به گزارش خبرنگار مهر ، محمود عامری در نشستی خبری در پاسخ به پرسش مهر در خصوص اینکه چه عاملی بیشترین تاثیر را در تصادفات جاده ای دارد، بیان کرد: انسان، وسیله نقلیه، جاده و شرایط آب و هوایی از عواملی هستند که در دنیا به عنوان عوامل موثر در تصادفات جاده ای مطرح می شود اما اعتقاد دارم که عامل مجری قانون هم می تواند سهم زیادی در کاهش تصادفات داشته باشد.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل تصریح کرد: راننده و یا همان عامل انسانی بیشترین تاثیر را در تصادفات جاده ای دارد و به جرات می گویم که 65 تا 70 درصد تصادفات در کشور مربوط به راننده ها است.
وی افزود: بهترین رانندگان ما در خارج از کشور نمی توانند به درستی رانندگی کنند زیرا قانون را نمی شناسند و توجهی هم به رعایت قوانین نمی کنند همچنین براساس معیارهای جهانی عامل جاده 15 تا 20 درصد، وسیله نقلیه 20 تا 25 درصد و شرایط جوی تا 7 درصد تاثیر گذار است.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل با بیان اینکه مهمترین شاخص توسعه در هر کشوری حمل و نقل آن است، گفت: ارزش زیرساخت های حمل و نقل در ایران بیش از 5 برابر بودجه سالیانه دولت است که ارزش بالای زیرساخت های حمل و نقل را در کشور نشان می دهد.
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس ملی زیرساخت های حمل و نقل در 24 و 25 بهمن ماه، اظهار داشت: در این کنفرانس که با حضور دست اندرکاران صنعت حمل و نقل کشور و دانشجویان و دیگر اساتید برگزار می شود دستاوردهای بخش علمی کشور به مسئولان حمل و نقل معرفی می شود.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل با بیان اینکه تمامی معاونت های وزارت راه و شهرسازی از این کنفرانس حمایت می کنند، بیان کرد: این پژوهشکده سالیانه 120 پروژه را عملیاتی میکند که ممکن است هر پروژه ای 2 تا 4 سال به طول بیانجامد.
عامری به ارسال 360 عنوان مقاله علمی - پژوهشی به کنفرانس اشاره کرد و افزود: از میان آنها 260 مقاله انتخاب شد که 90 پروژه علمی بصورت مقاله در 6 بخش ارایه میشود ضمن آنکه در حاشیه کنفرانس 4 کارگاه آموزشی هم برگزار خواهد شد.
وی محورهای همایش را حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی عنوان کرد و گفت: این محورها با موضوعات مختلفی مانند ایمنی، اقتصاد، محیط زیست، پدافند غیرعامل و ابنیه فنی بررسی می شود.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل با اشاره به اجرای سیستم ناوبری پیشرفته در کشور، اظهار داشت: در گذشته سیستم ناوبری هواپیماها بصورت قدیمی ILS به اجرا می رسید که در سیستم جدید بوسیله ماهواره و در هواپیماهایی که سیستم GNSS و یا RNAV را دارند قابل استفاده است.
عامری با بیان اینکه این سیستم در ابتدا برای شرکت لوفتانزا ارسال شد تا تاییده آن گرفته شود، بیان کرد: این شرکت به ما اعلام کرد که این سیستم به دلیل اینکه بسیار پیشرفته است در سیمیلاتورهای ما بطول کامل اجرا نمی شود بنابراین پس از بررسی مورد تایید آنها قرار گرفت و در شرکت فر ودگاه های کشور به اجرا رسید.
وی به انجام مطالعات کاربرد ژئوتکستایل در جاده های کشور اشاره کرد و افزود: به مدت 5 سال است که تمامی محصولات ژئوتکستایل تولیدی در ایران مورد ارزیابی قرار می گیرد و تا 2 سال دیگر هم این ارزیابی ها و جمع آوری داده ها ادامه پیدا می کند تا پس از آن در جاده های کشور اجرایی شود.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل تصریح کرد: نوع مصالح بکاررفته در جاده ها می تواند در شرایط آب و هوایی مختلف از بروز تصادفات جلوگیری کند بنابراین کاربرد ژئوتکستایل در پروژه ها پس از انجام بررسی های لازم آغاز می شود.
عامری با اشاره به اینکه سالانه 22 هزار میلیارد تومان هزینه تصادفات جاده ای در کشور است، گفت: یک نرم افزار برای برآورد خسارات و تصادفات جرحی در کشور طراحی شده که حدود 150 میلیون تومان هزینه داشته و 4 سال بطول انجامید.
وی به پروژه مانور طوفان شن در استان یزد اشاره کرد و گفت: این مانور که از سوی پژوهشکده انجام گرفت برای آماگی ستاد اجرای وزارتخانه در شرایط بحران بود که به خوبی هم انجام گرفت.
رئیس پژوهشکده حمل و نقل با انتقاد از اینکه دستگاه های اجرایی اعتقادی به پژوهش ندارند، اظهار داشت: مهندسان پس از آغاز بکار در دستگاه های اجرایی باید توجه بیشتری را نسبت به پژوهش نشان دهند.