رشت - خبرگزاری مهر: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه فرهنگ از متن زندگی جدا نیست، یادآور شد: برخورد موزه ای و نمایشگاهی با فرهنگ، انسان سازی را به همراه نخواهد داشت .

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم پور ازغدی شامگاه چهارشنبه در این نشست گفت: دو زاویه نگاه نسبت به کار فرهنگی و فرهنگ سازی در جامعه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه  یک زاویه در حوزه جامعه شناسی فرهنگ و فلسفه فرهنگ است، افزود: در علوم اجتماعی اغلب نیازهای بشر اعم از تغذیه، مسکن، امنیت ، آموزش و غیره را طبقه بندی می کنند، بر اساس این رویکرد اگر تمام مشکلات بشر رفع شد در زمان فراغت، کار فرهنگی را در پیش می گیرند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این نگاه به فرهنگ در سیستم دولتی و حکومتی بیشتر مطرح و بسیار خطرناک است چون این نگاه یک رویکرد اسلامی به فرهنگ نیست بلکه در بنیاد یک نگاه سکولار است.

در مکتب اهل بیت (ع) کار فرهنگی از متن زندگی مردم جدا نیست

وی همچنین با اعلام اینکه فرهنگ از زندگی نباید جدا و تفکیک شود، افزود: در مکتب اهل بیت (ع) کار فرهنگی از متن زندگی مردم جدا نیست مثل ترکیب شیر و شکر است نه آب و روغن.

رحیم پور اغذی تاکید کرد: برخورد موزه ای و نمایشگاهی با فرهنگ، انسان سازی را به همراه نخواهد داشت و از سوی یک مجاهد از این نوع سبک فرهنگی در جامعه ساخته نمی شود بنابراین روح فرهنگ باید در تمامی زوایای زندگی مردم دمیده شود.

وی با بیان اینکه معادل فرهنگ در منابع اسلامی و تفکر توحیدی وجود ندارد، گفت: فرهنگ در کتاب و سنت یعنی کل زندگی است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: طبق نگاه موزه ای و نمایشگاهی به فرهنگ، مذهب جزء آثار باستانی است در حالیکه فرهنگ باید در متن کار، خانواده، اقتصاد و غیره پیدا شود.

وی در باب مخاطب و مخاطب شناسی نیز گفت: هرکس بخواهد مخاطب خود را بشناسد باید نخست خود را بشناسد بنابراین باید به این مهم توجهی ویژه شود.

مخاطب شناسی در مکاتب مادی همانند موش شناسی در آزمایشگاه است

رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه مخاطب شناسی در مکاتب مادی همانند موش شناسی در آزمایشگاه است، افزود: در مخاطب شناسی اسلامی انسان با ظرفیت خلیفه الهی شناخته می شود، انسان مقدس ترین و بزرگترین آفریده خداوند و بزرگترین امانت است.

وی اظهار داشت: هر انسان به تنهایی مساوی با کل بشریت است و در مخاطب شناسی اسلامی انسان ابزار نیست بلکه هدف است.

این عضو شورای انقلاب فرهنگی بیان داشت: فرهنگ یک ابزار کاسبی، تشریفاتی و مستقل از زندگی واقعی مردم نیست از اینرو نحوه استفاده از فرصت ها و امکانات در جامعه به ویژه در سیستم اداری خود کار فرهنگی است.

فرهنگ سازی باید در دل واقعیات انجام شود

وی در ادامه ضمن آسیب شناسی فضای سایبری یادآورشد: جستجوگرهای اینترنتی که راجع به افراد و افکار اطلاعات می دهند متاسفانه نه بی طرف، نه منصف و نه واقع بینانه هستند بلکه تمامی مطالب این فضاها گزینشی، هدفدار، سیاسی و غلط است.