همدان - خبرگزاری مهر: کارگاه آموزشی شعر هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر منطقه غرب کشور با حضور شاعران منتخب استان های ایلام، همدان، کردستان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه در مجتمع فرهنگی بوعلی سینای همدان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این کارگاه یکروزه تعدادی از شاعران به قرائت اشعار خود پرداختند و در ادامه این اشعار توسط سایر شاعران منتخب غرب کشور نقد و بررسی شد.

انجمن های شعر در خانه ها و محلات راه اندازی شود

معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ابتدای این کارگاه خواستار افزایش تعداد انجمن های فرهنگی، هنری و ادبی شد و افزود: باید انجمن های شعر در خانه ها و محلات راه اندازی شود.

هادی فیض منش با بیان اینکه جامعه امروز نیازمند رشد مضاعف در حوزه شعر و ادبیات است، ادامه داد: شعر ثروتی عظیم و میراثی گرانبها از فرهنگ تاریخ و تمدن ایران اسلامی برای نسل های آینده است و از طریق رشد این حوزه می توان با تهاجم فرهنگی دشمن مقابله کرد.

بروز مشکلات فرهنگی به دلیل فقر فرهنگی در برخی حوزه ها است

فیض منش گفت: وجود و بروز مشکلات فرهنگی به دلیل فقر فرهنگی در برخی حوزه ها است.

وی افزود: انجمن های فرهنگی هنری ادبی، کوچک و کم تعداد زیبنده کشور کهن و پر فرهنگ ایران نیست.

وی عنوان کرد: شعر فرهنگی سترگ است که با لطافت تمام اعتلا و عظمت مردمان پاک سرشت ایران را می نمایاند و برای پایایی و پویایی نسل های آینده راهنمایی ارزشمند است.

وی تاکید کرد: هر خدمتی به حوزه هنر و ادبیات خدمت به ارزشهای معنوی و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است و با این دید باید انجمن های ادبی را گسترش دهیم.

اثري كه در شعر هست در نثر مشاهده نمي‌شود

نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه همدان نیز در جمع شاعران برگزيده استانهاي ايلام، كردستان، كرمانشاه، لرستان، مركزي و همدان گفت: اثري كه در شعر هست در نثر مشاهده نمي‌شود و بايد شعرها را هدفمند سرود و شاعران نوپا بايد براي هدفمندي شعرشان اقتدا كنند.

آيت‌الله غياث‌الدين طه محمدي با انتقاد از اينكه متأسفانه جامعه روز به روز از فرهنگ و ادب و هنر دورتر مي‌شود، گفت: جامعه به سطحي رسيده كه ديگر كسي علاقه‌مند به شنيدن سروده‌هاي شاعران نيست و احتمالاً در آينده شاعران بايد اشعارشان را فقط خودشان بخوانند و گوش كنند كه اين يك ضعف مهم در جامعه امروزي است.

وي در خصوص فلسفه وجودي شعر و شاعري توضيح داد: انسانها بشدت نيازمند ابراز خواسته‌ها و نيات درونيشان به ديگران هستند که يكي از راههاي اصلي آن گفت و شنود است.

آیت الله محمدی افزود: انتقال برخي پيامهاي مهم و اثرگذار از راه نثر ممكن نيست و اين رسالت به دوش شعر و شاعران است.

از طريق زبان شعر مي‌توان پيامهاي مهم را به شكل اثرگذاري انتقال داد

آیت‌الله محمدي با بيان اينكه از طريق زبان شعر مي‌توان پيامهاي مهم را به شكل اثرگذاري انتقال داد، عنوان كرد: اما هر چيزي يك آسيب و آفتي دارد كه شعر هم از اين موضوع مستثنا نيست و عده‌اي از اين هنر سوء استفاده كرده و شعر را به سمت مسائل پيش پا افتاده سوق مي‌دهند.

وي اضافه كرد: طبع شعري كه هديه‌اي از سوي خداوند است را بايد محاسبه كرد و با كشف رسالت آن از اين طبع و هنر در جاهايي كه واجب است، استفاده كرد.

وي با بيان اينكه در طول تاريخ كمتر اتفاق افتاده كه از طبع هنري شاعري براي بيان و انتقال مفاهيم ديني و اعتقادي استفاده شود، افزود: حقيقت شيرين و تلخي كه در زبان شعر طرح مي‌شود هرچه زيباتر باشد ماندگارتر و اثرگذارتر خواهد بود.

پیام وزیر ارشاد در اختتامیه قرائت شد

همچنین در آیین اختتامیه شعر فجر در همدان پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي قرائت شد.

در بخشی از پیام وزیر آمده بود: شعر و شاعري، هنر ملي ايرانيان است و پيشينيان ما گنجي گهربارتر از دفترهاي حكمت‌آميز شعر، براي ما باقي نگذاشته‌اند. آنان، همه آنچه را كه آموخته و دريافته بودند و يا خود تجربه كرده بودند، بر پر مرغان سخن بستند و در آسمان حكمت و معرفت، به پرواز درآوردند.

شعر فارسي،‌ زبان معنويت و اخلاق و تربيت است و آشنايي بيشتر با اين زبان، انس بيشتر با اخلاق و عرفان و معنويت است.

بدين رو است كه هر خدمتي به شعر فارسي، خدمت به حيات معنوي انسان‌ها است و هر دفتري شعري كه به خانه‌هاي مردم مي‌رود پيكي از عالم معنا به سوي مردمان است.