سخنگوي وزارت خارجه گفت: آنچه در روزهاي آينده در مذاكرات ايران و اروپا اتفاق خواهد افتاد آخرين فرصت اروپاست و ما از حقوقمان صرفه نظر نمي كنيم.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حميدرضا آصفي در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در خصوص ديدار حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي با مقامات اروپا و تهديدات اروپا در آستانه اين ديدار گفت: بحث ارجاع پرونده به شوراي امنيت بحثي كهنه است كه از آن نگراني نداريم چون هيچ دليل حقوقي براي اين كار وجود ندارد.

وي افزود:  به فرض ارجاع پرونده، فكر مي كنيم كه آمريكا و دوستانش ضرر جدي خواهند كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه بحث ارجاع پرونده به شوراي امنيت را بحثي پوسيده خواند و گفت: ما درصدد بوديم اقدامات خود را شروع كنيم اگر نامه ناصري به آژانس داده مي شد بلافاصله اين كار را مي كرديم، تصميم براي ازسرگيري بخشي از فعاليت ها هنوز هم جدي است و مقدماتش فراهم شده است.

آصفي افزود: اما از روز چهارشنبه به بعد با اصرار اسپانيا، ژاپن، آفريقاي جنوبي و روسها و همچنين كوفي عنان مبني بر تامل ايران براي گفت وگو با اروپا و تاخير ازسرگيري فعاليت هسته اي، ما در حال بررسي هستيم چون علاقه به گفت وگوهاي بي نتيجه نداريم.

وي تصريح كرد: گفت وگوهاي پيشين هم خوب بود اما اولين سوءتفاهم آنها اين بود كه بحث هسته اي ما را به رياست جمهوري مرتبط كردند و مشكل بعدي آنها اين بود كه تحت تاثير فشار آمريكا قرار مي گرفتند.

وي با بيان اينكه آنچه در روزهاي آينده اتفاق خواهد افتاد، آخرين فرصت اروپاست افزود : ما از حقوقمان صرفه نظر نمي كنيم و در چارچوب قوانين غني سازي فعاليت خواهيم كرد .

آصفي توضيح داد: در پي درخواست اروپا صبر كرديم موضوع با مذاكره حل شود اما شيوه گفت وگو به اين معنا نيست كه از حقوقمان بگذريم بلكه استفاده از گفت وگو براي تحقق حقوقمان است.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا وقت آن نرسيده است كه در پي بي نتيجه ماندن مذاكرات، مفاد پيشنهاد ايران به اروپا را فاش و كار خود را بدون توجه به اروپا آغاز كنيم گفت: هنوز مطمئن نيستم كه به نتيجه نرسيده باشد. آنچه مي گويم تهديد نيست و بايد بررسي كنيم ببينيم مذاكره چقدر سودمند است. شايد دور ديگري از مذاكرات را در دستور كار قرار دهيم.

آصفي در مورد زمان و مكان مذاكره دكتر روحاني با اروپاييها گفت: هنوز به زمان قطعي نرسيده ايم چون هنوز احتمال برگزاري آن قطعي نيست و در حال بررسي هستيم تا جلسه حتما پرفايده باشد.

وي در خصوص احتمال موفقيت مذاكرات گفت: اروپا بايد فارغ از فشارهاي آمريكا و وسواسهاي بيش از حد، پاسخ نهايي را به ما بدهد.

آصفي در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص مفاد نامه اي كه قرار بود سيروس ناصري به آژانس اتمي بدهد گفت: مفاد نامه اين بود كه از همين هفته كار را شروع كنيم . آصفي در خصوص نامه اروپا به ايران نيز گفت: ديدم كه روزنامه ها نوشته اند تهديد صورت گرفته است اما ما با زبان تهديد بيگانه ايم. در نامه، اروپاييها درخواستهايي داشتند و تقاضا داشتند اين كار را نكنيم و صبر كنيم تا گفت وگو كنيم. در نامه هيچ تهديدي در كار نبود.

وي در خصوص اظهارات رييس گروه هسته اي ايران مبني بر ازسرگيري قطعي فعاليت هاي هسته اي گفت: ما مدتها پيش اعلام كرديم يا با توافق يا بدون آن، كارمان را شروع مي كنيم و گفت وگوهاي ما و اروپا براي اطمينان بخشي از روند صلح آميز فعاليتهاست .

آصفي افزود: تقريبا به نقاط آخر مذاكره رسيده ايم. در اينكه كار را شروع خواهيم كرد ترديد نكنيد ولي از الان نمي توانيم زمان آن را اعلام كنيم.

سخنگوي وزارت خارجه انفجار در شبعا را تلاش اسراييل براي انحراف افكار عمومي خواند و گفت: حزب الله رد كرد كه شروع كننده باشد. رژيم صهيونيستي در صدد فشار به مردم لبنان است .

وي در پاسخ به سوالي كه كنگره آمريكا لايحه اي را تصويب مي كند كه تحريمها عليه ايران را شدت بخشد، پاسخ داد: تحريمها چيز تازه اي نيستند. آمريكا از اين تشديدتر نمي تواند ايران را تحريم كند. ما از لابي ها مي خواهيم كه تحريمها را بررسي كارشناسانه كنند و ببينند كه اين تحريمها هر چند طي 26 سال به ما فشار وارد كرده اما چيز بدي نبوده، چون باعث خودكفايي در بسياري از زمينه ها شده است. 

آصفي افزود: بحث شوراي امنيت هر چند حقوقي نيست اما رفتن پرونده به شوراي امنيت چون توان مديريت آن را داريم ضرر بيشتري را متوجه آمريكا و اروپا خواهد كرد.

وي در بخشي از سخنانش در خصوص مذاكرات هسته اي ايران و اروپا گفت: وقت پايان يافته و داريم به وقت اضافه مي رسيم و بايد زودتر به نتيجه برسيم.

سخنگوي وزارت خارجه در خصوص اعلام نظر سفارت ايران در انگليس درباره خريد شركت "روور" و در جريان بودن مذاكرات در اين باره گفت: اظهار نظر دقيقي منتقل نشده بود شايد روزنامه هاي انگليسي درست منتقل نكرده بودند. بحث خريد يا نخريدن آن به وزارت زيربط (صنايع) برمي گردد ما به لحاظ سياسي مشكلي نداريم.

وي اهانت به قرآن در زندان گوانتانامو را اقدامي منزجركننده خواند و با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران خواست كه سازمان كنفرانس اسلامي در اين زمينه واكنش نشان دهد گفت: مسئولان آمريكايي بايد خيلي سريع تر و صريح تر ابراز انزجار مي كردند و بايد با كسي كه اين اقدام را كرده است برخورد جدي كنند و اين را اعلام كنند كه برخورد كرده اند.

آصفي تحولات ازبكستان را موضوع داخلي دانست و گفت: فكر مي كنيم بايد اين موضوع مسالمت آميز و از طريق گفت وگو و بدون دخالت كشورهاي ديگر حل شود و بايد با توجه به آراي مردم حل وفصل گردد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا تحولات ازبكستان ادامه انقلابهاي رنگين در منطقه است گفت: آنچه روشن است در منطقه تحولاتي در حال وقوع است و آنچه ما انتظار داريم اين است كه مسايل از طريق تفاهم حكومت و ملت ازبكستان حل شود.

سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اخباري مبني بر گشتن كيف شخصي يك خانم نماينده پارلمان هلند و گرفتن دفترچه يادداشت وي و متعاقب آن عذرخواهي سفير ايران در وزارت خارجه هلند گفت : در خصوص خانم كريمي، وزارت خارجه هلند توضيحاتي خواست و سفير ما توصيح داد و موضوع عذرخواهي نبوده است. البته قدري سوءتفاهم بوجود آمد. موضوع اين است كه يك فرد ايراني با گذرنامه ايراني سفر مي كرد و مشمول مقررات داخلي شده بود. خود من را هم در داخل مي گردند و اعتراضي هم ندارم.

وي در ارتباط با گفت وگوهاي سياسي و اقتصادي اروپا و ايران در روز سه شنبه با نشست هسته اي مقامات عالرتبه ايران و اروپا گفت: نشست سياسي و اقتصادي دوطرف چون قبل از گفت وگوهاي هسته اي است نمي توان مسايل هسته اي را بر آن تائيدگذار دانست.

آصفي درباره سفر خاتمي به كويت گفت: دعوتي شده ولي هنوز سفر قطعي نشده است.

وي در خصوص اجلاس جنوب در برزيل و طرح موضوع جزاير سه گانه در آن گفت: ما از نزديكي كشورهاي جنوب استقبال مي كنيم ولي بحث جزاير ايراني در اين جلسات بي ربط است. به برزيلي ها هم گفتيم. فكر مي كنم امارات هم بايد به اين نتيجه رسيده باشد كه تنها راه حل مساله جزيره ايراني ابوموسي، گفت وگوي مستقيم با ايران است.

آصفي در پايان نشست هفتگي خود با خبرنگاران بارديگر تاكيد كرد: ما مصمم هستيم فعاليت هاي معلق مانده را از سربگيريم و ظرف كمتر از 10 روز آينده، ما و اروپايي ها مي فهميم كجاي كاريم.