ماه گذشته بیش از هفت هزار و 700 تن گوشت مرغ نیز در استان سمنان تولید شود که حدود 70 درصد آن مازاد بر نیاز استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خصوص آمار جوجه ریزی گوشتی طی سالجاری گفت:  در هشت ماهه سال جاری بیش از 15 میلیون و 350 هزار قطعه جوجه ریزی در استان صورت گرفته است.

وجود سیستم بسته (تهویه تونلی) در مرغداری ها

وی با بیان اینکه در راستای اهداف بهسازی و نوسازی مرغداری‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی و نهاده‌ها، توسعه مرغداری‌ها را بر اساس اجرای سیستم بسته (تهویه تونلی) سیاست‌گذاری کرده است، افزود: در این سیستم، مرغداری فاقد پنجره بوده و هوای مطبوع و مورد نیاز سالن‌ها ضمن کنترل، از یک طرف وارد و با حرکت در طول سالن از طرف دیگر خارج می‌شود.

شاه حسینی افزود: در این سیستم همه تجهیزات اهم از آبخوری و دانخوری خودکار (اتوماتیک) است و دانه به وسیله انتقال دهنده‌ها از انبار به داخل سالن‌ها هدایت می‌شود.

اختراع سیستم مرغداری فوق مدرن توسط محقق شاهرودی

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، افزایش ظرفیت و تولید در واحد سطح، کاهش ضریب تبدیل و تلفات، بهبود مدیریت تولید را از مزایای این سیستم برشمرد.

وی گفت: همچنین تجهیز مرغداری گوشتی استان سمنان به دستگاه‌های احداث مرغداری فوق مدرن تاثیر بسزایی را در کاهش هزینه‌ها، فرایند تولید و افزایش تولید با ضریب تبدیل بهتر را داشته است.

شاه حسینی در خاتمه تصریح کرد: در این سیستم مرغداری فوق مدرن که مخترع آن یک هموطن شاهرودی است، کنترل روشنایی،‌ رطوبت، دما و ... داخل سالن با دوربین‌های مدار بسته است که از اتاق مدیریت فرمان می‌گیرند.