وزیر دفاع با اشاره به اینکه در آینده نزدیک توليد خودمان را در زمینه رادار به بالاي 1000 کيلومتر برد خواهيم رساند گفت: رادارهاي توليد شده در کشور بر اساس کشف ماهواره‌ها و کنترل آتش و سيستم‌هاي اپتيکي است و دستاوردهاي خوبي در این زمینه داشته‌ ايم.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در همايش سراسري فناوري سيستم‌هاي راداري که صبح امروز در دانشگاه امام حسين(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه آن‌چه در روندها مي‌بينيم ضعف رو به رشد نظام سلطه حاکم بر جهان است ، گفت : قدرت آن زمان مي‌تواند پايدار باشد که نظام اقناع‌سازي آن به خوبي کار کند و به وسيله آن يک اجماع منطبق با اقناع ايجاد کند، لذا براي اين کار بايد يک تسلط گفتماني وجود داشته باشد که اگر اين‌ها را نداشت بايد از راه‌هاي ديگر براي حفظ خود تلاش کند.

وي افزود : امروزه نظام سلطه در همه اين شاخصه‌ها دچار مشکل است، يعني نازايي غرب در توليد گفتمان‌های مورد قبول، کاملا آشکار شده، بنابراين وقتي نمي‌توانند گفتمان‌سازي کنند، اقناع‌سازي اتفاق نمي‌افتد.

سردار وحيدي با بيان اينکه نظام سلطه غرب در اين حوزه به شدت دچار مشکل است، ادامه داد : اجماع‌سازي منطبق با گفتمان غرب و اقناع‌سازي در این باره نيز دچار خلل جدي است و از اين ناحيه، شاهد تَرک برداشتن نظام سلطه هستيم و اين ترک‌هاي ايجاد شده ، به شکست نهايي اين روندهاي موجود مي‌انجامد که نشانه‌هاي آن نيز در نوع رفتار و سياست‌هاي آمريکا و غرب ديده مي‌شود .

وزیر دفاع با برشمردن شکست های نظام سلطه نصریح کرد: آمريکايي‌ها مي‌خواستند الگوی دموکراسي خاص خود را در عراق پياده کنند، اما شکست خوردند؛ آنها مي‌خواستند نوسازي سياسي را از طريق حاکمان و دولت‌ها پياده کنند که در آن نيز شکست خوردند و بيداري اسلامي اين سياست‌ها را به هم ريخت، زيرا نوسازي از طريق ملت‌ها صورت مي‌گيرد.

وی در ادامه افزود : نظام سلطه به دنبال اين بود که جهاني‌سازي را به عنوان يک حرف مسلط در دنيا پياده کند، اما امروز کمتر حرفي از اين قضيه است. اين نظام مي‌خواست بگويد ليبرال‌دموکراسي غرب، نهايت آمال و آرزوي بشر است، اما امروز به شدت درگير مشکلات خود است.

سردار وحیدی با اشاره به پیش بینی ها درباره نابودی رژیم صهیونیستی گفت : کيسينجر در پیش بینی گفته بود که تا 20 تا 25 ماه آينده ديگر اسرائيل وجود نخواهد داشت و مقامات اطلاعاتي اسرائيل نيز همين مطلب را تاييد کرده و اعلام کردند نسبت به آينده اين رژيم احساس خطر مي‌کنند.

وي با بيان اينکه نظام سلطه براي مهار نفوذ جمهوري اسلامي، همه تلاش خود را به کار گرفت، اظهار کرد : اما خود آنها مجبور به اعتراف شدند که هر جا پا مي گذارند نفوذ ايران را مي‌بينند، لذا اين شکست‌هاي پي در پي نشان داد سياست‌هاي آنان قابليت تحقق نداشته و آنها دچار افول رو به رشد هستند. پيش‌بيني خود آنها اين است که در سال 2030 آمريکا ديگر قدرت برتر دنيا نخواهد بود. اين اعتراف رده‌هاي بالا و مراجع بررسي‌کننده و سياست‌مداران بزرگ آمريکايي است که گفته‌اند دهه‌هاي آينده متعلق به غرب نخواهد بود، بلکه متعلق به آسياست.

وزير دفاع گفت: امروز بخشي از اتفاقات ميان رژيم صهيونيستي و آمريکا اين است که وقتي خود اسرائيلي‌ها نسبت به آمريکايي‌ها مشکوک هستند، آمريکايي‌ها نيز اگر عقل داشته باشند نبايد همه تخم مرغ‌هاي خود را در سبد رژيم صهيونيستي قرار دهند و دعواهايي که ناشي از اختلاف ميان منافع اين رژيم جعلي و آمريکايي‌ها است را شاهد و ناظر هستيم .

وي با اشاره به توجه آمریکا و غرب به توانمندی نظامی تصريح کرد: امروز تأسي به توانمندي‌هاي نظامي مورد توجه واقع شده و طبيعتا در اين زمينه ارعاب به جاي اقناع مي‌نشيند ، زيرا نمي‌توانند از طريق ارتباطات قابل تعريف مورد قبول کشورها آنها را با خود همسو کنند و لذا ناچارند در قالب شبکه‌هاي زور و تهديدکننده اين کار را انجام دهند.

سردار وحیدی در ادامه گفت: از جنگ ستارگان ريگان در دهه 1980 و موضوعي که امروزه اوباما براي کنترل سيستم‌هاي راداري و کنترل مناطق مختلف جهان مطرح مي‌کند و روش‌هايي که امروزه ناچارند بکار گيرند، نگاه به سيستم‌هاي راداري وجود داشته است؛ لذا در اروپا، جنوب شرقي آسيا، خليج فارس، ترکيه و رژيم صهيونيستي، اين شبکه راداري گسترده را ايجاد کردند تا کنترل خود را از اين طريق به دست بياورد.

وي افزود: وقتي اين کنترل به اين ترتيب حاکم شد، پس از آن ارعاب مي‌کند. تحريم‌ها نيز به همين ترتيب ايجاد شد، زيرا کشورها زير بار نمي‌رفتند، اما آمريکا آنها را تهديد کرد که مجازات عليه شرکت‌ها و کشورهايي که با ايران مراوده داشته باشند را اعمال مي‌کند. البته رعبي که از ناحيه جريان باطل ايجاد مي‌شود ماندني نيست، اما اين نشان از واقعيتي بزرگ‌تر دارد که آنها قدرت اجماع‌سازي و اقناع‌سازي را از دست داده‌اند.

وزیر دفاع گفت :اين نشانه پيروزي انقلاب اسلامي و بشارتي براي همه مومنين و انقلابيون و طرفداران انقلاب اسلامي در همه جهان است و نشان‌دهنده اين است که ما نمي‌توانيم هيچ بخشي از فعاليت‌هاي دشمن را ناديده بگيريم، لذا بايد فعاليت خود را در اين حوزه‌ها متمرکز و قدرتمند کنيم.

وی در ادامه با بيان اينکه موضوع رادار، موضوع مهمي است، گفت: امروز دفاع هوشمند بدون رادار، کمتر قابل تصور است و ما نمي‌توانيم راجع به مقابله اطلاعاتي،  جنگ شبکه‌اي و الکترونيک صحبت کنيم، اما به رادار توجهي نداشته باشيم.

وي افزود: امروز مفهوم راداري به معناي عام آن در همه حوزه‌هاي جنگ و دفاع از جمله پدافند هوايي، پدافند دريايي، پدافند زميني و در حوزه‌هاي تهاجمي دقت يک موشک راجع به هدف، دقت راداري حوزه‌هاي موشکي و هوايي دقت جنگنده و کنترل آتش و .... بخش مهمي دارد.

سردار وحيدي اظهار داشت: وقتي راجع به ارتش رباتيک و يا ماهواره‌ها صحبت مي‌کنيم، رادار حوزه بسيار گسترده‌اي دارد که در همه حوزه‌ها بايد کار گسترده‌اي انجام دهيم. همين راداري که آمريکايي‌ها در ترکيه و يا سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين نصب کرده‌اند و در جنوب خليج فارس نيز 4 عدد از آن را آورده‌اند طبق ادعاهايشان مي‌تواند يک توپ فوتبال را در برد 1400 کيلومتر و در فاصله‌هاي کوچک 80 تا 100 هدف را به طور همزمان مورد اصابت قرار دهد، البته اين جزو ادعاهاي آنهاست و معلوم نيست که درست باشد، اما ما بايد در هر حوزه راداري به تراز بالايي برسيم که هم از نظر نظامي و هم بُعد فناورانه بسيار مهم است.

وزیر دفاع با اشاره به اینکه ما رادارهايي با دقت‌هاي بالا در سيستم‌هاي موشکي مي‌خواهيم افزود : در اين حوزه بايد بسيار کار کنيم، زيرا قبل از انقلاب در اين حوزه کاري صورت نگرفت و در سال‌هاي بعد از انقلاب نيز تا همين چند سال گذشته، کاري صورت نگرفت و دچار عقب‌ماندگي بوديم، اما در اين چند سال اخير به جهش خوبي در زمينه رادارهاي مختلف در باند S رسیده ایم و به باند X هم مي‌رسيم.

وی با بیان اینکه رادارهاي موج ميليمتري و رادارهاي نوع پارس و ... دستاوردهاي امروز ماست تصريح کرد: رادارهاي 500 تا 700 کيلومتر برد را در حال توليد داشته و در آينده نيز توليد خودمان را به بالاي 1000 کيلومتر برد خواهيم رساند. ضمن اينکه رادارهاي توليد شده بر اساس کشف ماهواره‌ها و در کنترل آتش و سيستم‌هاي اپتيکي بوده که دستاوردهاي خوبي در آنها داشته‌ايم.

سردار وحیدی ادامه داد: ما همچنان به جهش‌هاي بيشتري نيازمنديم که با توجه به حرکت جهاني، چند موضوع اساسي در حوزه دفاع و براي سياست دفاعي خودمان مدنظر داريم که بايد در قالب ادامه يک حرکت قوي و رو به جلو در قالب يک خانواده بزرگ شکل گيرد.

وی خاطرنشان کرد: بهترين کار در حوزه راداري در شرکت‌هاي دانش بنيان در همين سيستم‌هاي راداري و يا "سيکر" که آن هم از مفاهيم راداري است، شکل گرفته که حاصل تلاش دانشجويان و ارتباط حوزه صنعت است.

وزیر دفاع در پایان گفت : وزارت دفاع کاملا آمادگي دارد به عنوان متولي اين توليدات، اين حرکت بزرگ را با توجه به برنامه‌هاي مهم در پيش رو، سامان دهد و به لحاظ فناوري‌ها و در حوزه پردازش کار و موضوعات به روز و لازم، تصوير مناسبي ارائه دهد.

برچسب‌ها