به گزارش خبرنگار مهر، اعتراض شورای شهر تهران به ساخت و سازهای غیر مجاز در تپه های عباس آباد و توضیح شهردار به اعضای شورا را می توان مهمترین خبر شهری این هفته دانست. هرچند که بحث در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز در پایتخت مانند بیشتر موضوعات پر چالش شهری در جلسه یک شنبه - که بدون حضور نماینده رسانه ها برگزار می شود - مورد بررسی قرار گرفت .
اما در نخستین روز هفته یکی از مشکلات قدیمی مسافران تاکسی پایتخت به رسمیت شناخته شد و با اجرای طرح نظارتی سحاب تلاش شد مشکل کمبود تاکسی و تاکسی دربستی در روزهای بارانی و سرد زمستان باافزایش نظارت ها به حداقل برسد .
پیش از این مدیران سازمان تاکسیرانی با انکار وجود تاکسی دربستی و خالی شدن شهر از تاکسی در روزهای برفی و بارانی این مشکل را ناشی از افزایش بار ترافیکی می دانستند.
شنبه 2 دی ماه ؛ میثم مظفر مدیر عامل سازمان نظارت و مدیریت بر تاکسیرانی شهر تهران در مراسم آغاز به کار طرح جهادی زمستانی تاکسیرانی (سحاب) با بیان اینکه یکی از دغدغه ها و گلایه های شهروندان به ما عملکرد بر خی تاکسیها به صورت دربستی به ویژه در روزهای سرد سال است گفت: در این طرح 70 نقطه مهم و پر مسافر شهر مشخص شده است که خودروهای گشت و نظارت تاکسیرانی و نیروهای راهبر پلیس در این نقاط مستقر می شوند تا نظارت لازم بر عملکرد تاکسیها انجام شود.
یکشنبه 3 دی ماه ؛ در جلسه شورای شهر تهران چگونگی صدور مجوزهای ساخت وساز دراراضی عباس آباد بررسی شد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در جریان بررسی این موضوع با اشاره به توافق شهرداری منطقه 3 با بانک انصار درخصوص ساخت مجتمع ایستگاهی 27 طبقه در ایستگاه مترو شهید حقانی تاکید کرد: تپه های عباس آباد به عنوان ریه های شهر تهران باید سبز باقی بمانند و ما نباید خودمان اجازه دهیم در آنجا ساختمان های اضافه شود.
شهردار تهران نیز باتاکید بر اینکه در تپه های عباس آباد ساخت وساز غیر مجازی وجود ندارد گفت: آنچه در تپه های عباس آباد اتفاق افتاده است مبنی بر طرح جامع و مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی بوده است قالیباف افزود: شاید برخی سازه ها را مدیریت شهری نپسندد و یا با توجه به نیاز امروز نباشند، می شود درمراجع مربوطه طرح جامع عباس آباد را بازنگری کرد.
دوشنبه 4 دی ماه ؛ پنجمین جشنواره ملی و نخستین همایش بین المللی برترینهای پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری برگزار شد.
در این جشنواره مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران جدا سازی ری از تهران را نتیجه بی توجهی به پژوهش دانست و گفت: شهر مانند انسان موجودی زنده است که نمی تواند با جدا شدن اعضایش زنده بماند هرچند برخی موجودات مانند مارمولک با جداشدن بخشی از اعضای بدنش می تواند به حیات خود ادامه بدهد .
در این روز مهرداد بائوج لاهوتی رئیس فراکسیون شهری مجلس با انتقاد از عدم تخصیص کامل بودجه حمل و نقل عمومی گفت: تنها 40 درصد از بودجه چهار هزار میلیارد تومانی که باید به بخش حمل و نقل عمومی اختصاص می یافت، واگذار شده است.
سه شنبه 5 دی ماه ؛ در جلسه علنی شورای شهر تهران لایحه گودبرداری که مدتهاست میان شورا و شهرداری بلاتکلیف است بررسی شد اما به نتیجه نرسید و رای گیری در خصوص آن به هفته آینده موکول شد.
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در این جلسه گفت: اتفاقاتی که در جریان گودبرداریها در تهران میافتد در هیچ یک از کشورهای دنیا رخ نمیدهد و این امر ناشی از عدم مسئولیت پذیری و نظارت بر ساخت و سازهاست.
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با انتقاد ازعدم اجرایی شدن احکام کمیسیون ماده 100 شهرداری تهران گفت: این کمیسیون به مرجع قانونی کردن تخلفات مالک یا شهرداری تبدیل شده است.
در این جلسه شورا بیادی قصد داشت تذکری در خصوص جدایی ری و شمیرانات از پایتخت بدهد که به هفته آینده موکول شد.
چمران در این رابطه به طعنه گفت: تذکرتان را اگر ری تا هفته دیگر از تهران جدا نشود بدهید.
سخنان چمران و سخنان استاندار تهران مبنی بر اینکه بزودی معارفه شهردار ری برگزار می شود، نشان می دهد جدایی ری از پایتخت در گامهای نهایی قرار دارد.
چهارشنبه 6 دی ماه ؛ آسمان پایتخت بارانی وبرفی بود و اجرای طرح نظارتی سحاب باعث شد مسافران کم تر در حاشیه خیابان معطل شوند.
میثم مظفر مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران در این رابطه گفت: اجرای طرح نظارتی سحاب سبب شد امروز مسافران تاکسی کمتر از گذشته در خیابانهای شهر سرگردان باشند. نظارت لحظه ای و دقیق و برخورد نیروهای پلیس راهور با متخلفان سبب کاهش مشکلات مسافران شد هرچند ما در این طرح از رانندگان مسئولیت پذیر نیز تقدیر می کنیم.
در این روز جعفر تشکری هاشمی معاون شهردار تهران در نشست معاونین حمل و نقل و ترافیک کلانشهرهای کشور با بیان اینکه تورم، تحریمها و افزایش قیمت ارز مشکلاتی را برای حوزه حمل و نقل عمومی ایجاد کرده است گفت: دولت همان طور که نگران آب و نان مردم است باید به نگران حمل و نقل به ویژه در کلانشهرهای کشور باشد.
وی با بیان اینکه حمل و نقل شاه رگ حیات شهرها محسوب می شود و نیاز روزمره مردم است، افزود: امسال نسبت به سال گذشته با 45 تا بیش از 100 درصد افزایش هزینه ها در بخش اتوبوسرانی، مترو و تاکسیرانی مواجه بوده ایم و در این میان انتظار می رود که حداقل اعتبارات مصوب و قانونی این بخشها به موقع و به طور کامل پرداخت شود.