دامغان-خبرگزاری مهر: نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه و گسترش دانشگاه ها و فضاهای علمی مشکل ادامه تحصیل دانشجویان استان را برطرف کرده است، گفت: نگاه مثبت دولت به توسعه مراکز آموزش عالی قابل تقدیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحمان رستمیان شامگاه سه شنبه در دیدار با رئیس دانشگاه غیر انتفاعی توران دامغان، با بیان اینکه توسعه و گسترش دانشگاه ها و فضاهای علمی مشکل ادامه تحصیل دانشجویان استان را برطرف کرده است، گفت: تحولات چشمگیر مراکز آموزش عالی استان از نظر فضای آموزشی، عمرانی و امکانات طی سالهای اخیر با گذشته قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و شرایط ویژه کشاورزی شرق استان سمنان تصریح کرد: حضور دانشگاه های فعال و خوب این منطقه می‌تواند شهرستان دامغان را به قطب تولید محصولات کشاورزی تبدیل کند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی نسبت به همکاری لازم در زمینه قانون گذاری، بررسی و برطرف کردن مشکلات دانشگاه های غیرانتفاعی قول مساعد داد و گفت: برای تکمیل کردن رشته های فنی و مهندسی در این دانشگاه باید تلاش بیشتری کرد.

فعالیت 330 دانشگاه غیر انتفاعی در ایران

رئیس دانشگاه غیر انتفاعی توران دامغان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دانشگاه های غیرانتفاعی تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات است، گفت: مدرک دانشگاه غیرانتفاعی با دانشگاه های دولتی برابر است.

مسعود خالقی اظهار داشت: دانشگاه های غیرانتفاعی تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات فعالیت می کنند و مدرک تحصیلی دانشجویان از سوی این وزارتخانه صادر می شود و این مدارک با دانشگاه های دولتی برابر است و هیچ فرقی ندارد.

وی به  فلسفه وجودی دانشگاه های غیرانتفاعی پرداخت و افزود: شورای انقلاب فرهنگی از دهه 60 به این نتیجه رسید که باید دانشگاه های غیرانتفاعی شکل بگیرند و در حال حاضر دانشگاهای غیرانتفاعی نمود بیشتری پیدا کرده اند.

رئیس دانشگاه غیرانتفاعی توران دامغان با بیان اینکه در حال حاضر 330 دانشگاه غیر انتفاعی در ایران فعالیت می کنند، تصریح کرد: قریب به 90 درصد از پذیرش دانشجویان کارشناسی ناپیوسته رشته های فنی مهندسی که از سوی وزارت علوم و تحقیقات صورت می گیرد مربوط به دانشگاه های غیر انتفاعی است.

وی با اشاره به اینکه در واقع وظیفه دانشگاه های دولتی به دانشگاه های غیر انتفاعی محول شده است خاطرنشان کرد: دانشگاه های دولتی بیشتر به سمت تحصیلات تکمیلی میل می کنند و حوزه کارشناسی ناپیوسته به دانشگاه های غیر انتفاعی محول شده است.

خالقی ضمن یادآوری اینکه دانشگاه غیر انتفاعی توران دامغان بعد از گرفتن مجوز از شورای گسترش آموزش عالی با سه رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته شروع به فعالیت کرد، افزود: هم اکنون با جذب بیش از 700 دانشجو  در دو مقطع کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در 11 رشته تحصیلی فنی و مهندسی ادامه فعالیت می دهد.

 رئیس دانشگاه غیر انتفاعی توران دامغان با بیان اینکه این دانشگاه اولین دانشگاه غیر انتفاعی است که در زمینه فنی و مهندسی در دامغان راه اندازی شده است ادامه داد: شهریه یک ترم تحصیلی دانشجویان قریب به 500 هزار تومان می رسد که البته از سوی صندوق رفاه به دانشجویان وام تحصیلی در هر ترم تعلق می گیرد.

خالقی افزایش رشته و اضافه کردن مقطع کارشناسی پیوسته به این دانشگاه را از برنامه های آتی خود ذکر کرد و گفت: رشته های فنی و مهندسی در این دانشگاه را کامل تر می شود که قطعا منتج به نتایجی مطلوبی خواهد شد که در ابتدا خود شهرستان از آن بهره خواهد برد.

وی با بیان اینکه از نماینده این شهرستان انتظار داریم به عنوان فردی که با وزارت علوم و نهادهای قانون گذار در ارتباط است،  در بررسی و برطرف کردن مشکلات این دانشگاه اهتمام بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: حضور یک دانشگاه فعال در شهرستان موجب ارتقای سطح فرهنگی، معیشتی و در نهایت پویای منطقه خواهد شد.

دانشگاه توران دریچه ای جدید به سوی توسعه دامغان گشوده است

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه غیرانتفاعی توران دامغان نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اینکه گسترش و توسعه دانشگاه های این شهرستان به توسعه و پیشرفت منطقه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: دانشگاه توران دریچه ای جدید به سوی توسعه دامغان گشوده است.

رضا آشوری با بیان اینکه سه سال از تاسیس این دانشگاه می گذرد و در طول این مدت این دانشگاه بیش از 700 دانشجو در 11 رشته  فنی و مهندسی جذب کرده است، اضافه کرد: این رشد یک رشد جهشی در مقایسه با دیگر دانشگاه های شهرستان ها است.

وی در خاتمه با اشاره به مجاورت شهرستان دامغان با استان های پرجمعیت همانند اصفهان، خراسان، گلستان، مازندران و تهران گفت: این امر می تواند منشا اثر باشد و با جذب بیشتر دانشجو و گسترش دانشگاه های این شهرستان به توسعه و پیشرفت دامغان کمک کند.