مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: 95 درصد افراد مراجعه كننده به مراكز انجام پيوند كليه را افرادي تشكيل مي دهند كه به علت بيكاري يا مشكلات تامين زندگي ناچار به انجام اين كار شده اند.

دكتر مصطفي قاسمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: با وجود اينكه تعداد پيوندهاي كليه در كشور سالانه در حدود يك هزار و 800 پيوند است اما روزانه 30 تا 40 نفر براي فروش كليه خود به مراكز انجام اين پيوند مراجعه مي كنند.

وي اظهار داشت: هم اكنون فقط 5 درصد افراد اهدا كننده كليه را اعضاي خانواده بيماران و يا افراد دچار مرگ مغزي تشكيل مي دهند چون متاسفانه، فرهنگ اهداي كليه از سوي خانواده ها از بين رفته و خانواده ها مايل هستند كه با پرداخت پول، كليه را از افراد زنده دريافت كنند.

دكتر قاسمي با بيان اينكه اغلب اين افراد را افراد شهرستاني و يا بيكار  تشكيل مي دهند كه به علت عدم توانايي تامين هزينه هاي زندگي مجبور به اين كار شده اند، تصريح كرد: براي جلوگيري از تخلف در خصوص اهداي پيوند كليه و بر اساس شرايط در نظر گرفته شده، افراد شهرستاني مراجعه كننده براي فروش كليه نمي توانند كليه خود را در تهران يا در شهرستان هاي ديگر غير از محل سكونت خود اهدا كنند  ، چون برخي از اين افراد در شهرستان هاي ديگر با گرفتن پول از بيماران و ندادن كليه خود، مرتكب تخلف شده اند و براي شناخته نشدن به شهرستان هاي ديگر مراجعه مي كنند.

وي ادامه داد: هر فرد اهدا كننده كليه فقط مي تواند در شهرستان محل سكونت خود اقدام به اين كار كند همچنين در صورت تجرد فقط با داشتن شناسنامه و حضور والدين و نيز افراد متاهل در صورت حضور همسر و داشتن شناسنامه و رضايت آنها مي توانند اقدام كنند تا از هرگونه تخلف جلوگيري شود.

مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: از آنجا كه بايد براي اهداي كليه 200 هزار تومان هزينه آزمايش پرداخته شود اما برخي از اين افراد به علت ناتوانايي مالي نمي توانند از عهده اين هزينه آزمايش برآيند،  بنابراين آنها از افراد اهداكننده كليه حذف مي شوند.