اکبر قاسمی پیش از ظهر جمعه در حاشیه بازدید از آزمایشگاه ژنتیک مرکز درمان ناباروی قفقاز در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در این گروه 30 درصد موارد ناباروری به عوامل ژنتیکی ارتباط دارد و از همین رو با شناسایی آن می توان اقدام به درمان ناباروری کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماریهای ژنتیک در بیشتر موارد غیر قابل درمان و یا صعب العلاج است می توان از طریق تشخیص زود هنگام آن به ویژه قبل از تولد نوزاد اقدام به پیشگیری این قبیل بیماری ها کرد.
به گفته رئیس واحد جهاد دانشگاهی استان هم اکنون تشخیص بیماریهای ژنتیکی از جمله عقب ماندگی، ناهنجاریهای خونی و سرطانی و تشخیص پیش از تولد و ناباروری در آزمایشگاه ژنتیک جهاد دانشگاهی اردبیل اجرا می شود.
وی همچنین کودکان گروه زنانی که سابقه نازایی، مرده زایی و یا سقطهای مکرر دارند، افرادی که دوره قاعدگی نامنظم داشته و یا قاعده نشده باشند و افرادی که ابهام جنسی و اندامهای تناسلی غیر طبیعی دارند را سه گروه در معرض خطر بیماری های ژنتیکی برشمرد.
امکان تشخیص عقب ماندگی کودکان در اردبیل مهیا شد
قاسمی اضافه کرد: وظیفه مراجع پزشکی اطلاع رسانی در خصوص موضوعاتی از این قبیل است تا شهروندان بتوانند با آگاهی از روشهای درمانی جدید اقدام به رفع مشکلات درمانی خود کنند.
وی همچنین از امکان تشخیص عقب ماندگی کودکان در آزمایشگاههای ژنتیک اردبیل خبر داد و تصریح کرد: این آزمایشگاه مجهز به ارائه خدمات تشخیصی در خصوص انواع اختلالات ژنتیکی است.
وی با تاکید به ضرورت فرهنگ سازی در راستای اطمینان از سلامت جنین تاکید کرد: خانواده هایی که بیمارانی با کم توانی ذهنی دارند مهمترین گروهی هستند که ضروری است از آزمایشات ژنتیک استفاده کنند.