رهبر تشكيلات خودگردان فلسطين درحالي به آمريكا رفت كه نخست وزير رژيم صهيونيستي نيز با سفر به واشنگتن روند مذاكرات ابومازن را در اين سفر مستعد شكست كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الخليج امارات ، محمود عباس رهبر تشكيلات حكومت خودگردان فلسطين درحالي براي ديدار با بوش رييس جمهوري آمريكا به واشنگتن رفت كه چند روز اخير به سفر دوره اي خود به چند  كشور آسيايي خاتمه داده است ، اين سفرها در جاي خود از اهميت سياسي و ديپلماسي قابل توجهي برخوردار بود.

ابومازن كه پيش ازاين با بوش در دوره نخست رياست جمهوري وي در تابستان 2003 به عنوان نخست وزيرتشكيلات حكومت خودگردان ديدار كرده است ، درحالي وارد آمريكا شد كه به حمايت سياسي و ديپلماسي گسترده ديگر كشورها اطمينان دارد  اما با اين وجود بعيد به نظر مي رسد كه سفر وي به واشنگتن بي دغدغه و بروز چالش هايي به سرانجام برسد.

نكته قابل تامل اينجاست كه پيش ازابومازن آريل شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي نيزبه آمريكا رفته و با مقامات اين كشور ديدار كرده است البته ناگفته نماند ابومازن به غير از سفركنوني اش بيش از ده بار ديگر نيز به آمريكا سفر كرده است.  

اين روزنامه اماراتي افزود : مسير مذاكرات  ابومازن از آنجايي سخت و ناهموار است كه آريل شارون درسفر خود به آمريكا وهمچنين در كنفرانس شرم الشيخ مسير گفتگوهارا مين گذاري است. آريل شارون در دهمين ديدارش با بوش درماه آوريل( ارديبهشت ) سال گذشته درآمريكا درحالي با وي ديدار كرد كه دوطرف با توجه به اوضاع و شرايط داخلي كابينه و ديگر امورآن زمان به حمايت يكديگر احتياج داشتند. بوش درآن زمان نيازمند جلب حمايت از لابي هاي صهيونيسم آمريكا براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري بود و آريل شارون نيز به دليل اختلافات شديدي كه در حزب ليكود بروز كرد به كمك آمريكا نياز داشت كه اين حمايت ها منجر به امضاي توافقاتي درزمينه موضوع فلسطين شد.

شارون با توافقنامه اي به تل آويو بازگشت كه جرج بوش در آن متعهد شده بود كه ازتمامي تصميمات سياسي كه به موجب آن طرح پيشنهادي شارون دچار بحران شود حمايت نكند.

در چنين شرايطي است كه ابومازن وارد واشنگتن شد وبا توجه به اين شرايط اين سوال مطرح است كه آيا او  مي تواند كاري از پيش ببرد؟

بي ترديد ماموريت سختي است و مسير آن نيز مملو از مين هايي است كه آريل شارون در سفرش به واشنگتن به ويژه در ماه آوريل گذشته آنها را به كار گذارده است.

پيروزي يا شكست ابومازن در اين سفر به دو عامل يكي به اوضاع داخلي فلسطين و ديگري به دولت آمريكا و تنگناهاي سياسي منطقه و پرونده فلسطين بستگي دارد.

رژيم  اسراييل به ضمانت نامه هاي دولت آمريكا كه واشنگتن  خود را درآن به عنوان نماينده اي از جانب فلسطين مي داند ،نيازي ندارد و اين طرف فلسطيني  است كه نيازمند ضمانت نامه است و آن هم ضمانت نامه اي كه پر از مين هاي كارگذارده شده است. و  تل آويو در نظر دارد از ميانبر دولت آمريكا اين مين هاي كارگذارده شده را درمسير گفتگوهاي  صلح كه پشتوانه بين المللي هم دارد منفجر سازد. 

نويسنده مقاله در پايان هشدار مي دهد اين اقدامات تل آيو انتفاضه را بار ديگر تجديد مي كند چراكه نتها گزينه در برابر ملت فلسطين مقاومت براي آزادي و رها شدن از اشغالگري است.