حمید رضا فراست طلب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: برنامه های تربیتی زندانیان باهدف پیشگیری از تکرار جرم و بازگشت مجدد به زندان پس از آزادی نیز ادامه خواهد یافت.
وی افزود: عدم پذیرش یا ناتوانی خانواده در حمایت از زندانی، طرد از سایر محیط های اجتماعی ازجمله بیکاری یا ازدست دادن موقعیت خانوادگی، شغلی و تحصیلی ازجمله مشکلاتی است که زندانیان را پس از آزادی به ارتکاب مجدد جرم سوق می دهد.
فراست طلب تصریح کرد: اکثر مددجویان بدلیل نگرش موجود در جامعه با برچسب زندانی بودن، مطرود نهادها و گروههای کاری رسمی شده و اغلب آنها برای تأمین معاش زندگی خود و خانواده ناگزیر به اعمال مجرمانه می شوند.
مدیرکل زندانهای قزوین به سایرموانع موجود برای تغییر سبک زندگی زندانیان اشاره کرد و گفت: سوء پیشینه کیفری نیز از جمله مواردی است که سد راه تغییر رفتار زندانیان می شود و نهادها و ارگانهای تأمین کننده مشاغل در سطح جامعه در مواجهه با سابقه کیفری زندانیان باعکس العملی قاطعانه مانع جذب آنها برای کسب درآمد شده که این کار عامل مهمی در سرخوردگی این دسته از آسیب دیدگان اجتماعی است.
این مسئول یادآورشد: با همکاری نزدیک دادستان قزوین، سوء پیشینه مددجویانی که فاقد سابقه کیفری هستند و یا مرتکب جرائم غیر مؤثر شده اند مرتفع شده است.
فراست طلب به نقش مراکز حمایتی ازجمله مرکز مراقبت بعد از خروج و انجمن حمایت از زندانیان اشاره کرد و گفت: اساس تشکیل و فعالیت این مراکز، پیشگیری از تکرار جرم و ایجاد زندگی سالم برای زندانیان آزاد شده و خانواده آنهاست و این دو نهاد حداکثر تلاش خود را برای اثربخشی برنامههای اصلاحی بکار گرفته اند.
وی تأکید کرد: مددجویانی که پس از آزادی تحت پوشش خدمات اجتماعی قرارگرفته اند، انگیزه و گرایش ارتکاب مجدد به جرم در آنها کاهش چشمگیری داشته و میزان بازگشت مجدد آنها با نظارت های حداقل سه سال پس ازآزادی به کمتر از سه درصد کاهش یافته است.
این مسؤل افزود: مددجویان در دوران تحمل کیفر از آموزشهای لازم بهره مند شده و با حمایت های تعقیبی پس از آزادی، توسط مرکز مراقبت بعد از خروج ادامه یافته و توانمندی های آنها بروز می کند.
مدیرکل زندانهای قزوین اظهارداشت: برنامه ها و آموزشها متناسب با شرایط فرهنگی واجتماعی حاکم بر جامعه است تا مددجو بعد از بازپروری و آزادی از این آموزه ها به درستی بهره مند شود.
فراست طلب گفت: درحال حاضر خدماتی از قبیل کارآموزی، ارائه تسهیلات خوداشتغالی، ازدواج، ادامه تحصیل، اعطای تسهیلات حمایتی، خدمات آموزشی، بهداشت و درمان، مشاوره و روان درمانی، فرهنگی و مذهبی به زندانیان آزادشده و خانواده آنها ارائه می شود که امیدواریم این خدمات بازپروری با حضور و تلاش همه نهادهای اجتماعی موجب افزایش سطح سلامت جامعه شود.