شهرری - خبرگزاری مهر: در دیدار مدیران اوقاف و امور خیریه شهرستان ری با امام جمعه شهرری بر پیشتازی شهرستان مذهبی و تاریخی ری در جذب مشارکت واقفان و خیران تاکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با آغاز هفته وقف، صبح پنج شنبه حجت ‌الاسلام آیت‌ الله عباسیان رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری و مدیران بقاع متبرکه این شهرستان با حجت ‌الاسلام سید علی شاهچراغی امام جمعه شهرری دیدار و گفتگو کردند.

حجت ‌الاسلام سید علی شاهچراغی در این دیدار با اشاره به آغاز هفته وقف و خطاب به مدیران بقاع متبرکه شهرستان ری، گفت: باید از مهم‌ ترین فرصتی که پیش آمده بهترین استفاده را در کارهای فرهنگی برد و در بقاع متبرکه فعالیتهای فرهنگی انجام شود و با توجه به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "امامزادگان قطب فرهنگی شود" باید با تدوین برنامه‌ های مدون فعالیتهای فرهنگی صورت گیرد و در امامزادگان برای مردم جاذبه ایجاد شود.

تأکید بر انجام فعالیت در راستای رفاه زائران

وی با تأکید بر انجام فعالیت در راستای رفاه زائران بیان داشت: با توجه به اهمیت موضوع هر کاری که می‌ کنید برای رفاه زائران باشد و بر ترسیم چشم ‌انداز و تدوین برنامه ‌های یک ساله باید اهمیت بیشتر داد و با تدوین برنامه ‌های مدون و یک ساله، فعالیتها را طبق برنامه پیگیری کرده و برای کودکان، نوجوانان و جوانان جاذبه ایجاد شود‌.

امام جمعه شهرری با اشاره به اینکه مردم تهران به شهرری و امامزادگان آن معتقد هستند، ادامه داد: تلاش کنید آنچه رهبر معظم انقلاب عنایت دارند تحقق یابد و در راستای فرامین ایشان گام بردارید و این نعمت و فرصت به ‌وجود آمده را قدر بدانید.

وی خطاب به مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه بیان داشت: اوقاف نهادی گسترده است چون در اوقاف و امور خیریه موقوفات و فعالیتهای بسیار فراوانی بوده و تنوع کاری در این نهاد زیاد است، خدمات ‌دهی در زمینه وقف بسیار زیاد است و موقوفات در زمینه‌ های مختلفی همچون حوزه‌ های علمیه، ایتام، مساکین، عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) و... وجود دارد.

وی افزود: تنوع موضوعات و اقدامات اداره اوقاف و امور خیریه اهمیت دارد و با توجه به خدمت ‌رسانیهای مختلف اوقاف و امور خیریه مرکزی همانند اوقاف که در شکلهای مختلف خدمات ارائه می ‌دهد، وجود ندارد.

حجت الاسلام شاهچراغی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به وقف نگاه ویژه ای دارد و در جمهوری اسلامی ایران وقف به جایگاه خود برگشته است.

وی ادامه داد: در دوران صفویه، قاجار و پهلوی به وقف توجه ویژه داشتند، اما در این دوران بسیاری از موقوفات حیف و میل شدولی اکنون با توجه به اقدامات و فعالیتهایی که در انقلاب اسلامی صورت می ‌گیرد وقف به جایگاه خود برگشته است.

ورود موقوفات به زندگی افراد آن زندگی را آتش می ‌زند

امام جمعه شهرری اظهار داشت: باید توجه بیشتری به موقوفات داشت چون اوقاف فضای خطرناکی برای انسانهای سست است و همان‌ گونه که شیطان در کمین بازاریان بوده در اوقاف نیز در کمین است که انسان را فریب دهد و با توجه به موقوفات و امکانات و سرمایه این نهاد شیطان همواره در کمین قرار دارد و ورود موقوفات به زندگی افراد آن زندگی را آتش می ‌زند و زندگی آن فرد را از بین می ‌برد.

وی با تأکید بر اینکه دو خدمت فوق آن خدمت نیست که نخست خدمت به مردم و دیگری خدمت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است، عنوان داشت: بر اقامه نماز جماعت در امامزادگان، پخش صدای اذان و جلسات قرآن در امامزادگان توجه شود.

اوقاف و امور خیریه تغییرات بی‌ نظیری داشته است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری نیز در این مراسم گفت: اوقاف و امور خیریه طی سالهای اخیر از سال 85 به بعد تغییرات بی‌ نظیری داشته است و با ورود حجت ‌الاسلام مصلحی اتفاقات شایسته‌ ای در تاریخ اوقاف رخ داد و سنت نبوی وقف در جامعه احیا و فراگیر شد.

حجت ‌الاسلام آیت‌ الله عباسیان با اشاره به افزایش موقوفات در طول این مدت افزود: از سال 85 تا کنون موقوفات پنج برابر شده است و در کل کشور از سالیان گذشته فقط 200 موقوفه جدید داشتیم در حالی که با اقدامات صورت گرفته شده در سال 89 در کل کشور بیش از 200 موقوفه جدید داشتیم و در سال 91 نیز با تبلیغات گسترده و فعالیتهای فرهنگی که تحقق یافت، 900 موقوفه جدید به موقوفات اضافه شده است.

وی عنوان داشت: افزایش موقوفات جدید حاصل مدیریت جدید اوقاف است که در 9 ماه نخست سال جاری نیز یکهزار و 38 موقوفه به موقوفات اضافه شده است.

امروز ری در جذب مشارکت از پیشتازان است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری ادامه داد: با تدابیر و سیاست جذب مشارکتها بیشتر شده است و امروز ری در جذب مشارکت از پیشتازان است و با سیاست‌گذاری و برنامه‌ های مدون جذب مشارکت افزایش یافته است.

وی با اشاره به طرحها و برنامه‌ هایی که در راستای جذب مشارکت در حال پیگیری است، عنوان کرد: برنامه‌ های مدونی برای بهینه سازی موقوفات شهرستان ری صورت گرفته است و به ‌زودی موقوفات احیا خواهد شد.

حجت الاسلام عباسیان با اشاره به اینکه برخی مسئولان وضعیت فعلی را پیگیری می کنند، اضافه کرد: بحمدالله در برنامه ‌ریزیها با نگاه به آینده طرحها را تدوین و برنامه‌ ریزی می ‌کنیم که به امید خدا نسلهای آینده عاری از هر گونه مشکلی باشند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تحولات عجیبی در کارها صورت گرفته است، بیان داشت: کلاسهای حفظ قرآن، مجالس فرهنگی و... از جمله برنامه‌ های مدون فرهنگی بقاع متبرکه است که در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه امامزادگان قطب فرهنگی شوند انجام گرفته است و در حال حاضر در 12 امامزاده شهرستان نماز جماعت اقامه می ‌شود و برنامه‌ های متنوعی در اعیاد، ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع) برگزار می ‌شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری با اشاره به فعالیتهایی که در راستای حفظ قرآن صورت می ‌گیرد، گفت: تا کنون بیش از دو هزار و 700 نفر در سامانه حفظ قرآن ثبت شده است و با توجه به فعالیتهای صورت گرفته قرآن ‌پژوهانی که در راستای حفظ قرآن جذب و تربیت می ‌شوند به ‌زودی از مرز سه هزار نفر می ‌گذرد و در این راستا کلاسهای حفظ قرآن در امامزاده‌ ها، بقاع متبرکه و مساجد اطراف بقاع برگزار می‌ شود.

وی به برگزاری جشن تکلیف در امامزاده‌ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مراسم جشن تکلیف در سه بقعه متبرکه امامزاده عبدالله(ع)، بی‌ بی شهر بانو(س) و شیخ صدوق(ره) با هزینه اداره اوقاف برگزار می ‌شود و تا کنون جشن تکلیف سه هزار نفر برگزار شده است.

راه ‌اندازی سامانه جامع موقوفات در راستای انضباط مالی اداره اوقاف و امور خیریه

حجت ‌الاسلام عباسیان از طراحی و راه ‌اندازی سامانه جامع موقوفات در راستای انضباط مالی اداره اوقاف و امور خیریه خبر داد و عنوان کرد: در این سامانه اطلاعات کلی موقوفات جمع‌ بندی شده است و علی‌ رغم تبلیغات منفی که در ارتباط با این سامانه صورت می‌ گرفت، امروز به فضل خدا این سامانه در تمام ادارات اوقاف و امور خیریه شکل گرفته است و به واسطه آن یک انضباط مالی و کاری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: سامانه جامع موقوفات این امکان را فراهم کرده که مدیران ادارات می‌ توانند کلیه رویدادهایی که در بحث اجارات، صدور حواله، حواله‌ های واریزی، اقداماتی که در ارتباط با موقوفات صورت گرفته است، بقاع متبرکه و... را رصد کند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری تصریح کرد: به‌ واسطه این سیستم نیت واقف ثبت شده است و مدیران شهرستانها می ‌توانند براساس موجودی که در ارتباط با هر نیت برنامه ‌ریزی شایسته ‌ای داشته باشند و با تحقق برنامه ‌ریزیها و طرحهای تدوین شده در سالهای اخیر انضباط مالی اوقاف شرعی ‌تر از گذشته است.

وی با اشاره به پروژه‌ هایی که در دست اقدام است، گفت: شبستان آستان شیخ صدوق (ره) به مساحت سه هزار و 400 متر مربع و شبستان امامزاده عبدالله(ع) به مساحت 800 متر مربع ‌از جمله پروژه‌های مهم در دست اجرای اوقاف و امور خیریه شهرستان ری است و تعریض جاده، احداث پارکینگ برای زائران و ... از جمله پروژه ‌های عمرانی بقعه بی ‌بی شهر بانو(س) است.

حجت ‌الاسلام عباسیان افزود: اقدامات فرهنگی در بقاع متبرکه در حال پیگیری است و در سالهای اخیر اقدامات و طرحهای فرهنگی در راستای احیای امامزادگان با استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه صورت گرفته است.