رئيس مؤسسه تحقيقات، ثبت و گواهي بذر و نهال كرج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري "مهر" اظهار داشت: در كارگاه آموزشي منطقه اي حفاظت از ارقام گياهي كه به مدت چهار روز در اداره اصلاح بذر كرج برگزار شد؛ قوانين، ضوابط و مقررات بين المللي در جهت شناسايي و ثبت ژنتيكي ارقام جديد گياهي و مكانيزم هاي مورد قبول جهاني در صدور حق مالكيت معنوي آموزش داده شد.
مجيد دهقان شعار گفت: در اين كارگاه آموزشي معاون دبير كل سازمان UPOV (اتحاديه بين المللي حفاظت از ارقام جديد گياهي)، رئيس مركز بذر ايكاردا (مركز بين المللي تحقيقات كشاورزي در مناطق خشك) و كارشناس ارشد سازمان خواربار ملل متحد فائو، نماينده مركز همكاري هاي بين المللي ژاپن (جاي كا)، نمايندگان و سخنراناني از كشورهاي فرانسه، آلمان، هلند، اسپانيا، ژاپن، تركيه، اردن، عراق، افغانستان، تاجيكستان، گرجستان، قرقيزستان و سودان به اتفاق سي نفر از محققين و كارشناسان اصلاح نژاد از دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي كشور حضور داشتند.
وي اضافه كرد: در اين جلسه تكنولوژي ها و فن آوري هاي نوين براي انجام شناسايي ثبت ژنتيكي بذر نيز مورد آناليز و بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
دهقان شعار تصريح كرد: ميهمانان از اينكه كشور ايران توانائي هاي لازم را براي عضو شدن در سازمان UPOV به دست آورده است، ابراز خرسندي كرده و اميد وارند با توجه به آئين نامه تهيه شده كه مورد قبول سازمانUPOV نيز قرار گرفته است، ايران به زودي عضو اين سازمان شود.
رئيس مؤسسه تحقيقات، ثبت و گواهي بذر و نهال ادامه داد: با توجه به توان علمي و تنوع زيستي – گياهي و وجود محققين و اساتيد برجسته اصلاح نژاد در بخش هاي دولتي و خصوصي و دست اندركاران صنعت بذر و نهال، حاضرين پيشنهاد كردند ايران مركز منطقه اي براي حفاظت از ارقام گياهي شود.
دهقان شعار حضور بخش خصوصي را در اين بخش ضعيف ارزيابي كرد و گفت: مؤسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال براي ايجاد انجمن اتحاديه ملي بذر تلاش مي كند كه در اين زمينه با اتحاديه بذر كشورهاي تركيه و فرانسه مذاكراتي صورت گرفته است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در نظر داريم تيم چهار نفره اي از مؤسسه ثبت و گواهي بذر و نهال براي آشنايي با فعاليت هاي مربوط به صنعت بذر و نهال و اتحاديه ملي بذر بنا به دعوت كشورهاي تركيه و فرانسه براي آشنايي با تجارب و دست آوردهاي آنان و انتقال آنها به دو كشور مذكور بفرستيم.