به گزارش خبرنگار مهر، پس از اعلام عدم تخصیص ارز مورد نیاز به واردات دارو از سوی وزیر سابق بهداشت و کمبود دارو در بازار ایران اخبار و مطالبی در برخی نشریات و رسانه های مجازی در مورد ورود داروهای تقلبی و چینی به بازار ایران منتشر شد.
بیش از این هم عرضه داروهای تقلبی توسط دست فروشان و دورگردان یکی از مواردی بود که مسئولان بارها نسبت به خرید اینگونه داروها هشدار داده بودند ورود داروی چینی از مبادی رسمی و در برخی موارد مبادی غیر رسمی استان هرمزگان نگرانی هایی را در میان مردم به وجود آورده بود.
گل محمد بامری معاون سیاسی و امنیتی استاندار هرمزگان ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه سلامت استان با طرح موضوع داروی قاچاق بیان داشت: تاکنون گزارشی در مورد ورود و عرضه داروهای چینی در مراکز درمانی و داروخانه های استان گزارش نشده است.
بامری عنوان کرد: در صورت مشاهده یا ورود غیرقانونی داروی تقلبی به داخل کشور به شدت با عوامل این قاچاق برخورد خواهد شد.
وی همچنین در مورد افزایش یا گرانی قیمت دارو و داروهای خوراکی افزود: هرگونه افزایش یا گرانی قیمت دارو سریعا به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اطلاع داده شود.
همچنین در ادامه این موضوع دکتر محمد شکاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در واکنش به شایعات اخیر ورود داروی چینی و تقلبی به استان اظهارداشت: ورود دارو در کشور با مجوز رسمی وزارت بهداشت انجام می شود و هیچگونه داروی چینی یا غیر چینی تقلبی وارد استان و کشور نشده است.
شکاری با بیان اینکه مردم از داروهای عرضه شده در داروخانه ها و بیمارستان اطمینان خاطر داشته باشند، بیان داشت: هیچ گونه مورد حاد و اورژانسی از مصرف داروهایی که از مبادی غیررسمی وارد شده در مراکز درمانی دولتی و خصوصی گزارش نشده است و صرفا تمام موارد عنوان شده یک شایعه است.
به گفته وی، شایعه عرضه داروهای چینی، پینی سیلین چینی و داروهای بیو چینی در هرمزگان کذب محض است و هیچ دارویی تحت عنوان داروی چینی وارد کشور نشده است.
وی با اظهار اینکه مردم به هیچ عنوان نگران نباشند، خاطرنشان کرد: اگر داروهایی غیررسمی از مبادی غیررسمی وارد کشور می شود بیشتر شامل مواد آرایشی و بهداشتی است. دانشگاه علوم پزشکی وظیفه دارد در عرضه مواد آرایشی و بهداشتی که از مبادی رسمی و غیررسمی وارد کشور می شود نظارت و برخورد قانونی داشته باشد.
پیشتر محمد رضا شانه ساز معاون داروی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت اعلام کرده بود که هیچ داروی وارداتی از چین در بازار دارویی کشور موجود نیست.
دکتر شانه ساز معتقد است: نبود داروی چینی در بازار دارویی کشور به معنای بد بودن و عدم کیفیت آن ها نیست و اتفاقا بر خلاف برخی باورهای مردم، شرکت های داروسازی قوی و استانداردی در چین در حال فعالیت هستند و چنانچه سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و کارشناسان داروسازی روند تولید استاندارد داروهای چینی را تائید کنند، از چین نیز دارو وارد می کنیم.
بیماران باید توجه داشته باشند که تمام داروهای وارداتی و اقلام دارویی خارجی باید دارای برچسب اصالت بوده و بیمار با ارسال پیامک از سلامت و استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کند. همچنین بیماران به منظور جلوگیری از خرید داروهای تقلبی تنها به داروخانه ها و بازارهای رسمی و قانونی دارویی کشور مراجعه کنند که در غیر این صورت وزارت بهداشت هیچ ضمانتی برای تقلبی نبودن دارو در بازارهای آزاد و غیرقانونی نمی دهد.
وزارت بهداشت به تمامی داروخانه ها تاکید کرده است تا از ارائه دارو بدون نسخه پزشک خودداری کنند.