حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت : نياز به دين يكي از نيازهاي فطري و طبيعي بشر است ، گرايش به معنويت بصورت فطري در انسان وجود دارد و اين نياز مبلغان است كه دين را نياز شهروندان به حساب آورند .
وي با تأكيد بر ضرورت بحث دين گرايي و تبليغ دين براي انسانها ، گفت : دين مي بايست جزء نيازهاي اساسي بشر محسوب شده و بايد فضايي را ايجاد كنيم كه افراد علقه هاي ديني و مثبت معنوي و الهي را به همه آنها برسانند تا استعداد دروني آنها شكوفا شود.
حجت الاسلام هوايي با اشاره به اينكه بطور قطع مي بايست تبليغات مؤثر و به روز ، عملي ، با ادبيات و زبان نوجوانان و جوانان و ديگر مخاطبان ارائه شود ، گفت : چنانچه در اين راستا فعاليت مناسبي صورت گيرد ، شاهد بالندگي فرهنگ جامعه خواهيم بود .
معاون پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي با اعلام اينكه مقصود از فرهنگ ، فرهنگ مطلق است ، افزود : دين بر انواع فرهنگها تسلط دارد ، فرهنگهايي چون اقتصادي ، اجتماعي ، خانوادگي و شهرنشيني ، متأثر از دين هستند ، دين به پيش رفتن در بينش و گرايش به تمامي ارزشهاي انساني را در پي داشته و تعالي بخشيدن در كنش و افعال را موجب مي شود .
وي افزود : وقتي مي گوئيم دين و تبليغات ديني ، صحبت از ديني است كه آمده تا پاسخگوي تمام نيازهاي بشر باشد ، در واقع دين خاتم مي خواهد انواع نيازهاي بشر را رفع كرده و انسان را در جاي جاي زندگي كمك كند تا متعالي باشد و سير قهقرايي نداشته به سمت انسانيت و خدايي شدن حركت كند .
حجت الاسلام هوايي با اشاره به اينكه دين و ارتقاء آن در جامعه ، در تمام خاستگاههاي بشري تأثيرگذار است ، گفت : دين بخوبي بينش انسان را به تمام مقوله ها تغيير مي دهد و موجب مي شود انسان از افق كلان به كل نگاه كند .
معاون پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي افزود : دين در درون انسانها پايگاه محكمي دارد ، وقتي دين بر مبناي شناخت دقيق ، اصيل ، صحيح و متناسب با فطرت انسانها و با بهره گيري از زبان روز عرضه شود ، براحتي قابل دريافت است ، در انسان نفوذ مي كند و مي تواند فرهنگ مردم را در انواع مختلف تغيير دهد .
وي با اشاره به اينكه در راستاي تبليغ دين مي بايست تلاشهاي بيشتري صورت گيرد ، گفت : براي اين منظور بايد با مخاطب شناسي و درك احساسات اقشار مختلف جامعه ، فضا را به گونه اي پيش برد كه اقبال و توجه عمومي به سمت مباني ديني و اسلامي گرايش داشته باشد .
حجت الاسلام هوايي بهره گيري از ابزار روز را راهكاري ديگر براي موفقيت در زمنيه تبليغ دين عنوان كرد و افزود : رمان ، نمايشنامه ، تئاتر ، سينما ، فيلم و همچنين نقاشي ، ابزاري مناسب براي تبليغ مطلوب و تأثيرگذار دين هستند .
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه يك مبلغ مي بايست شرايط خاصي داشته باشد ، گفت : علاوه بر آگاهي هاي دقيق ، عميق و كامل ، مبلغ بايد بيش از حرف و سخن ، در عمل مبلغ دين باشد و با اعمال ، رفتار و گفتار خويش تصويري واقعي از دين ارائه كرده ، تأثيرگذار باشد ، در واقع دين بايد زيست و همچنين چگونگي زندگي ما را شكل دهد ، هر مبلغي بايد بداند كه اعمال او بيش از گفتار او در بين مردم تأثيرگذار است .
معاون پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي ، معلمان ، اساتيد دانشگاهها ، مديران مراكز فرهنگي و حتي وزرا و مسئولان دستگاههاي مختلف را نيز جزء گروه مبلغان تأثيرگذار جامعه معرفي كرد و گفت : هر يك از افراد جامعه ، در هر موقعيت و منصبي كه هستند ، با بهره گيري از آموزه هاي ديني و بكارگيري آنها ، مي توانند مبلغي عيني و واقعي براي ديگر اقشار جامعه باشند .
معاون پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه منشاء و خاستگاه دين وحي است و وحي نيز از جانب خداوند متعال نازل شده است ، گفت : به همين دليل ، دين كاملا با فطرت انسان همخواني دارد و چنانچه بخوبي تبيين و تشريح شود ، با بهره گيري از امكانات روز ، دين آرام آرام ، مرزها را باز كرده و به فضايي مي رسيم كه نمي شود مانع نفوذ فرهنگ ديني به ديگر فرهنگها شد .
وي افزود : بايد بر مبناي كارشناسي كردن دين و شناخت صحيح آن ، با متدي كه اهل بيت فرمودند به وسيله كارشناسان اصيل ديني ، كه خالي از هواي نفس و داراي كلمه الهي هستند ، معارف را گرفته و تبليغ كنيم .
حجت الاسلام هوايي تأكيد كرد : به هنگام تبليغ مبلغ بايد توجه داشته باشد كه تفسير سليقه اي از دين و معارف نداشته باشد.