آيت الله سيد محمد خامنه اي رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا، در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" در پاسخ به اين پرسش كه چرا طي يك دهه اخير توجه بسياري به احياء، انتشار و تصحيح آثار ملاصدرا شده اما به گذار از انديشه هاي صدرايي و متوقف نبودن در آن توجه خاصي نشده اظهار داشت : ما در ابتدا بايد به كمبود هايي كه در حوزه هاي فكري صورت مي گيرد توجه كنيم و دريابيم كه چه چيزهايي نياز هست. هر كس در حوزه خودش مي بايست به پيشبرد علوم و معارف اسلامي تلاش كند.
رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا افزود : در فلسفه ملاصدرا و فلسفه محض ما مشكلاتي داريم. آموزش فلسفه در جامعه ما بر عهده دانشگاه و حوزه است اما بايد كيفيت اين آموزش ها را مورد نقد قرار داد. همچنين كتاب هايي كه چاپ مي شود نيز از اين دايره خارج نيست. همه اين موارد مي تواند فلسفه را ايستا نگه دارد.
آيت الله خامنه اي با تاكيد بر اين مطلب كه فلسفه وارد جامعه ما نشده اظهار داشت : فلسفه در جامعه وارد نشده و مردم تصور مي كنند فلسفه براي گوشه كتابخانه هاست و عده اي انزوا طلب فيلسوف هستند.
وي خاطر نشان ساخت : فلسفه امري تخصصي است. فلسفه نظر به جامعه، انسان و سعادت دارد. يعني دل مشغولي براي جامعه و انسان دارد. فلسفه براي اين است كه راهگشا باشد.
رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا مقصود حكمت عملي را رساندن به سر منزل موعود توصيف كرد و گفت : به تعبيري در اول ارائه طريق و سپس ايثار به مطلوب مي كند. يكي از كمبودهايي كه ما در بنياد حكمت اسلامي صدرا احساس كرديم همين عدم كاربرد فلسفه در جامعه است. بنياد به آموزش نمي پردازد چرا كه آموزش را ديگران انجام مي دهند و تاليفات در حد محدودي است و سعي شده كه از دوباره كاري نيز پرهيز شود.
آيت الله خامنه اي در پاسخ به اين پرسش كه محافل علمي ما تا چه اندازه قابليت پاسخ به چنين پرسش هايي را دارند اظهار داشت : ما نبايد توقع داشته باشيم تا همه انديشمندان ما وارد ميدان عمل شوند. دگرگوني متكي به ابزارهايي است كه ما فاقد آن هستيم .
رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا در پايان گفت : ما اميدواريم در يك كنگره اي به صورت اختصاصي به سياست بپردازيم و راه ورود فلسفه را به جامعه باز كنيم .