محمد احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بسیاری از موقوفات به خاطر این صورت گرفته که استان کرمانشاه در مسیر عتبات عالیات قرار دارد، گفت: علاوه بر این بسیاری از علما که در نجف بودند و گذر علما و زائران عتبات عالیات در تنوع موقوفات و نیات مختلف تاثیر داشته است.
وی ادامه داد: به واسطه وقف و از محل موقوفات فواید زیادی نصیب استان کرمانشاه شده و این جای شکر دارد.
وی افزود: در بسیاری از استان ها حتی با حضور علما تنوع زیادی در نیات واقفین دیده نمی شود ولی در موقوفات استان کرمانشاه جای امضاء علماء و مجتهدین دیده می شود و امر وقف با نظر علما روز بوده است.
احمدوند نظر علما را در موقوفات برای امور لازم در جامعه از ملزومات دانست و گفت: نیات واقفین باید به روز نگارش شود و نیات باید بر اساس علوم دینی و در راستای نظر واقفین و در محور قرآن و عترت انجام گیرد.
وی از جمله ثمرات وقف و رسالت سازمان اوقاف را، آموزش و تربیت حافظان و... ذکر کرد و گفت: موقوفات علاوه بر بحث معنوی آن موجبات اشتغالزایی خواهد شد و زمینه فعالیت های علمی و فرهنگی را همانند ایجاد دانشکده علوم قرآنی و اجرای برنامه ها و خدمات مختلف در بقاع متبرکه را فراهم می کند.
وی در ادامه تعداد بقاع متبرکه استان کرمانشاه را بیش از 40 مورد دانست و گفت: طبق دستورات رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نذورات مربوط به هر بقعه باید هزینه همان بقعه شود.
احمدوند از دیگر ایده های واقفین را معاملات تدریجی و نقل و انتقالاتی ذکر کرد که درصدی از درآمد این موقوفات در راستای نیت واقف اجرا یا در جهت عواید اشتغالزایی باشد.
رئیس اداره اوقاف نواحی 1و 2 استان کرمانشاه در پایان گفت: عواید وقف باید خود مولد باشد و در مسائل شرعی اصل موقوفه باقی و درآمد آزاد باشد و در موقوفات مولد هم باید اصل موقوفه حفظ و درآمد تثبیت شود.