" سيمين دخت وحيدي" شاعر معاصر در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با اعلام اين خبر گفت : بيان درد را نمي توان كنار گذاشت و شاعري كه واقعگرا نباشد ، ماندگار نمي شود.
اين شاعر معاصر افزود : به هيچ عنوان با اين جمله موافق نيستم كه نگاه واقعگرايانه در شعر امروز ، ترويج ياس و نوميدي است ، البته منظور من از بيان واقعيت ها ، صرفا گفتن از تلخي ها نيست ، سياهي و سپيدي را با هم ديدن است.
وي كه طبع آزمايي در قالب " غزل" را براي جوانان و نوجوانان ، لازم مي داند ، خاطرنشان كرد : متاسفانه عده اي شعر كلاسيك را موزه نشين مي خواهند و با شيوه هاي مختلف در مقابل آن مي ايستند.
وحيدي با تاكيد بر اين كه بخشي از ريشه هاي فرهنگي ما دربدنه شعر كهن نهفته است ، گفت : به نوجوانان و جواناني كه به تازگي وارد دنياي ادبيات شده اند ، هشدار مي دهم كه طعمه موج هاي زودگذر و محافل پرطمطراق و بي مايه نشوند و تا مي توانند مطالعه كنند.
اين شاعر كه ساليان متمادي در سرودن شعر تلاش كرده و كتاب هاي متعددي از او منتشر شده است ، افزود : شعر معاصر ما در حال حاضر با دو تهديد جدي روبه روست ، تهديد اول از سوي عده اي است كه تمام شده اند و مي خواهند پايان خود را با مسائلي بي ربط توجيه كنند و تهديد دوم مربوط به كساني است كه ذهن خود را كاملا معطوف به خارج از كشور كرده اند و دست به دامان مترجمان مي شوند تا مثلا از اين طريق ، جهاني شوند.
وحيدي با بيان اين كه جهاني شدن شعر ايران فقط به قوت هاي نهفته در شعرها برمي گردد و اقدامات شخصي شاعران در اين زمينه نمي تواند چندان ثمر بخش باشد ، گفت : اگر بتوانيم فضاي موجود شعر را در داخل كشور قوت ببخشيم و در اين زمينه جريان سازي كنيم ، مي توانيم اميدوار باشيم كه تلاش هاي جمعي مان در خارج از كشور هم انعكاس يابد اما متاسفانه رشته هاي پيوند در شعر امروز بريده شده است و هر كس مي خواهد فقط خودش را مطرح كند.
وي افزود : در نشست هايي كه با شاعران دارم ، كمتر پيش مي آيد كه حرف كار خلاقه و ابداع پيش كشيده شود و متاسفانه هر چه هست ، حرف و حديث مشكلات و نارسايي ها در اين حوزه است و فقط در صدي از اين دوستان قادرند كه به سهولت ، آثار خود را منتشر كنند.
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۸۲ - ۰۹:۱۵
به زودي شعرهاي انتقادي ام را در سه مجموعه شعر مستقل منتشر مي كنم.