به گزارش خبرگزاری مهر، نشست کمیته نشر الکترونیک بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با حضور محمدصادق افراسیابی؛ مدیر کمیته نشر الکترونیک، حجت الاسلام سالاریان؛ قائم مقام شورای عالی اطلاع رسانی و عضو کارگروه معین شورای عالی فضای مجازی، سید محسن میربهرسی کارشناس رسانه های دیجیتال و معاون سابق امور اجتماعی پلیس فتا و جمعی از فعالان عرصه نشر الکترونیک کشور برگزار شد.
محمد صادق افراسیابی مدیر کمیته نشر الکترونیک بیست و ششمین نمایشگاه کتاب در این نشست گفت: نگاه معاونت فرهنگی وزیر ارشاد به بخش نشر الکترونیک این است که این بخش باید در خدمت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی قرار گیرد و بخش نشر الکترونیک نمایشگاه کتاب ظرفیتهای جدیدی را برای توسعه کتابهای آنلاین و الکترونیک به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 50 ناشر از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر الکترونیک را اخذ کردهاند، تصریح کرد: باید به گونهای برنامه ریزی کرد تا در نمایشگاه کتاب صرفاً اشخاص حقیقی و حقوقی که از ظرفیتهای نشر الکترونیک برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده میکنند حضور داشته باشند و انشاءالله با نظارتی که صورت خواهد گرفت در نمایشگاه کتاب شاهد هیچگونه موازی کاری با سایر نمایشگاههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله نمایشگاه رسانههای دیجیتال و نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاه های اینترنتی نخواهیم بود.
مدیر کمیته نشر الکترونیک بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در سال گذشته بخش نشریه الکترونیک گوشهای از بخش بازار جهانی کتاب بود که امسال این بخش به صورت مستقل برگزار خواهد شد و زمینهای برای آشنایی ناشران داخلی و عموم مردم با ظرفیتهای نشر کتاب از طریق الکترونیک فراهم خواهد کرد.
معاون فرهنگی، مطبوعاتی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در تشریح بخشهای مختلف کمیته نشر الکترونیک نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: واحدهای نمایشگاهی، فروشگاهی، فرهنگسازی و معرفی فناوریهای نوین عرصه کتاب و کتابخوانی از جمله واحدهای کمیته نشر الکترونیک بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود.
حجت الاسلام سالاریان قائم مقام شورای عالی اطلاع رسانی کشور و عضو کارگروه معین شورای عالی فضای مجازی در ادامه این نشست گفت: حوزه الکترونیک مبسوط و وسیع بوده و قطعا توجه ویژه نمایشگاه کتاب به ناشران کتاب الکترونیک باعث توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور خواهد شد.
سالاریان افزود: کاغذ تنها یک ابزار برای انتشار کتاب است و امروزه این ابزار دست خوش تغییراتی شده است و شاهد ظهور کتابهای الکترونیک و آنلاین در سطح جهان و کشور هستیم و بهترین مکان برای معرفی این بستر جدید در سطح کشور، نمایشگاه بین المللی کتاب است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب مختص این نوع کتابهای الکترونیک و آنلاین است گفت: امیدواریم امسال با توجه به اهمیت کتاب و فرهنگسازی مطالعه در کشور، نمایشگاهی بدون دغدغه و با اقدامات خوب و مناسب برگزار شود.
در ادامه این نشست سایر اعضا با بیان نظرات خویش بر اهمیت فرهنگسازی کتابخوانی الکترونیک و آنلاین در بین عموم مردم تاکید کرده و خواستار توجه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عرصه نشر الکترونیک شدند. کمیته نشر الکترونیک بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ماه گذشته با حکم علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزاتر ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران آغاز به کار کرد.